Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni? (tudásbázis)
Tudom, ilyen idősen már kezd az ember lánya "öregedni". :-))
Nemsokára jön a klimax, meg a "banyaláz", össze kell kapjuk magunkat, anya! :-)))
De a hulala növényi és édes.A másikba kell a habfixáló,ugye?
Ezt kipróbálom,csak a tejszín érdekelne:)
Szia!Megkérdezhetem,hogy milyen tejszín kell bele?
Nagyon jól hangzik,finom és még csokis is:)
Eszkimó Szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
5 dl tej
2 csomag kókuszos puding
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl
A tetejére:
1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tészta többi hozzávalóival simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt. Ha valakinek nem elég édes, keverhet még bele cukrot, de szerintem nem kell. A kihűlt lap tetejére simítjuk a krémet, és a felolvasztott tortabevonóval megcsepegtetjük, hogy pöttyös legyen.
Hamar megsül, figyelni kell, nehogy a kakaó miatt megégjen. Ha nincs kókuszos puding, akkor a házi fajtáját készítem el: a tejben 2 marék kókuszreszeléket megfőzök, és tejszínes pudingot rakok hozzá. Szinte ugyanaz. :-)
Ha valakinek nincs kedve az olvasztott csokival bajlódni, akkor ráreszelni a csokit. Forró vízbe mártott késsel lehet szeletelni. A bögre mérete kb.2,5-3 dl.
Képet viszont tényleg csak a naplómban "tudok mutatni".
ha mégis savanyúnak éreznétek a mázat, akkor folyékony édesítővel nyugodtan meg lehet spékelni! :D
de nem szükséges szerintem, ennél a tortánál meg különösen nem, mert bazi édes a krémje, olyan igazán trüffel íze van!
és a krém is elég kevésnek tűnt elsőre, de ahogy robotgéppel elkezded keverni, annyira felhabosodik, hogy még bőven jutott "apának" nyalakodásra :DD meg is ette mindet!:D
nincs mit! :) Tényleg finom, amúgy tömény csoki az egész, de mégsem émelygős! Nálunk mióta ezt csináltam, követelőzés tárgya lett! :D
a csokimáz, meg mindenre jó, mert nem lesz savanyú a tejföltől! Nekem is voltak kétségeim, de eloszlottak! :DD bátran ajánlom, próbáld csak ki! :)))
Húúúú, ez aztán biztosan nagyon finom !!!
Nagyon köszönjük a "nyiltságot" és a gyorsaságot:)
Érdekes a csokimáz recept, ez minden tortára, sütire jó lehet???
NA MEGTALÁTAM!! ÍME! :DDDD
A csokimáz reci: 15 dkg étcsoki, 2,5 dl tejföl! A csokit felolvasztjuk és a tejföllel habosra keverjük!!! kipróbáltam, nagyon fini!! és pont jól megdermed!!!
Trüffel torta
Hozzávalók:
1 db 6 tojásos piskóta tortalap
Krém:
4 dl tejszín
10 -10 dkg ét- és tejcsokoládé
Tetejére:
csokimáz, csokoládé forgács
pralinébonbon
ízlés szerint : tejszín
Elkészítés:
A tortát három lapra vágjuk.
A krémhez a csokoládét állandó keverés mellett a felforralt tejszínhez adjuk, megolvasztjuk, s egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
A csokis tejszínt robotgéppel krémes habbá verjük, s megtöltjük a tortát.
Bevonjuk csokoládémázzal, tetejét forgáccsal díszítjük.
Tejszínnel is díszíthetünk.
1.5 dl tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral, habfixálóval felverünk, csillagrózsákat nyomunk a torta tetejére körbe, egy-egy bonbonnal díszítjük. Közepére fehércsokiból készített csillagokat is tehetünk.
További ajánlott fórumok:
- Tudtok ajánlani olyan szállást (januári hétvégére), ahol csak magunk lehetünk (2 gyerekkel), nincs tv, net, de lehet kirándulni, játszani?
- Tudtok olcsó szállásötleteket két gyerekkel a hosszú hétvégére Mártába vagy Bükkbe?
- Tudtok a következő hosszú hétvégére gyerek programot ajánlani Budapesten?
- Tudtok hétvégére valami jó kis programot kisgyerekekkel?
- Tudtok a hétvégére valami jó (babás) programot? Köszönöm
- Tudtok valamilyen szállást erre a hétvégére Veszprémben, ami még szabad?