Hogy is vagyunk a témával? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hogy is vagyunk a témával?
Hiába csökkentették a nitrogén-oxid kibocsátást, az nem elég. A városok levegője iszonyatosan szennyezett abrengeteg gépjármű miatt. A légszennyezés több légzőszervi megbetegedést okoz, mint a dohányzás!!
Sajnos nálunk nagyon sok a régi, tizenéves autó, szennyeznek is rendesen. Meg anrengeteg por a levegőben, mert nem takarítják az utakat, mint régen. A télen szétszórt útszóró sót is beszívjuk :-((
Pont ott ne betonoznának? :(
Nem mernék mérget venni rá. Amíg nem volt vízóra és átalányt fizettek, akkor folyatták a vizet, ha kellett, ha nem; mondván: így is úgy is annyit fizetek. Nem hiszem, hogy a rossz hozzáálláson változtatott a vízóra. Nem egyszer hallottam: „Többet fizetek pár száz forinttal, na bumm, és akkor mi van?” Meggyőződésem: rengetegen vannak, akiktől ha megkérdezik, mennyit fizetnek vízre, villanyra, kapásból nagyságrendet se tudnak mondani. (Talán a gázt figyelik, mert a fűtés miatt az a leghúzósabb.) Az ilyenek a munkahelyükön a melegítőkonyhában is pacsálnak, nem zárják el rendesen a zuhanyt maguk után, mert nem ők fizetik a vízdíjat.
A konszernek nem önként és dalolva csökkentették az autóiknál a károsanyag kibocsátást, hanem mert rákényszerítették őket.
A gazdaságnak, a levegőnek az tenne jót, ha nem ott gáncsolnák a napelemek, szélkerekek létesítését, ahol tudják.
Budapest Belvárosát betonozzák... :((
Panelban igyekszik az ember a vízzel takarékoskodni, mivel pörög a vízóra! ;)
"A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) is arra hívta fel a figyelmet, hogy az autók környezetszennyezése mennyire is elenyésző az erőművekéhez, a lakás – és házfűtési rendszerekhet, vagy éppen a repülőgépekéhez és hajókhoz képest. Ezek ellenére a nagy autókonszernek elérték autóiknál: a szálló por kibocsátása ötvenedrészre, a nitrogén-oxidét harmadára csökkentették le. Az MGE kiemeli azt, hogy a magyar gépjárműpar átlagéletkora sajnos már meghaladja a 14 esztendőt, ezért a szennyezésük nagyobb. Úgy véli az MGE, hogy ideje lenne motiválni a használtimportot, hogy fiatalítson. Ez a gazdaságnak és a levegőnek is jót tenne."
A nem panellakók többsége nem él az adott lehetőséggel, mert az macerás. A panelban is lehet(ne) takarékosan bánni az ivóvízzel. De hát elterjedt az a szemlélet, hogy az egyes ember hiába erőlködik.
A levegőszennyezéssel is lehetne kezdeni valamit: kivonni a diesel üzemű járműveket a forgalomból, javítani a közösségi közlekedésen, hogy kevesebben autózzanak, nem kellene kivágni annyi fát és betont rakni a helyükre, stb.
Jövőre már nem szórhatják a fejünkre a kémiai szúnyogirtó szereket
Legalább a méheket nem pusztítják tovább.
Panelban ez nem igazán megoldható, de azért sok más dologban igyekszünk környezet tudatosan élni.
Az embereknek legtöbbet a légszennyezés árt. Ezzel nem tudunk mit kezdeni. Egyre több az allergiás... :(
Láttam én is a híradást; bicskanyitogató. Ennek ellenére,
ha belegebedek, akkor se engedem, hogy a háztartásomban a WC ivóvízzel legyen öblítve. Immár kb. 10. éve.
Nem is tudom, mi értelme ezek után, hogy a kisember megtegyen amit tud, mikor importálják a büdös hulladékot...
Fél Horvátország szennyvíziszapját tüntették el Magyarországon
De Szlovéniából is idehozzák. :(((
A mi kárunkra valakik biztosan degeszre keresték magukat.
Elég felháborító! :((
Ez jó lenne...
Feltalálták a bolygót megmentő üzemanyagot, Japánban már tankolják.
Az újdonság a gyárban szolgálatot teljesítő abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó Toyota targoncák számára biztosít helyben előállított üzemanyagot. A berendezés egyelőre annyi hidrogént tud termelni, ami napi hét-nyolc targonca üzemeltetéséhez elegendő.
Csak így tovább...
Az emberek kártékonyak. :((
Több száz fecske fészkét verték le Szolnokon egy építkezésnél
Egy ingatlanfelújítás során 300 fecskecsaládot tettek földönfutóvá, miután leverték és elpusztították a fészküket,
A bajok ott kezdődnek, amiket leírtál.
Kár, hogy messze laksz tőlem; nálam irdatlan mennyiségű csavaros tetejű üveg gyűlik időnként össze. Nincs pofám a szelektívbe dobálni.
A tojástartóknak a piacon szoktak örülni. Nagyon jól ég, de annyi más eltüzelni való akad; nyáron meg...
Az ablakból láttam, de lent sem szóltam neki, kisebbségi...
Sokakkal nem érdemes ez ügyben szóba állni. Azt még el sem mondtam, egy ugyanilyen nőszemély a szelektív gyűjtőnket használja szemetesnek, rendszeresen. A sötétséggel nem egyszerű megküzdeni, főleg, ha 20 kilóval erősebb! ;)
(Vannak itt nagyon rendes kisebbségiek is ám!)
Ilyen emberekkel nincs mit kezdeni... :((
Van még mit tanulni sokaknak. :((
Sokakat még egyáltalán nem érdekel a fenntartható környezet. Erre is tanítani kell az embereket. De itt a hittan/etika sokkal fontosabb! :(((
Teljesen elfogadható, ahol rossz minőségű az ivóvíz, és tényleg lehetnek ilyen helyek.
De nem ettől értetlenkedünk. Hanem ha a mi városunkban, ahol igenis finom a víz, akkora ásványvíz halmokat tolnak a bevásárlókocsiban, mintha pamplonai bikaviadalon lennének. Olyanok, akikről konkrétan tudom, hogy hol laknak, utca, házszám. MIÉRT nem tudja meginni a csapvizet? Ja, mert az nem buborékos... Nem tudom felmenteni, bocs.
Más. Fodrásznál ülve mesélte XY, hogy milyen drága a befőtt, a savanyúság. Kértem, hogy ne dobja ki az üveget, szívesen megtöltöm és töltve adok vissza belőle, de kevés a göngyölegem. Még azt sem adta vissza, amiben vittem neki kóstolót! Tojástartókat is újra tudnám használni, rojtosra beszélhetem a számat, hiába. Ááááhhh.. csak felhúzom magam.
Mert ugye haver a palackos víz gyártó...
Az emberek meg tájékozatlanok. És van, ahol tényleg nem jó ízű a csapvíz.
Nem környezetbarátok odafent! :((
:((
Úgy isszuk a palackos vizet, mintha a csapból legalábbis méreg folyna
A magyarok isszák fejenként a legtöbb ásványvizet az Európai Unióban. A Világgazdaság beszámolója szerint a legfrissebb statisztikák alapján a magyarok évi átlag 126,3 liter ásványvizet fogyasztanak.
A gigantikus ásványvízpiac ötven év alatt a semmiből lett, 1972-ben a magyarok még csak évi két liter palackozott vizet fogyasztottak.
A piac gyakorlatilag kizárólag a marketingnek köszönheti a létét. A víz minősége nem romlott - sőt, sok szempontból még javult is - az elmúlt évtizedekben, Európa nagy részén jó minőségű ivóvíz folyik a csapokból.
Kultúrlények... :((
Felénk is vannak ilyenek.
+
Rendszeresen a ház előtti kukába teszik a szemetet, pedig vannak pár méternyire szemeteskosarak.
További ajánlott fórumok:
- Hogy tud egy nemzet megváltozni? Mi emberek vagyunk felelősek?
- Szerintetek ciki ha a párunknál vagyunk pár napot és hát...nagy WC-znünk kell?:D Ki hogyan kezeli ezt?
- Megéri az állandó fogyókúra? Vagy esetleg egyszerűbb lenne elfogadni magunkat úgy ahogy vagyunk?
- Az mit jenethet, ha sűrűn azon kapjuk magunkat, hogy "ugyanolyanok" vagyunk, egyszerre történnek velünk dolgok, már nem először?
- 3x7 éve vagyunk házasok, igaz hogy vízválasztó?
- Hogy csinálják mások? Csak én/mi vagyunk ilyen vesztesek?