Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni? fórum

Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
223. Pné Veronika (válaszként erre: 220. - Judita79)
2009. júl. 11. 21:18
Kíváncsi vagyok én is rá...
222. 2104cc91e8 (válaszként erre: 220. - Judita79)
2009. júl. 11. 14:02

Szia, hiányoztál, és akkor eszembe jutott, hogy vizsgáid vannak és azért nem háborgattalak:)

Mi baj volt? Remélem nem komoly??

Drukkolunk az utolsó vizsgádhoz, mikor lesz??

221. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 220. - Judita79)
2009. júl. 11. 07:42

Szia!Finom volt,hamar el is fogyott:)


Várom a végeredményt a sütidről:)

2009. júl. 10. 22:24

na hali csajok!

bocsi hogy kicsit eltűntem, csak vizsgáztam, beteg voltam stb.... de túléltem hál istennek,de még 1 vizsgámhátra van, és képzett tb ügyintéző leszek! :D


Csevab! ügyi vagy! a tojáshab nem lényeg! fini volt??

szereztem egy új recit, sós/édes kifli! holnap próbálom ki, majd lefotózom, milyen lett, és ha jó, akkor mindenképpen megosztom veletek! :)

219. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 214. - Pné Veronika)
2009. jún. 29. 17:04
Én is ezt mondom,nem a külső a lényeg,hanem az ízek:))))
218. Pné Veronika (válaszként erre: 216. - 2104cc91e8)
2009. jún. 29. 16:35
Az esküvős képünkön még igen karcsúak vagyunk, azóta azért "felugrott egy pár kiló" mindkettőnknek... :-P
217. Pné Veronika (válaszként erre: 216. - 2104cc91e8)
2009. jún. 29. 16:33
De kis kedves vagy... :-)))
216. 2104cc91e8 (válaszként erre: 214. - Pné Veronika)
2009. jún. 29. 16:32

Kedves Veronika!

Bocsánat, hogy nem a témába vág, de már régen meg szerettem volna kérdezni, hogy mégis hogyan maradtok ilyen szép karcsúak a Pároddal együtt, ha ilyen sokat sütsz mindíg:)

215. 2104cc91e8 (válaszként erre: 213. - 1fb0dcbfc6)
2009. jún. 29. 16:29
Gondolom a gyerekek nem a küllemét vizsgálják ha az íze tökéletes :) Nagyon ügyes vagy, hogy megint ennyi munka mellett ráértél sütni is! Ez mindenképpen dícséretes :)
214. Pné Veronika (válaszként erre: 213. - 1fb0dcbfc6)
2009. jún. 29. 16:22

Jó az, nem hiszem, hogy a családod ne enné meg...:-))


Nekem életem első bejglijénél mondta a párom, hogy ha a vendég 1 szeletnél többet kér, akkor mire végez vele, rosszul lesz.:-)) Felvette a tepsi formáját a süti, de ízre tökéletes volt. :-))

213. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 168. - Judita79)
2009. jún. 29. 13:39

Sziasztok!Ma megsütöttem a Rákóczi túróst:))

Nagyon finom lett,csak a tetején a hab törött össze:(

Megnézhetitek,lefényképeztem:-D

212. Gy.Ibi (válaszként erre: 205. - Pné Veronika)
2009. jún. 17. 22:53

Én a málnát bébiétel passzírozóval "kimagozom".Aztán be a jégkockatartóba,és vagy fagyi vagy üdítő lesz belőle.De holnap öntet készül,vaníliapudinggal.

Ez is sok krém,kevés tészta.))

2009. jún. 17. 13:32

Sziasztok!Köszi a sok receptet,alig győzöm másolni:)

Gyűjtöm,aztán kinyomtatom és lehetőleg nem veszítem el:)

210. Kiss Mária (válaszként erre: 202. - Judita79)
2009. jún. 17. 12:44
Én nagymamámtól a kefires prószát ismerem
2009. jún. 17. 12:43
Sziasztok nálunk az igazi kedvenc, ami igaz nem krémes az a kekszalámi:)
208. Setna
2009. jún. 17. 11:42

Sziasztok, íme a tegnap ígért zöldcitromos süti (a fiti48-féle naplóban olvasottat pedig most raktam össze holnap délutánra, köszi az ötletet)


Tészta: 2 rész durvára tördelt csokis keksz,

1 rész olvasztott vaj

Összedolgozod, folpack-kal kibélelt tortaformába nyomkodod, hűtőbe teszed (ja igen, ne az alsó polcra, mint én... mire észbe kaptam, valaki már rácsorgatta a salátaöntetet)


Töltelék: 2 rész natúr joghurt,

1 rész főzött vaníliapuding

1 rész tejszínből vert hab

ahány deci joghurt, annyi db lime

1 rész cukor

zselatin

A vaníliapudingot jól kikevered, hozzáadod a joghurtot, a lime-ok levét és lereszelt héját(lehet használni citromot is - főleg, ha a kedves kollegák az orrod előtt facsarják bele a halszószba az utolsó három zöldcitromot - , de a lime sokkal aromásabb), a cukrot, és ahány liter a puding-joghurt-tejszín összesen, annyiszor 7 lap (ha porral dolgozol, akkor 2 dkg) feloldott zselatinnal kötöd be. A végén kevered hozzá a tejszínhabot, rátöltöd a kekszes alapra, és hűtőbe teszed, míg megdermed. És megcsinálni rövidebb ideig tart, mint leírni :-)

Jó szórakozást, ha kedvet kaptok az elkészítéséhez.

207. Pné Veronika (válaszként erre: 206. - Judita79)
2009. jún. 16. 22:59
Ahhoz készítettem én is. A naplómban van benne kép, meg tudod nézni. Csokikrémet kentem rá és az öntettel adtam a családnak. Épp, hogy meg tudtam menteni a fényképhez egy adagot... :-)
206. Judita79 (válaszként erre: 205. - Pné Veronika)
2009. jún. 16. 22:47
na ezt majd kipróbálom! palacsintához apának! :DD imádja a nyalánkságokat! még a végén elvesz feleségül :DDDDDD
205. Pné Veronika (válaszként erre: 204. - Judita79)
2009. jún. 16. 22:46
Az bizony. :-)) Attól függ, hogy befőtt, vagy nyers. Mivel a befőtt levét is belerakom, az egy kicsit folyósabb, az olyan öntet, ha friss a gyümi, akkor sűrűbb. :-)) De tényleg jó málnával is, már ha nem zavarnak a magok...A család az epret, meggyet és barackot szereti így.:-)
2009. jún. 16. 22:43
naa ez jól hangzik! és milyen lesz az állaga?? folyós, vagy kocsonyás?? szerintem ez málnával is baromi finom lehet! :D nem??
2009. jún. 16. 22:40

Meggyszósz (öntet)


Hozzávalók:


40 dkg meggy (befőtt is lehet, én most abból csináltam)

12 dkg porcukor

1 csipet fahéj

1 szegfűszeg

fél citrom leve

1 cs zselatin


Elkészítés:


A meggyet kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a citrom levét, egy csipet sót, és lábosban puhára főzzük (kb. 10 perc). Rúdmixerrel pépesítjük és a még meleg meggybe keverjük a zselatint, de már nem főzzük tovább.

2009. jún. 16. 22:39

Brownies


Hozzávalók:

1 teáskanálnyi puha vaj a (fodros) 24 cm-es tortaforma kikenéséhez

2 nagy tojás (nekem gyakran 3 kicsi)

2 teáskanál neszkávé

szűk 1 deci semleges ízű olaj(sima napraforgó)

10 deka liszt

10 deka cukor

2 deka cukrozatlan kakaópor

1/2 teáskanál sütőpor

10 deka étcsokoládé

1 nagy marék dióbél(és sótlan mogyoróval szoktam)


Bemelegítem a sütőt 175 fokra. A tojásokat beleütöm a keverőtálba, ezután feloldom a neszkávét 1 evőkanálnyi langyos vízzel, hozzáöntöm a tojásokhoz, hozzáadom még az olajat is és 4-es fokozaton keverem a robotgéppel. Ezalatt kimérem és jól összekeverem a liszet, cukrot, kakaót, sütőport. Az étcsokit (vagy tejcsokit) kisebb darabokra vágom és ezt is hozzákeverem a lisztes cucchoz. Amikor ez megvan, a száraz hozzávalókat összekeverem a nedves hozzávalókkal, kivajazom az addigra megpuhult vajjal a tortaformát és beleöntöm a masszát. Meszórom a tetejét a sótlan mogyival, jó sűrűn. 18-20 perc alatt sül meg a forró sütőben, ez nálam 18 perc.

nagyon fini, 1 csipetnyi szódabikarbónát szoktam bele tenni, attól kicsit könnyebb, de csak tényleg nagyon kissikét kell bele tenni!



a kukoricaprószát holnap dobom! :DD

puszik és jó éjt nektek!

201. Pné Veronika (válaszként erre: 198. - 1fb0dcbfc6)
2009. jún. 16. 22:36
Bocsi, nem voltam errefelé... De mindjárt írom...
2009. jún. 16. 22:30

Na helló csajok! teegjöttem! :DD Setna én szivesen venném a receptet! Az emberkém biztos értékelné!!!


na aztán itt a recept!

Diós szilvatorta


2 tojás

1 tejföl

1 joghurt

2 pohár cukor

2 pohár liszt

2 pohár darált dió

2 mokkáskanál szódabikarbóna!

(a pohár a joghurtos pohár)

A tojsokat a cukorral kikeverjük, majd a többi hozzávalót apránként hozzáöntjük.

Kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe vagy kör alakú tortaformába öntjük, tetejére fél szilvákat teszünk, megszórjuk jó sok dióbéllel (darabos). lassú tűznél sütjük.

199. 2104cc91e8 (válaszként erre: 196. - Setna)
2009. jún. 16. 19:11

Kedves Setna, ha van kedved nézd meg a naplóm 374. bejegyzését, lehet, hogy hasonlít? Az íze mennyei:)

Szívesen vesszük a receptedet, köszi előre is:)

198. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 185. - Pné Veronika)
2009. jún. 16. 16:35
Akkor most nem írod le?
197. Setna (válaszként erre: 196. - Setna)
2009. jún. 16. 14:17
Ujjjuj, visszaolvastam a hozzászólást, a magyar helyesírásom kezd egyre rémesebb szintre zuhanni, bocsi...
196. Setna
2009. jún. 16. 14:15
Húúúú, épp itt lébecol nálunk egy floridai nyugdíjasklub - vagy nem az, de mindenesetre öregek és rengetegen vannak... Az otthoni tradicionális édességüket, a Key Lime Pie-t óhajtották ma a délutáni tea-időre. Na az meg mi??!! Rákerestem a neten, konzultáltam a floridai nénikék legértelmesebbikével a recept módosításáról, hogy tényleg olyan legyen, mint náluk a hazai, és arra is rájöttem, hogy ez a süti pont a témába vág: kábé fél centi vastag kekszes-fűszeres alap, rajta pedig tenyérnyi magas citromos-lime-os joghurtkrém (oké, azért nem a szakácsok lapátkeze, hanem az én élére állított tenyerem volt a mérce...) Ha valamelyőtök szintén szeretné letszetelni, szívesen beírom valamikor a nap folyamán.
2009. jún. 16. 14:05
ugye ugye??? :DD vannak ilyen jó kis receptek! Plusz még kettő eszembe jutott! az egyik kukoricaprósza, a másik meg diós szilvatorta!! isteni mindkettő! :DDD
194. 2104cc91e8 (válaszként erre: 186. - Judita79)
2009. jún. 16. 14:04
Kérjük :) Kérjük :) Kérjük :)
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook