Kössek házassági szerződést, vagy ne? (beszélgetés)
Akinek semmi vagyona nincs az még 80 milliónál kevesebbre is utazhat, persze nem mindenki!
Nem a panel a lényeg, hanem az abból származó pénz, később, gondold tovább Andi ..
Neked lehet nem. 🙂
Én gondolnám!
Azért 80 millió Ft kizárólag ingatlanban nem olyan hűde nagy vagyon.
Egy laza panel is 30 milla, mégsem gondolnám, hogy a hozományvadászok a paneltulajdonosokra utaznának.
Egyébként mivel ő nem olyan gazdag, mint te megfordult a fejedben, hogy csak a pénzed akarja?
Kiforgatni a vagyonodból? Nyilván neki is elmondtad, hogy 80 millát érő vagyonod van ingatlanban, gondolom mivel még nem adtad el van a bankszámládon is bőven pénz, úgy képzelem jól fizető állásod lehet, jó autód stb.. Van akinek ez csábító!
Lehet írtad de nem láttam, hány éves vagy és hány éves a pasid?
Mondjuk attól, ha te lennél fiatalabb akkor is előfordulhat ez.
Én ismerek olyan srácot aki direkt gazdag és 40+ - os nőkre vadászik, mert neki semmi vagyona nincs és pénzt akar, jobb életet. Nem ő mondta, csak látom.
Azt hiszik, hogy csak a nők között van ilyen, pedig nem.
Érdemes figyelni ezekre. Például, ha megsértődne a szerződésen az már egy jel is lehet, hogy nem téged akar, hanem a pénzt.
Persze nem így fejezné ki magát, hanem " szerelmem, nem bízol bennem?Csalódott és megbántott vagyok, bla, bla " Mintha hallanám 😂
Én lehet mindig számításba veszem a negatív részt is, meg a legrosszabbat, de szerintem te se tennéd rosszul.
Mert itt csak attól félsz, ha elmúlik a szerelem és majd váltok mi lesz..
De mi van, ha nincs is szerelem, más szándék van? Nem ismerem az életed és a közös életed sem ezzel a sráccal, de mivel kiemelted, hogy ő nem gazdag, így megfordult a fejemben ez a lehetőség is.
Plusz érdekes hogy tavasz óta már el is akár venni, pénzéhes lányai vannak, akik biztos adnak tanácsot apucinak 😉
Már te is kezded észrevenni a dolgot.
Hisz nem tetted volna fel a kérdést. Bár te a lányaira adod az utat,de ne feledd,hogy veled a nagy szerelmed tolhat ki, és nem a lányai közvetlenül.
Egy ismerősöm kb hasonló cipőben jár... és ott eleve a leendő férj tett erről említést, hogy szerződés....
Ha házasság köttetik.. bizony-bizony nem árt előtte elgondolkodni és jogászt megkérdezni. Viszont azt se tanácsolom, hogy gyerekekre bármit ráírtatni.. végrendelet azt igen.. bármikor visszavonható. Ekkora összegnél nagyon kell ügyelni annak alakiságára és tartalmára. Ha közjegyző készíti vagyonokba kerül, ha csak letétben őrzi jóval olcsóbb.
A házasság után külön kassza.. hm attól fogva a közösen szerzett javak közössé válnak...
Lehet talán egyszerűbb lenne csak élettársi viszony, akkor fel sem merül az öröklés a partner ill. azok leszármazottai részéről! De mindenképp jogász segítségét venném igénybe, ha ilyen partnerrel mégis házasságot kötnék, és szerződés és végrendelet.
A boldogsághoz nem papír kell, hanem 2 összeillő ember.
Nem kell bíbelődni a válással alkalmasint...
Nem mennék hozzá.
Aztán mi sértő van benne?
Nem kevés pénzről van szó, manapság mindenkinek kéne házassági szerződést kötni, hogy ne lehessen senkit kisemmizni.
Nagyon tájékozatlan vagy! :(
Az nem zavar, hogy ő nem tud semmit felmutatni, amit eddigi élete során elért?
Vagy lenyúlták a lányai? 🤔
Igen,köss,és látom,hogy már más is írta,hogy egy végrendelet sem rossz ötlet.
Néhány ember kifordul magából,ha pénzszagot érez.
Természetesen,tisztelet a kivételnek.
Ezt már nem is mertem javasolni.
De az élettársinál is óvatosnak kell lenni.
Eladhatod, csak a gyámügy egy bizonyos százalékát lerakatja, amit a gyerek 18 éves korában felvehet.(ha nem vesznek másikat, mert akkor beleforgatja)
Én felvettem.
Olvasva a többi fórumjaidat valami azt súgja nekem hogy rosszul választasz.
Szerintem kulturált ember tudja mi az övé,ebben a kapcsolatban van más probléma mint a vagyont "lepapírozni"
Én abszolút házassági szerződés párti vagyok, nekünk is van. Ez nem bizalom, vagy sértődés kérdése, hanem 2 előrelátó, egymást tisztelő fél megállapodása múltra, jelenre, jövőre nézve. A későbbi legnagyobb konfliktusforrás még abban az időben történő rendezése amikor még teljes az egyetértés, még nem a düh, sértettség, csalódás homályosítja el a józan észt.
Ügyvéddel kapcsolatban viszont legyél körültekintő, mert némelyik olyan szerződést ír, hogy mikor baj van és elő kell venni akkor az a papír papírminőségénél fogva még fenéktörlésre sem alkalmas.
Felesleges bonyodalom, macerás hozzányúlni amíg a gyerekek nem töltik be a 18 -at. Aztán meg a gyerekek be is inthetnek anyukának, ha akarnak. :D
Maradjon csak a nevén. Nem tartozik elszámolással a pasi felé.