Hiszti!!! (beszélgetés)
deédes:)))
A lányommal egyszer csináltam, amikor cirkuszolt, hogy az arcába fröcsköltem a vizet... na, azután már azért ment a hiszti, hogy mégegyszer fröcsköljek az arcába:D
amúgy a víz nálunk is bevált.
Nemrégiben utaztunk kocsival (3 órás útra mentünk), és az autópályán elkezdett üvölteni a lányom, hogy a gyerekülésből az ölembe akar ülni. Persze nemet mondtam, erre annyira elkezdett hisztizni, hogy taknya-nyála összefolyt, már öklendezett is (ja, és nagyon fáradt is volt már). Az lett a megoldás végül (mikor már minden ötletem kudarcba fulladt), hogy ásványvizet öntöttem a fejére (nem sokat), úgy, hogy csorogjon az arcára a fejéről a víz. Ez bevált, azonnal abbahagyta a cirkuszt.
Viszont valóban vannak olyan helyzetek, mikor nem az elutasítás miatt hisztizik, hanem mert frusztrálja valami, vagy fáradt, vagy fáj valamije. Kiarámnak most jön az utolsó 4 foga - miért is ne, egyszerre!!! - , úgyhogy most aztán van "hiszti" bőven. De már egész jól megtanultam, mikor miért megy a fesztivál. :D
Szóval ilyenkor én is inkább megnyugtatom.
köszi, valahogy úgy:)
Anna is akkor hisztizik főképp, ha mindketten vele vagyunk. De akkor aztán nem piskóta a produkció...
Szia !!!
Mi beraktuk a szobájába és mondtuk, ha kész vagy szólj. Most már elég aszóba felé mutatni már szedi is az apró lábacskáit. 3 per jön ki és mondja:
Máj kéjsz vadok nem isztizek.
De volt mikor nagyon elkapta a hiszti roham, apa meg egy korty vízzel leöntöttem. Akkor jónak tűnt.
Aztán megint apával volt itthon megint elkapta a "roham" irány a szoba, fél perc kivágódott be a fürdőbe fogmosópoharába vizet töltött ki jött és az kérdezt: "Apa most össem le madam ??
Tetszik a neved, pont témába vág... :D A lányod ihlette? :)
Az oviban nem fogja csinálni! A lányomnak van egy 4éves unokatesója, ő senki másnak nem hisztizik és nem is hisztizett, csak a szüleinek.
Az én kisfiam2,5 múlt és ő is szokott balhézni. Főleg akkor amikor hárman vagyunk. Ha csak velem van vagy az apjával akkor nem mondhatnám hogy annyira előfordul. Biztos nem tetszik neki,hogy nem csak rá figyelek.
Ha megy a hiszti akkor próbálom neki elmagyarázni,hogy ennek semmi értelme és azért mert balhézik még a helyzet nem fog változni(pl:amikor szertne valamit,hintázni,édességet vagy bármit) Ha nagyon gáz akkor otthagyom. Persze én is figyelem nehogy nagy baj legyen.
Sokszor mondja ,hogy nem és ha ő is szeretne valamit akkor mondom neki ,hogy te is nemet mondasz anyának,ha nem szépen viselkedsz én is nem-et mondok mindenre amit ő szeretne.
Többnyire bejön.
De van olyan helyzet is amikor látszik rajta,hogy azért hisztis mert elfáradt. Olyankor igyekszem felvenni és megszertgetem és aztán lecsitul mert nagyon szeret hozánk bújni.
Nem egyszerű az biztos.
Esetleg ha olyanért hisztizik, akkor köthetsz vele kompromisszumot. Pl. ha abbahagyod a hisztit és sétálsz szépen mellettem, akkor mittomén ha hazaértünk, labdázok veled. Vagy hasonlók.
Én tegnap úgy állítottam le a lányomat, hogy mondtam neki, hogy csak akkor megyünk Krisztihez (ő a homeopatánk asszisztensnője), ha okosan viselkedik és jön szépen mellettem. Mindenképp mentünk volna, mert időpontunk volt, de nem ez a lényeg... :)
De az átterelés ugyanilyen jól működhet...
Az én kislányom októberben lesz 3 éves. Most már nyakig ül a dackorszakban. Nem épp kellemes, mert ha valami nem úgy történik, ahogy ő gondolja, akkor jön a cirkusz. Érdekes, hogy a nagyszülőkkel nem csinálja ezt (vagy lehet, hogy velük épp azért nem, mert engedékenyebbek). Leginkább az apjának produkál ilyen hisztiket, amit a drága uram baromi nehezen tolerál. Ezvan. Majd elmúlik.
Amúgy én sem szoktam túl nagy jelentőséget tulajdonítani a hisztiknek, többnyire figyelmen kívül hagyom. Mert persze mindig "hatalmas" problémák miatt kezd rá.
Kíváncsi leszek, hogy az oviban fogja-e folytatni, vagy ott jókislány lesz.
Örülj neki, hogy csak most kezdi... A lányom 22hós, de már kb. 1 éve hisztizik.
Ami fontos: a következetesség. Ha azt mondtad, nem, akkor az legyen is úgy... Egy 26hósnak már egész szépen el lehet magyarázni a dolgokat. Mindig mondd meg neki, miért nem szabad. Ja, ha olyan helyen hisztizik a lányom, én bizony otthagyom. Lakáson belül ez tök jó, az utcán viszont nehéz. Ha nagyjából biztonságban van, úgy csinálok, mint aki elfordul, de a szemem sarkából figyelem, nehogy baj legyen. Ha ezt nem merem, mert pl. a járda pont egy forgalmas út mellett van, akkor nekem háttal felemelem és hagyom rugdosni a levegőbe, míg abba nem hagyja. Ja, az én lányom úgy hisztizik, hogy leül, lefekszik.
Miért kérdezi meg egy 3 gyerekes anyuka hogy hogy kell leszoktatni egy gyereket a hisztiről?????
Tudhatnád nagyon jól, hogy ő még másképp nem tudja kifejezni az érzelmit, és hogy ahhoz hogy elhagyja a hisztit fel kell egy kicsit nőlnie, meg kell érnie ahhoz hogy a sikertelenséget, a kudarcot másképp megtudja élni, ki tudja fejezni.
Nem leszoktatni kell, hanem türelemmel lenni!!!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg egy hisztigép lennék, csak mert normális értékrendjeim vannak?
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- 5 éves gyerek hiszti
- Hogyan bünteted a gyermekedet? Mit csinálsz, ha hisztizik?
- Mit reagáltok arra, ha a gyerek nem hagyja abba a hisztit (már 1 órája)?