Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni? (tudásbázis)
Szia, hiányoztál, és akkor eszembe jutott, hogy vizsgáid vannak és azért nem háborgattalak:)
Mi baj volt? Remélem nem komoly??
Drukkolunk az utolsó vizsgádhoz, mikor lesz??
Szia!Finom volt,hamar el is fogyott:)
Várom a végeredményt a sütidről:)
na hali csajok!
bocsi hogy kicsit eltűntem, csak vizsgáztam, beteg voltam stb.... de túléltem hál istennek,de még 1 vizsgámhátra van, és képzett tb ügyintéző leszek! :D
Csevab! ügyi vagy! a tojáshab nem lényeg! fini volt??
szereztem egy új recit, sós/édes kifli! holnap próbálom ki, majd lefotózom, milyen lett, és ha jó, akkor mindenképpen megosztom veletek! :)
Kedves Veronika!
Bocsánat, hogy nem a témába vág, de már régen meg szerettem volna kérdezni, hogy mégis hogyan maradtok ilyen szép karcsúak a Pároddal együtt, ha ilyen sokat sütsz mindíg:)
Jó az, nem hiszem, hogy a családod ne enné meg...:-))
Nekem életem első bejglijénél mondta a párom, hogy ha a vendég 1 szeletnél többet kér, akkor mire végez vele, rosszul lesz.:-)) Felvette a tepsi formáját a süti, de ízre tökéletes volt. :-))
Sziasztok!Ma megsütöttem a Rákóczi túróst:))
Nagyon finom lett,csak a tetején a hab törött össze:(
Megnézhetitek,lefényképeztem:-D
Én a málnát bébiétel passzírozóval "kimagozom".Aztán be a jégkockatartóba,és vagy fagyi vagy üdítő lesz belőle.De holnap öntet készül,vaníliapudinggal.
Ez is sok krém,kevés tészta.))
Sziasztok!Köszi a sok receptet,alig győzöm másolni:)
Gyűjtöm,aztán kinyomtatom és lehetőleg nem veszítem el:)
Sziasztok, íme a tegnap ígért zöldcitromos süti (a fiti48-féle naplóban olvasottat pedig most raktam össze holnap délutánra, köszi az ötletet)
Tészta: 2 rész durvára tördelt csokis keksz,
1 rész olvasztott vaj
Összedolgozod, folpack-kal kibélelt tortaformába nyomkodod, hűtőbe teszed (ja igen, ne az alsó polcra, mint én... mire észbe kaptam, valaki már rácsorgatta a salátaöntetet)
Töltelék: 2 rész natúr joghurt,
1 rész főzött vaníliapuding
1 rész tejszínből vert hab
ahány deci joghurt, annyi db lime
1 rész cukor
zselatin
A vaníliapudingot jól kikevered, hozzáadod a joghurtot, a lime-ok levét és lereszelt héját(lehet használni citromot is - főleg, ha a kedves kollegák az orrod előtt facsarják bele a halszószba az utolsó három zöldcitromot - , de a lime sokkal aromásabb), a cukrot, és ahány liter a puding-joghurt-tejszín összesen, annyiszor 7 lap (ha porral dolgozol, akkor 2 dkg) feloldott zselatinnal kötöd be. A végén kevered hozzá a tejszínhabot, rátöltöd a kekszes alapra, és hűtőbe teszed, míg megdermed. És megcsinálni rövidebb ideig tart, mint leírni :-)
Jó szórakozást, ha kedvet kaptok az elkészítéséhez.
Meggyszósz (öntet)
Hozzávalók:
40 dkg meggy (befőtt is lehet, én most abból csináltam)
12 dkg porcukor
1 csipet fahéj
1 szegfűszeg
fél citrom leve
1 cs zselatin
Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, megszórjuk a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, hozzáadjuk a citrom levét, egy csipet sót, és lábosban puhára főzzük (kb. 10 perc). Rúdmixerrel pépesítjük és a még meleg meggybe keverjük a zselatint, de már nem főzzük tovább.
Brownies
Hozzávalók:
1 teáskanálnyi puha vaj a (fodros) 24 cm-es tortaforma kikenéséhez
2 nagy tojás (nekem gyakran 3 kicsi)
2 teáskanál neszkávé
szűk 1 deci semleges ízű olaj(sima napraforgó)
10 deka liszt
10 deka cukor
2 deka cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
10 deka étcsokoládé
1 nagy marék dióbél(és sótlan mogyoróval szoktam)
Bemelegítem a sütőt 175 fokra. A tojásokat beleütöm a keverőtálba, ezután feloldom a neszkávét 1 evőkanálnyi langyos vízzel, hozzáöntöm a tojásokhoz, hozzáadom még az olajat is és 4-es fokozaton keverem a robotgéppel. Ezalatt kimérem és jól összekeverem a liszet, cukrot, kakaót, sütőport. Az étcsokit (vagy tejcsokit) kisebb darabokra vágom és ezt is hozzákeverem a lisztes cucchoz. Amikor ez megvan, a száraz hozzávalókat összekeverem a nedves hozzávalókkal, kivajazom az addigra megpuhult vajjal a tortaformát és beleöntöm a masszát. Meszórom a tetejét a sótlan mogyival, jó sűrűn. 18-20 perc alatt sül meg a forró sütőben, ez nálam 18 perc.
nagyon fini, 1 csipetnyi szódabikarbónát szoktam bele tenni, attól kicsit könnyebb, de csak tényleg nagyon kissikét kell bele tenni!
a kukoricaprószát holnap dobom! :DD
puszik és jó éjt nektek!
Na helló csajok! teegjöttem! :DD Setna én szivesen venném a receptet! Az emberkém biztos értékelné!!!
na aztán itt a recept!
Diós szilvatorta
2 tojás
1 tejföl
1 joghurt
2 pohár cukor
2 pohár liszt
2 pohár darált dió
2 mokkáskanál szódabikarbóna!
(a pohár a joghurtos pohár)
A tojsokat a cukorral kikeverjük, majd a többi hozzávalót apránként hozzáöntjük.
Kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsibe vagy kör alakú tortaformába öntjük, tetejére fél szilvákat teszünk, megszórjuk jó sok dióbéllel (darabos). lassú tűznél sütjük.
Kedves Setna, ha van kedved nézd meg a naplóm 374. bejegyzését, lehet, hogy hasonlít? Az íze mennyei:)
Szívesen vesszük a receptedet, köszi előre is:)
További ajánlott fórumok:
- Tudtok ajánlani olyan szállást (januári hétvégére), ahol csak magunk lehetünk (2 gyerekkel), nincs tv, net, de lehet kirándulni, játszani?
- Tudtok olcsó szállásötleteket két gyerekkel a hosszú hétvégére Mártába vagy Bükkbe?
- Tudtok a következő hosszú hétvégére gyerek programot ajánlani Budapesten?
- Tudtok hétvégére valami jó kis programot kisgyerekekkel?
- Tudtok a hétvégére valami jó (babás) programot? Köszönöm
- Tudtok valamilyen szállást erre a hétvégére Veszprémben, ami még szabad?