Helytelen, idegesítő szavak (beszélgetés)
Ennyire talán ne értékeljünk le,de raktározási,anyagmozgatási diszpécser feladathoz közel áll a végzettséged.
El ne keseredj,ettől még kiváló szakember lehetsz a területeden,akárhogy cifrázzák a nevét!
Köszi, legalább ezt is tudom, szóval a szélességből ered a szó :)
Nekem van még olyan paplanom, ami nem 140x200-as, hanem kicsivel kisebb, talán olyan 135x 185-ös lehet, erre már nem kapok ágyneműt.
Egyik ismerősömet kérdeztem,mit fog tanulni a fia?
"Logisztikai asszisztens lesz a végzettsége"-mondta.
Hú az anyját,az már valami!
Régebben ezt úgy mondták raktári segédmunkás.
Azóta le vagyok targiázva.))
'Fagyibabások" "embrikéjük"
-DDDDDDDDDDDDDD
Most kelltem, újra itthon.Fura, de jó is.
Minden rendben úgy kb.Tudodmit?
A címben az szerepel, hogy "helytelen, idegesítő szavak" Sokan itt inkább nekik nem tetsző szófordulatokat, kifejezéseket írnak. Engem ezek egyáltalán nem zavarnak, de ha helytelenül, artikulálatlanul beszél valaki, vagy nagyon rossz a helyesírása, az már annál inkább.
Kevesen írnak valóban helytelen dolgokat.
A magyar nyelvnek vannak olyan szavai, amik pl tolvajnyelvből lettek átvéve. Egyeseknek durva, nem tetsző, de helyes. Ezekbe is bele lehet kötni, de mibe nem???
Ez a térdig érő szeles ez új! :)
Nálunk a "gyere ki a hóra" a menő :)
Lehet, hogy már írtátok az alábbiak:
dobj egy üzit,
csörizzél meg,
és engem nagyon idegesít, ha valaki köszönés helyett csak
"hello"-zik
Magyar szinonima szótárban a képes vmire kifejezéshez sehol nem rendelik a "bírni" igét (a tudni-t annál inkább).
A bírni ige vagy fizikailag értendő vagy pedig mint valakit szeretni, kedvelni... stb.
Én poénból szoktam úgy használni, hogy "vanni van"
ikeg = kacag
Anyósom mindig mondta a kislányomnak, hogy ikeg, és hetekig fogalmam sem volt róla, hogy mi a fenét jelent.
keresztanya helyett
"köri"
További ajánlott fórumok:
- Helytelen szavak a beszédben
- Helyesírásunk. Helyes vagy helytelen?
- A barátod (férjed) az exével barátok maradtak, (napi telefonkapcsolat). Mit teszel? Elfogadod? Tolerálod? Vagy helytelen?
- Elmúlhat a szerelem attól, hogy az egyik néha olyat tesz, ami a másiknak nem szimpatikus vagy idegesitő?
- Mit teszel az idegesítő sógornőkkel szemben?
- Ma olvastam egy idegesítő szót: bébibogyó. Mégis mennyire...