Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni? (tudásbázis)
hűha, ez is nagyon jól hangzik. köszi a receptet és a tippeket.
végre van egy jó sütitöltelék-túrókrém receptem. eddig úgy csináltam, hogy a túrót vaníliás túrókrémmel kevertem, ami finom volt ugyan, de nem elég szilárd.
Ez az eredeti:
10 dkg vajat vagy margarint felolvasztunk, majd összedolgozzuk 20 dkg szétmorzsolt mézeskaláccsal (mézes puszedlit v babapiskótát is használhatunk helyette - én puszedlivel szoktam és nagyon finom a cukros kéreg benne). Az egészet összegyúrjuk és egy kb. 24 cm átmérőjű tortakarikában kinyomkodjuk a masszát: és ez lesz a torta alapja. Betesszük a hűtőszekrénybe és kifagyasztjuk. 50 dkg mascapone-t és 50 dkg túrót összekeverünk 20 dkg kr cukorral. Ízesítjük 4 evőkanál mézzel, 1 teáskanál őrölt fahéjjal, 6 evőkanál citromlével és 1 zacskó vaníliás cukorral. (a túróból és a többiből is használhatunk fél adagot: akkor nem lesz olyan magas a krém/massza a tortán) 1 zacskó színtelen étkezési zselatint (azt hiszem 20 gr-os) a zacskón lévő elkészítési mód szerint összekeverünk vízzel, majd hozzáadunk a túrós keverékből először 3 evőkanállal és összekeverjük, végül az egészet belekeverjük az egész túrókrémbe (fél adaghoz is 1 zacskó kell!). Az elkészült masszát rásímitjuk a kifagyasztott tortalapra és gyümölccsel + gy. zselével díszítjük a tetejét. (ill. lehet a gyümölcsöt rátenni a tortalapra és úgy rátenni a masszát és a gy. zselét - kinek hogy tetszik) Visszatesszük az egészet a hűtőbe és kb. 3 órán keresztül kifagyasztjuk ismét. (nem mélyhűtőben!)
Én pedig így szoktam:
A puszedlis aljhoz elég kb. 5 dkg vaj vagy margarin, különben túl zsíros lesz. Aztán 25 dkg mascarpone-t és 25 dkg túrót használok, ízesítem 10 dkg cukorral (vagy ha nagyon édesszájú vagy, akkor mehet a 20 is) meg a többi hozzávalóval kivéve a zselatint!!! és felverek 250-300 mili habtejszínt (hullala a legjobb) 2 kis csomag habfixálóval. Ezt belekeverem a túrós cuccba. Így nem lesz olyan kemény mintha zselatinnal csinálnám, hanem finom krémes lesz, mintha cukrászdában készülne. Ráöntöm a puszedlis cuccra, be a hűtőbe, és utána vágok rá gyümölcsöt, rá a gyümölcszselét. Mindig hatalmas sikere van!
Köszönöm, kedves vagy, hogy megosztottad Velünk:)
Nagyon jól hangzik, és jó, hogy csak két lapot kell sütni:)
Bemásolhatom a Receptgyüjtő-naplómba???
köszi!
ez olyan tészta, amit a tepsi hátlapján kell sütni?
hány fokon süssem?
Szia!Köszi a receptet,kipróbálom majd:))
Nem kell bocsánatot kérni,dolgozó embernek sok a dolga:)))
Ha vidámsághoz van kedved,nézd meg máskor is a lányaim:)))
Nem törlöm ki:-DD
na, sikerült felrázni titeket! :DDD
szóval 2 lapot kell sütni! és közé megy a krém! összerakni és hagyni kell állni hogy megpuhuljon! :)
szóval: 30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 kk szalakáli
3 tojás sárgája
kicsi tejföl az összegyúráshooz, kb 2 ek kell csak
krém:
25 dkg porcukor
25 dkg Rama (anyukám szerint csak ezzel jó, nem is mertem mással kipróbálni :DDD)
50 dkg túró
szokásosan cukor vaj habosra, és bele túró! :) a tészta nagyon gyorsan kisül, mindennel együtt kb. 1 óra alatt kész van! :DD isteni fini!!!
bocsi hogy megvárattalak titeket! :DDD
ne haragudj Csevab, mostanában kicsit hanyagoltalak tényleg.... szét vagyok esve kicsit! :(( de bepótolom, cserkész becsszó!! ok???? :)
Igen, igen, igen!!!
Kérjük szépen a "mega-fini" túrós receptjét :)))
Szia!Élek bizony:))
Úszunk minden kedd-csütörtökön.Nem olvasod:((
Persze hogy érdekel,had lássuk:)))
mind eltűntetek?? :))
Csevab drága élsz még??
előszedtem nagynéném megafini túrós süti recepjét, ha valakit érdekel esetleg! :DDDDD naaa??? :DDDD
:DD helyes!
amúgy találtam másik variációt is, abba 40 dkg csoki kell és 5 dl tejszín! :D annak csak 3 órát kell hűtőben állnia, és utána felverni habosra! Próbáld ki ezt, hátha ezzel nagyobb sikerrel jársz! :D
az lehet hogy a főzőtejszín volt a bűnös! :DDD
na nem baj, majd legközelebb! :DDD amúgy én is a hulala-ból szoktam csinálni, de van még az az oké-s zacskós habtejszín, az is nagyon jó!! próbálkozzál majd! :DDD
a fagyit meg nem csoda hogy dicsérték, hiszen tömény csoki! :DDDD de tök jól feltaláltad magad! ügyi vagy! :DDDDDDDD
Szia!
Gondolom ott rontottam el,hogy mivel forralni kell,hát én főzőtejszínt vettem.Szerintem azt nem lehet felverni.Nekem ugyanolyan folyós maradt:(
Beleraktam egy dobozba és lefagyasztottam.A vendégeknek még csináltam tiramisut is és mellé isteni volt:))
Nagyon dicsérték:D
sziasztok! hogyhogy nem lett jó?
nem kell kifejezetten habosnak lennie, csak jól kenhetőnek!! nemtudom miért nem sikerült :DD
és hogyan csináltál belőle fagyit??? mesélj! :D
Szia!Köszi:)
Hulalát én is szoktam használni,de nem bírja a gyomrom:((
Ez a tejszínes krém pedig egy napot állt a hűtőben,mégsem lett jó,de sebaj,Barbarának nagyon ízlett,mint fagyi:))
Próbáld meg Hulala tejszínnel.Nem kell bele habfixáló,mégis napokig kemény marad.
Csak akkor verődik fel a tejszín,ha jól le van hűtve.Én nem szoktam felforralni,amikor barna krémet akarok,holland kakaót teszek bele.
Jéééééé :)
Bocsánat, hogy ezt nem vettem észre:)
Aranyom mindkettőt sajnálom, azt, hogy Neked sokat kell dolgozni és azt, hogy (mivel Én irodai munkát végeztem 39 évig) nem vagyok erősebb, izmosabb és karcsú mint Te:)
Sziasztok!
Pénteken meg akartam csinálni a trüffel tortát,de a krémet hiába vertem,nem verődött fel:((
Finom fagyi lett belőle:)))
Megint elrontottam valamit?!:(
Azért egy másik csokis krémet kevertem:))
Igazad van!
Az a helyzet, hogy az Én környezetemben már csak ilyen öregek vannak mint Én :)
Amikor Én voltam 35, akkor volt bőviben feladat nekem is:) (igaz, hogy közel sem annyi fizikai, mint Neked, amit sajnálok)
Én nem vagyok türelmetlen, pláne Veled szemben :)
Az Én környezetemben eléggé ritka olyan ember
akinek annyi feladata van az életben mint Neked!!
További ajánlott fórumok:
- Tudtok ajánlani olyan szállást (januári hétvégére), ahol csak magunk lehetünk (2 gyerekkel), nincs tv, net, de lehet kirándulni, játszani?
- Tudtok olcsó szállásötleteket két gyerekkel a hosszú hétvégére Mártába vagy Bükkbe?
- Tudtok a következő hosszú hétvégére gyerek programot ajánlani Budapesten?
- Tudtok hétvégére valami jó kis programot kisgyerekekkel?
- Tudtok a hétvégére valami jó (babás) programot? Köszönöm
- Tudtok valamilyen szállást erre a hétvégére Veszprémben, ami még szabad?