Házi praktikák, régi értékek..... (beszélgetés)
Persze szívesen fogadnék tanácsokat arra vonatkozólag is, hogy lekváron és befőtten kívül mit érdemes még eltenni. Olvastam egy könyvben pl. szárított ételízesítőről amit sóágyon tartósítottak...
Szörpöt(télire) lehet szőlőből, szilvából, körtéből vagy almából eltenni?
Köszönöm, éreztem én, hogy itt találok megértő embereket!
Teljesen be is lelkesültem!
Esthajnal!
Engem is nagyon érdekelnének ezek a receptek. El nem todom pl. képzelni, hogy hogy lehet kenyérsütőben vagy sima sütőben lekvárt készíteni :-)
Leírod???
Nem,nem vagy kattant! Hadd vegyék meg a multikból ők az agyon cukrozott,tartósítószerezett,adalékanyagos 20 százalékos gyümölcs tartalommal bíró szemetet,vagy 2000-ért a valamennyire "tisztát".
A legjobb és egészségesebb az,amit Te magad teszel el!!!
Hajrá:))))
Szilvából ha veres, érdemes ciberét is készítened az olyasmi mint a paradicsom lé sűrűségre csak épp veres szilvából. A beszterveiből a lekvárt meg sűtőbe is elkészítheted , nem lesz olyan kosz, vagy épp kenyérsütő gépben!
Ezeknek kérném a receptjét....! Köszönöm :Judit
Ne hallgass az ilyen ismerősőkre! Nagyon nem mindegy mit esztek mennyi E betüs dolgot! Itt tuti tudod mit eszel!Ajánlom a zselésítő 3:1 hez cuccost mert akkor még a cukor mennyiségét is szabályozni tudod!Szilvából ha veres,érdemes ciberét is készítened az olyasmi mint a paradicsom lé sűrűségre csak épp veres szilvából.A beszterveiből a lekvárt meg sűtőbe is elkészítheted ,nem lesz olyan kosz,vagy épp kenyérsütő gépben!
Sok sikert és ne hagyd a kedved elrontani!
A negativokkal ne foglalkozz!!!!
Amit elteszel,lefagyasztasz-leglább tudod mi van benne,ez a lényeg.
Isteni lett a bodzaszörpöm meg az eper lekvárom:-)
..és nőknek ajánlom a levendula illóolajat,Cansten és társai helyett!!!!
Sziasztok!
Úgy alakult az idei évem, hogy rengetg sok gyümölcshöz jutottam. Barck, alma, szilva...
Én naív olyan boldogan kezdtem a gyerekekkel feldolgozni télire. Főztünk lekvárt, tettünk el befőttet, most még szörpöt szeretnék... Boldogan újságolom az ismerőseimnek, hogy milyen tuti kis "parasztasszony" vált belőlem, de mindenki csak lehurrog. Halál komolyan egy elismerő szót nem kaptam :-((( Mindenki hülyének néz, hogy mit pepecselek ilyenekkel mikor bagóért meg lehet venni a multiban, meg amúgy is szólni akartak már, hogy mekkora marhaság ez a természet, meg hamományszeretetem....
Tényleg én vagyok kattant? Tényleg többet ér a multiban vett lekvárt, mint a kamra polcán várakozó házi? Tényleg jobb gyógyszereket kapdosni mindenre, mint ismerni és használni a gyógynövényeket? Tényleg minden féle agyonreklámozott tisztítókkal lehet csak tisztán tartani az otthonod, és marhaság a szódabikarbóna vagy a szalmiákszesz jótékony hatása????
Ugye nem...???