Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni? fórum

Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni? (tudásbázis kérdés)


43. Pné Veronika (válaszként erre: 42. - 1fb0dcbfc6)
2009. jún. 9. 19:46
Jó, jó csak vicceltem... :-))
42. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 40. - Pné Veronika)
2009. jún. 9. 19:46
Hát igen,csak nekem tele lesz pattanásokkal tőle,jaj:),de komolyan:(
2009. jún. 9. 19:45
sziasztok, újra itt! a hulala édes tejszin tökéletes bele! én azzal csináltam! szóval az jó lesz!
40. Pné Veronika (válaszként erre: 39. - 1fb0dcbfc6)
2009. jún. 9. 19:44

Tudom, ilyen idősen már kezd az ember lánya "öregedni". :-))

Nemsokára jön a klimax, meg a "banyaláz", össze kell kapjuk magunkat, anya! :-)))

39. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 38. - Pné Veronika)
2009. jún. 9. 19:42
A növényit azért szeretem,mert nem esik össze,csak a gyomrom,meg a bőröm nem bírja,már észrevettem,sajnos:(
38. Pné Veronika (válaszként erre: 37. - 1fb0dcbfc6)
2009. jún. 9. 19:40
Igen, növényi és édes, de nem kell már akkor bele semmilyen édesítés. Amúgy a metro-ban láttam többféle tejszínt is, biztos van olyan, mi nem növényi és jó hozzá.
2009. jún. 9. 18:50

De a hulala növényi és édes.A másikba kell a habfixáló,ugye?

Ezt kipróbálom,csak a tejszín érdekelne:)

36. Pné Veronika (válaszként erre: 34. - 1fb0dcbfc6)
2009. jún. 9. 18:45
Én a sütikhez hulala tejszínt szoktam használni, mert nem esik össze...
35. dencsikné (válaszként erre: 34. - 1fb0dcbfc6)
2009. jún. 9. 18:23
Szerintem habtejszín, én legalábbis a sütikbe habtejszínt teszek.
34. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 23. - Judita79)
2009. jún. 9. 17:33

Szia!Megkérdezhetem,hogy milyen tejszín kell bele?

Nagyon jól hangzik,finom és még csokis is:)

33. Pné Veronika (válaszként erre: 32. - Dencsikné)
2009. jún. 9. 16:58
Semmi baj, csak gondoltam egyszerűbb a neveit beírni, így majd rá tudsz keresni és megnézheted a képet. Akkor jobban el tudod dönteni. :-)
32. dencsikné (válaszként erre: 29. - Pné Veronika)
2009. jún. 9. 16:43
láttam, meg is néztem egy párat, csak időközben felébredt a lányom, és nem tudtam vissza írni. Bocsánat.
31. 2104cc91e8 (válaszként erre: 27. - Judita79)
2009. jún. 9. 16:37
Kedves vagy, köszönöm :)
2009. jún. 9. 15:55

Eszkimó Szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

2 bögre liszt

1 bögre cukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

1 bögre tej

1/2 bögre olaj

2 evőkanál kakaó

A krémhez:

5 dl tej

2 csomag kókuszos puding

12,5 dkg vaj

10 dkg cukor

1 kis pohár tejföl

A tetejére:

1 tábla tortabevonó

Elkészítés:

A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tészta többi hozzávalóival simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt. Ha valakinek nem elég édes, keverhet még bele cukrot, de szerintem nem kell. A kihűlt lap tetejére simítjuk a krémet, és a felolvasztott tortabevonóval megcsepegtetjük, hogy pöttyös legyen.

Hamar megsül, figyelni kell, nehogy a kakaó miatt megégjen. Ha nincs kókuszos puding, akkor a házi fajtáját készítem el: a tejben 2 marék kókuszreszeléket megfőzök, és tejszínes pudingot rakok hozzá. Szinte ugyanaz. :-)

Ha valakinek nincs kedve az olvasztott csokival bajlódni, akkor ráreszelni a csokit. Forró vízbe mártott késsel lehet szeletelni. A bögre mérete kb.2,5-3 dl.


Képet viszont tényleg csak a naplómban "tudok mutatni".

29. Pné Veronika (válaszként erre: 18. - Dencsikné)
2009. jún. 9. 15:52
Én írtam neked jó párat, de nem is válaszoltál rá... Másoljam be?
2009. jún. 9. 15:00

ha mégis savanyúnak éreznétek a mázat, akkor folyékony édesítővel nyugodtan meg lehet spékelni! :D


de nem szükséges szerintem, ennél a tortánál meg különösen nem, mert bazi édes a krémje, olyan igazán trüffel íze van!

és a krém is elég kevésnek tűnt elsőre, de ahogy robotgéppel elkezded keverni, annyira felhabosodik, hogy még bőven jutott "apának" nyalakodásra :DD meg is ette mindet!:D

27. Judita79 (válaszként erre: 24. - 2104cc91e8)
2009. jún. 9. 14:58

nincs mit! :) Tényleg finom, amúgy tömény csoki az egész, de mégsem émelygős! Nálunk mióta ezt csináltam, követelőzés tárgya lett! :D


a csokimáz, meg mindenre jó, mert nem lesz savanyú a tejföltől! Nekem is voltak kétségeim, de eloszlottak! :DD bátran ajánlom, próbáld csak ki! :)))

2009. jún. 9. 14:57
Sok jó finom recepteket írtatok, hogy fogok így választani? Lehet, hogy többet kell sütni?
25. dencsikné (válaszként erre: 23. - Judita79)
2009. jún. 9. 14:56
még nem is hallottam, hogy a csoki mázba kell tejföl.
24. 2104cc91e8 (válaszként erre: 23. - Judita79)
2009. jún. 9. 14:55

Húúúú, ez aztán biztosan nagyon finom !!!

Nagyon köszönjük a "nyiltságot" és a gyorsaságot:)

Érdekes a csokimáz recept, ez minden tortára, sütire jó lehet???

2009. jún. 9. 14:49

NA MEGTALÁTAM!! ÍME! :DDDD

A csokimáz reci: 15 dkg étcsoki, 2,5 dl tejföl! A csokit felolvasztjuk és a tejföllel habosra keverjük!!! kipróbáltam, nagyon fini!! és pont jól megdermed!!!



Trüffel torta

Hozzávalók:

1 db 6 tojásos piskóta tortalap


Krém:

4 dl tejszín

10 -10 dkg ét- és tejcsokoládé


Tetejére:

csokimáz, csokoládé forgács

pralinébonbon

ízlés szerint : tejszín


Elkészítés:


A tortát három lapra vágjuk.


A krémhez a csokoládét állandó keverés mellett a felforralt tejszínhez adjuk, megolvasztjuk, s egy éjszakán át hűtőben tartjuk.


A csokis tejszínt robotgéppel krémes habbá verjük, s megtöltjük a tortát.


Bevonjuk csokoládémázzal, tetejét forgáccsal díszítjük.


Tejszínnel is díszíthetünk.

1.5 dl tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral, habfixálóval felverünk, csillagrózsákat nyomunk a torta tetejére körbe, egy-egy bonbonnal díszítjük. Közepére fehércsokiból készített csillagokat is tehetünk.

22. Judita79 (válaszként erre: 16. - 2104cc91e8)
2009. jún. 9. 14:43
:))) szívesen közzé teszem! :) akkor majd ide is beírom! oks? csak délután tudom bemásolni.... addig remélem kibírjátok! :D
21. 2104cc91e8 (válaszként erre: 18. - Dencsikné)
2009. jún. 9. 14:43
Én csak a mézes-zsebót ismerem ami krémes, ezért nem is ajánlottam, mert mindenkinek a könyökén jön ki (gondolom) :)
20. dencsikné (válaszként erre: 19. - Mandulaszem)
2009. jún. 9. 14:38
Így már oké.
19. mandulaszem (válaszként erre: 17. - Dencsikné)
2009. jún. 9. 14:37
Én rumaromával készítem, egy gramm alkohol sincs benne!
18. dencsikné (válaszként erre: 16. - 2104cc91e8)
2009. jún. 9. 14:37
Látod, ide még senki nem rakott fel receptet, mindenki félti a sajátját. De nem baj ez így van jól. Csak nekem küldjetek. Köszi
17. dencsikné (válaszként erre: 15. - Mandulaszem)
2009. jún. 9. 14:36
Jól hangzik, de alkoholosat nem csinálnék, mert van egy lányom aki biztos enne belőle. Bár jobbat aludna tőle talán.
16. 2104cc91e8 (válaszként erre: 13. - Judita79)
2009. jún. 9. 14:35
A kis "titkolózós" :)
2009. jún. 9. 14:34
Szerintem csinálj tiramisut, az jó krémes. Receptje a szarvasi mascarpone tetején belül található. Én imádom és körülöttem mindenki. Titka, hogy jó rumos legyen a tej, amivel a piskótát átitatod.
14. dencsikné (válaszként erre: 13. - Judita79)
2009. jún. 9. 14:34
Köszi, ha átküldöd.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook