Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni? (tudásbázis)
Szia Fiti!Megnéztem a naplódban,és ez a süti nem ugyanaz,ez szinte a fordítottja,idemásolom neked a receptjét,egyébként a receptes naplómban benne van,és még több túrós recept is,igaz nem képekkel,de merem ajánlani az Alföldi Vargabélest is,nagyon finom!
Kukucskálós túrós :
Hozzávalók:
A golyókhoz:
12,5 dkg margarin
20 dkg liszt
3 evőkanál kakaó
15 dkg porcukor
2 tojás
Fél csomag sütőpor
A masszához:
50 dkg túró
25 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor
4 tojás
Só
Elkészítése:
A golyókhoz összegyúrjuk a szobahőmérsékletű margarint a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kis diónyi gombócokat formálunk belőle. (Könnyebb dolgozni vele, ha a tésztát fél órára hűtőbe tesszük.)
A gombócokat hézagosan lerakjuk egy margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A masszához egy csipetnyi sóval felverjük habnak a tojásfehérjét. A többi alapanyagot jól összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a kemény tojáshabot. A masszát a tepsibe tett golyók közé kanalazzuk. Előmelegített sütőben, 160 fokon 45-50 percig sütjük. Ha megsült, felvágjuk, és porcukorral vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Én Búvár túrósnak ismerem
(naplóm 20. bejegyzésénél a fotó) ha ugyanarról van szó:)! Ha nem, akkor kérhetem a receptet?:) Mindenféle túróst nagyon szeretünk:o)
Szia itt is!
Küldöm én gyorsan,mert már nincs sok egyikből sem:))
Sziasztok!!
Addig biztosan nem sütjük meg a Rákóczi túrósod:))
Hát ennek örülök! :) azért jó valamire ez a hoxa :D 129 embernek örömet szerezni nem semmit! :DDD
Gyerekek a rákóczi túró receptet nem felejtettem el, csak tegnap már nem tudtam jönni, ma meg sajna egész nap nem leszek! Úgyhogy vagy ma késő este, vagy holnap késő délután tudom kirakni! Rendben?? de nem felejtelek el titeket!!
puszi mindenkinek! :D
Bolero szelet! Nagyon finom,próbáljátok ki!
Tészta:20 dkg porcukor
4 db tojás
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 dl tej
1 dl olaj
Ezt jól kikeverjük,közepes tepsiben,sütőpapiron megsütjük.
Krém:1 pohár/ 450gr/ sűrű tejföl
2cs. vaniliáscukor
1cs. főzés nélküli vanilia puding /Gála vagy Aranka/
Esetleg egy kis zselatint lehet bele tenni!
Összekeverjük, a kihűlt tésztára kenjük!
Végül:7 dl vizben felfőzünk 2cs. vanilia pudingot 20 dkg porcukorral, majd ha langyosra hült,belekeverünk 1cs. Bolero italport /bármilyet/
Ezt a tejfölös krémre kenjük,1 óra múlva szeletelhető!
Gyors, egyszerű és finom!
:D csak hogy unjatok, itt a hoxán találtam egy jó kis hamis tiramisu recit! én mindig azt csinálom! :D
1 pudinghoz kell 1 nagy doboz tejfölt keverni ha kihült, és ugyanúgy rétegezni a kávés piskótával, a rétegek közé kakaópor, meg a tetejére is! Szerintem marha jó, és ktsg kímélő is! :D
További ajánlott fórumok:
- Tudtok ajánlani olyan szállást (januári hétvégére), ahol csak magunk lehetünk (2 gyerekkel), nincs tv, net, de lehet kirándulni, játszani?
- Tudtok olcsó szállásötleteket két gyerekkel a hosszú hétvégére Mártába vagy Bükkbe?
- Tudtok a következő hosszú hétvégére gyerek programot ajánlani Budapesten?
- Tudtok hétvégére valami jó kis programot kisgyerekekkel?
- Tudtok a hétvégére valami jó (babás) programot? Köszönöm
- Tudtok valamilyen szállást erre a hétvégére Veszprémben, ami még szabad?