Hogyan olcsóbb építkezni? (tudásbázis)
Sziasztok! Mi is építkezés előtt állunk, és valószínűleg mi is a rendes téglásmegoldást választjuk.
Igazából egyenlőre egy jó tervezőt keresünk,de ha az megvan akkor szeretnénk még idén elkezdeni az építkezést.
A kérdésem, hogy szerintetek szeptember környékén érdemes elkezdeni (alapokat megcsinálni-hasonlók) vagy hagyjuk tavaszra- csak mert hallottam olyat, hogy ősszel télen nem nagyon tanácsos- másik vélemény meg, hogy kezdjük el mert akkor ha egy telet áll akkor ,meglessz a mozgása vagy mi a csuda :D
Tanácsokat várok! :)
:DDDD
és van olyan aki tényleg így boldogul......aki mer az nyer:D
Úgy, ha lopod az építőanyagot.:)
Megcsináltatod a szakikkal a melót, aztán nem fizetsz.:)
Ettől olcsóbbat nem tudok.:)
sziasztok mi ytongból építkeztünk cserépfalun a bükkben!mi csináltunk sk mindent! az alpozást a falhúzást a vakolást a fűtést a villany(párom víz gáz kp fűtés szerelő)szó szerint mindent még a festést és a burkolást is! kivéve a tetőszerkezet megépítését!!és így hogy szinte semmi munkadíjjat nem kellett fizetni 11 millióból kijöt az építkezés!
ÉS nem kellett neki 1 év!!!!!!!!!!a házat felértékeltettük utána és most az eladási ára 39 millió!szóval szernitem ha olcsón akarsz építkezni sk mindent!persze ha van hozá egy kis ügyesség akarat és sok sok türelem na meg jó pár szabad éjszaka!!!
Mi is magunk építkeztünk, lényegesen olcsóbban jőttünk ki.
Megéri a fáradtságot utána járni a dolgiknak.
egy év fizetés nélküli szabadság,oszt csináld magad.
én így építkeztem,persze a barátaim segítségével.
azután én is visszasegítettem.ezt hívták kalákának.
ma már ez sem megy,mert ott lóg apeh elvtárs kardja
a fejünk felett.egyébként a hagyományos szerkezet már bizonyított,meg a gerendaház is,de ezek a műfák
még nem nagyon eurokompatibilisek.csak neked súgom meg,egy ilyenben a minap nem mertem elvállalni a
gépészeti szerelést,mivel főleg rézzel dolgozom.sok sikert!
köszi a tanácsot. Jó nektek, hogy
a férjed miatt benneteket nem olyan könnyű átrázni.
A könnyűszerkezetes technológia ma már éppolyan megbízható,mint a pl.38-as porotherm téglából épült ház.Nem fogja elfújni a szél:)
Ha a pénz "számít"(márpedig azt hiszem sokunknál számít),akkor olcsóbb,ha az ember saját maga jár a dolgok után.A legkönnyebb igaz az,hogy megbízunk egy kivitelező céget,aki az alaptól a kucsátadásig általában mindent elintéz helyettünk.Hátránya,hogy iszonyú nagy árréssel dolgoznak.A másik megoldás,hogy "kulcsrakész házat"veszünk,amibe ugyebár állítólag elsőosztályú anyagokat építenek be(no de nem voltál ott,így azt mondanak neked ,amit akarnak).A legolcsóbb,igaz legfárasztóbb megoldás,ha Ti magatok mentek szakemberek,kivitelezők,építőanyagok után.Kérjetek árajánlatokat a tüzépektől,kereskedőktől,nyílászáróstól,stb.Meglátjátok,óriási eltérések lesznek az ajánlatok között!!!
Személyes tapasztalatomat mondtam el:mi is most kezdünk építkezni,egy példa:az egyik nyílászárós 730ezres ,a másik cég 1millónégyszázezres ajánlatot adott...No és a férjem építésvezető:)
Hali!
Mi most vágtunk bele egy kulcsrakész sorház (szélső) megvásárlásába Fóton. Szeptemberben kezdenek építkezni. A vállalkozó korrektnek tűnik, de van egy ismerős építkező barátunk, aki időként rájuk fog nézni.
A kulcsrakész azért tud olcsóbb lenni, mert mindent ők szereznek be egyszerre (legalábbis sorháznál), kevesebb a fuvarköltség. Mivel nagytételben vásárolnak, nagyobb kedvezményeket kapnak. Nem elhanyagolandó, hogy időben hamarabb készül el, mintha egyedül futkosnánk szakemberért. 90%, hogy amikor szükségünk lenne, tuti nem ér rá. Meg aztán mond egy árat, a végeredmény max. +/- 10%, és nem 25%, amire simán kijöhet egy saját költségvetés.
Annál olcsóbb egy ház, minél jobban az elején van az építkezés. Mi úgy vesszük meg, hogy még csak jövő héten megyünk a tervezőhöz, úgyhogy még az engedélyek benyújtása előtt akár meg is tervezhetjük az otthonunkat.
Sok bosszúságtól kímélhetitek meg magatokat, ha egy, az építési vállalkozótól függgetlen műszaki ellenőrt is megbíztok, aki átveszi az elkészült munkákat.
Elsőre lehet, hogy plusz kiadásnak tűnik,de a végén megtakarítász eredményez és sok bosszúságtól megkímél.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én a könnyűszerkezetes megoldásban nem bízom, főleg mostanában amilyen kiszámíthatatlan az időjárás.
Az alapozásuk nagyon alacsony, egy nagyobb felhőszakadásnál bejön a víz a küszöbön, a falak, OSB lapokból (préselt faforgács)-ból vannak, ami szigetelőanyaggal van bélelve, szóval márcsak emiatt is az amerikai tudósítások jutnak eszembe, mikor a szélviharok után mindenhol deszkákat és ilyen OSB lap darabokat lehet látni, és csak a kémény áll, ami persze téglából van. Szóval én tégla párti vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Megéri most építkezni, felújítani, ha magunk csináljuk?
- Hogyan lehet a gyümölcsös joghurt olcsóbb, mint a natúr?
- Segítsetek építkezni olcsón!?Trükkök, hasznos infók, mit és hogyan!
- Melyik olcsóbb és hogyan működik?Banki előreutalás vagy postai utánvétel?
- Hogyan telefonálhatnék olcsóbban?
- Ki tudja hogy Angliából Magyarországra hogyan lehet a legolcsóbb módon telefonálni?