Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mire jó a házassági szerződés? fórum

Mire jó a házassági szerződés? (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

1 2
35. Pocy88
2010. jan. 23. 19:27
Meglévő készpénzt is bele lehet írni?
34. kry84
2008. okt. 5. 10:50
Számomra semmire,de sokaknak hasznos.
2008. szept. 3. 11:03

Ne felejtsetek el, hogy a szerelem nem valogat...

Lehet, hogy x ido mulva mint a villam, ujra lecsap. Ezt nem kerjuk, hanem kapjuk :) Es ilyenkor bizony jo, ha van egy szerzodes. Ki mit hozott, azt viszi el. Ez igy fair.

Nem ertem, ezt egyesek miert nem latjak be. Nem kell ahhoz nagy vagyonnak lenni, szerintem a mai vilagban mar nagy vagyon nem is letezik (kiveve azoknal, akik nem tisztesseges uton keresik meg a penzt).

32. Cucus7 (válaszként erre: 30. - Sunbird)
2008. júl. 13. 18:38

Nsgyon sajnálom, hogy így jártál, és szüleidnek sem könnyű azt hiszem, hiszen a kis spórolt pénzüket egy idegen vitte el, mig te továbbra is a gyerekekkel maradtál, addig a volt férjed éli világát. No nem azt mondom, nem adnám semmi pénzért a gyerekemet, de a férfiak többsége - és jó hogy vannak kivételek - miután elvállnak, nem igen izgatja őket, hogy a gyermekükkel mi lesz. Sőt a gyerektartást is alig-alig akarják fizetni, mert azt mondják az az asszony költi el. Igen Ő költi el a gyerekekre, sőt még többet, de ez nem izgatja őket.

Na fiatalok ezért is kell szerződést kötni.

2008. júl. 13. 10:31
arra, hogy aki amit a házasságába viit-ne tudják belőle kiforgatni.Szégyen ide, szégyen oda-de az ember inkább legyen óvatos és megfointolt, mint óvatlan és megfontolatlan.
30. sunbird (válaszként erre: 28. - Mamoca1234)
2008. júl. 13. 03:28

Én már bánom, hogy annak idején 21 éves fejjel nem voltam "bántó".

Tudod, amikor a férjed félrekefél, és elhagyja a családját és ez után mindennek vinni akarja a felét amit a TE szüleid güriztek össze, miközben ti feléltétek a pénzeteket, mert fiatalok voltatok, és utazgattatok stb. akkor már nem is olyan bántó egy házassági szerződés.

Dolgozol több, mint 10 éve, ez alatt összegürizel 2,5 millió forintot. Óriási mázlid van és egy lottó négyessel nyersz másfél milliót. Hurrá, van 4 millió forintod a bankban. Ja, bocs, nincs is 4 milliód, sőt még a szüleidtől kell kérned egyet, hogy odaadd a hűtlen disznó férjednek, hogy 3 évvel az elköltözése után végre kiszálljon az életedből, és ne próbálja mindenféle zsarolással tönkretenni.

Na ezért kellett volna a szerződés.

(Még zárójelben hozzátenném, hogy soha nem gondoltam volna amikor hozzámentem, hogy ez lesz a vége. Nem ilyen embernek ismertem. Mindenki változik. Sajnos)

29. Cucus7 (válaszként erre: 28. - Mamoca1234)
2008. júl. 12. 23:39

Mi? A házassági szerződés? Nem hallottál még arról,hogy ha elmúlik a szerelem, hogy kicsinálják egymást nem csak idegileg, hanem anyagilag is a felek? Sajnos! Nagyon ritka az olyan válás, ahol békében, a gyerekek érdekeit nézve, és azután is barátokként tartják a kapcsolatot? Jó nem megy minden házasság tönkre, de ez csak az emberi tűrőképesség, és alkalmazkodás miatt van szerintem. Bevallom most itt irom az okosságokat, de sosem voltam férjnél, nem lenne jogom lehet hozzá. De nyitott szemmel járok és sajnos rossz tapasztalatokat gyűjtöttem e téren.


Erről mindenki másképp gondolkozik, jó lenne, ha olyan illetők is többen hozzászólnának, akik megtapasztalták, milyen a házassági szerződés nélküli vállás.


Szép éjszakát neked és mindenkinek!

2008. júl. 12. 21:29
SZERINTEM OLYAN BÁNTÓ!
27. Cucus7 (válaszként erre: 7. - Emagdi)
2008. júl. 12. 21:04
Üdvözöllek, látod itt is összefutottunk. Kellemes szombat estét kívánok neked! No persze mindenkinek!
26. Cucus7 (válaszként erre: 21. - 3b4055e2b2)
2008. júl. 12. 21:01

Igazat adok, nekem is van egy lányom, már vőlegénye van, de én megmondtam a srácnak, hogy házassági szerződés nélkül nincs esküvő. Ő teljesen elfogadta. Bár most azt mondja, hogy Ő a lánytól nem venne el semmit, de láttunk már karón varjut.... Szóval az a helyzet, hogy a srácnak az anyja még mindig albérletben lakik a két gyerekkel, és mit tanult otthon? Még azt a kijelentést is tette egyszer, Ő nem hangya nem gyűjtöget. Ennek ellentéte, hogy Én - bár egyedűl nevelem a lányomat mióta megszületett - már megvettem a lakását, amelyben most apukám és, hiszen korábban szolgálati volt a lakás és szüleim abban éltek. Nekem egy 3 szobás tehermentes lakásom van, és nyugdíj mellett dolgozom. Nos nem tudom még mi lesz, meddig bírom, de kötöttem a lányomnak is egy életbiztosítást, azt csak 5 évre, hogy ha esküvőre kerül a sor, legyen miből, nekem is van kettő is, egy egyösszegű és egy folytatólagos díjas, 10 éves időtartamú. Szeretel előre gondoskodni a dolgokról.


A szerződésben egyébként nem csak a már meglévő javakat lehet belevenni, úgy tudom legalábbis, hanem a közös élet alatt kapott és örökölt vagyont is. Egyébként ami már a lány nevén van az nem közös vagyon, mert korábban szerezte mint a házasságkötés volt. De ha módosabbak a rokonok, szülőkre gondolok elsősorban, igen is sok mindent tudnak venni, és azt egy - számomra idegen - ne vigye el mint sajátját. Lehet, hogy a TV-t és egyebeket kicserélnek, no de addig nem volt, tehát az új is azé akinek a családja vette. Vagy nem? Ebben nem vagyok biztos.

Ahogy irjátok a rózsaszin köd elszáll, csak ezt fiatalon és főleg szerelmesen nem fogadják el. Ez így jó, mert milyen rossz lenne, már a kezdetekkor arra gondolni, hogy vége lesz!

Lehet velem vitatkozni, de nekem ez a véleményem.

2007. nov. 15. 15:39

kicsit szemezgetem a régebbi fórumokból...

nekünk is volt ilyen,de elavult,mert mindent kicseréltünk,,,

24. zoja (válaszként erre: 9. - 575e11e2d1)
2006. aug. 22. 17:56
ezt én is igy éreztem hogy ő az 1000%. ez az én oldalam,de nem tudhatjuk mi van a másik oldal fejében.És az emberek váloznak az idő múlásával ,és nem biztos,hogy egy irányba.
23. tinendo (válaszként erre: 21. - 3b4055e2b2)
2006. aug. 22. 16:30

Lehet,h. illúzió romboló, de sok esetben helyes.

Szerintem jól jártok el a lányotok szemben.

22. DODICA
2006. aug. 22. 10:21
Bizalom kérdése...
2006. aug. 22. 09:32
Egy biztos,ez kényes téma!Egyébként pedig a mai álláspontok szerint nem elvetendő ennek megfontolása!Most a lányommal ugyan ebbe a cipőbe járunk.Szerelmes de nagyon és nem látja át,hogy az akit most választott milyen "lókötő".A nyájaskodásával könnyen letudja venni a lábáról és ezt ez a fiu ki is használja!30 éves és nincs többje mint egy gyereke!Most a nagymamája házának felét megkapta örökségbe a másikat pedig a lányunknak kell állni.Ezzel nincs is baj,mert közös és egyforma anyagi javakkal indulnak az életbe.Csakhogy a lányomnak van egy portája amit el szeretne adatni vele,hogy bele invesztálják a házba!De Mi ebbe nem megyünk bele.Őneki semmit nem kellett tenni az örökségért,a lány meg még a plussz fölét is vigye!Ebbe nem megyünk bele,tudván,hogy sajnos se kocsira se lóra nem jó ez a gyerek,azon kivül,hogy jólelkü és szórja a pénzt!Úgy döntöttünk,hogy kifizetjük a lány részét,de a porta majd egy szerződésben csak a saját tulajdona marad.Ha igy is szeretik egymást,ezen nem múlhat a boldogságuk.Ezután együttes erővel megmutathatják mire képesek és akkor biztos segiteni is fogunk!Sajnos a mai világban tisztességesebnek tartom a házassági szerződést,ha valaki nem egyenlő esélyekkel indul!Amit közösen szereznek azt később ugyis ellehet osztani,ha nem sikerül a házasság!Tudom,hogy illuzió romboló!
20. kisgé (válaszként erre: 18. - Mociscsaj)
2006. aug. 22. 09:09

Na igen, két dolog van, ami biztos: a halál és hogy minden mindig változik.


Gergő!


Soha nem lehetünk semmiben 1000%-ig biztosak, főleg egy másik emberben, akinek nem látunk bele a fejébe! De lehet, hogy ezt 20 évesen még nem így gondoltam, sőt!!!!!

2006. aug. 22. 05:30
En azt hiszem nem fogok kotni de soha nem lehet tudni mit hoz az elet.
18. mociscsaj (válaszként erre: 11. - 575e11e2d1)
2006. aug. 22. 04:09

Hali, megertem amit mondasz es jo latni, hogy meg mindig vannak idealista emberek a foldon akik hisznek es igenylik az onzetlen szeretetet: de egyet tarts szem elott. Mindannyian valtozunk, es amit ma jonak tartunk, arrol evtizedek alatt megvaltozhat a velemenyunk.

Sajnos sok hazassag azon bukik meg, hogy a felek kulonbozo iranyban "fejlodnek" az eletuk folyaman, es egyszer csak azt veszik eszre, hogy elveszett a kozos erdeklodesi pont. Nem kell hogy megutaljak egymast, csak mar nincs meg az az osszetartas, ami regen volt.

Semmire nincs garancia ebben az eletben, csak egyre: arra, hogy egyszer mindannyian meghalunk :-D

Igy szerintem ha nincs egyensulyban az, hogy ki mit hoz be a hazassagba anyagilag, akkor erdemes hazassagi szerzodest kotni, aztan remeljuk, hogy nem kell soha "leporolni" majd. :-)

2006. aug. 21. 23:23

Nem kötnék, nincs is mire, akinek kéne kötni, az a párom, mert neki van, de eszünk ágában sincs ilyesmit tenni.

Eleve megkeserítené a dolgot, szerintem. Már az elválásra gondol az ember, mikor éppen összeházasodik :(. Komolyan nem tetszik.

Tudom, hogy ahova férjhez megyek, ott a nőknek van a legnagyobb szavuk, és akármikor még egy ügyetlen ügyvéddel is ki lehet a másikat forgatni mindenéből, de nem tenném meg, annyival szállok ki a kapcsolatból, amennyivel belementem.

16. Timus
2006. aug. 21. 21:23
Én kötnék mindenféleképpen. Magam értem el mindent, a szerelem elveszi az ember eszét gyorsan sajnos. De jobb inkább előre gondolkodni, max nem lesz rá szükség soha:-)
15. Droma (válaszként erre: 7. - Emagdi)
2006. aug. 21. 21:22
Pontosan azt irtad le amire gondoltam:)
2006. aug. 21. 20:14
Sajnálatos dolognak tartom, ha már eleve az elválás gondolatával kell belelépni egy kapcsolatba, házasságba.De bármi megeshet és így sok későbbi probléma megelőzhető.
2006. aug. 21. 17:35

Szerintem is akkor van értelme, ha a felek jelentősebb különvagyonnal mennek a házasságba. De ez fiataloknál, első házasságnál csak akkor fordul elő, ha a szülők jómódúak, és ők tették a "gyerekek alá" a vagyont. Ilyenkor viszont a szülők kérése talán nem rontja el a fiatalok "örök szerelmét".

Én egyébként ügyvédként kötöttem szerződést már a házasságkötés után, más kérdés, hogy nekünk vannak közös gyerekeink, meg van "előző alom" is. A szerződés pedig kizárólag válásra szól, így aztán - mivel erről 20 év után sincs szó sem -, dübörög a boldog család, értelme sincs a szerződésnek, szerintem egyikünk sem tudja, megvan-e még valahol az ügyvéd kolléganő által ellenjegyzett irat.

12. e71af41436 (válaszként erre: 11. - 575e11e2d1)
2006. aug. 21. 17:33

még szerencse, hogy van egy-két régimódi fiú....

lehetne több :)

11. 575e11e2d1 (válaszként erre: 10. - E71af41436)
2006. aug. 21. 17:25

"mert lehet, hogy ő csak 999%-ban érzi azt. "


Akkor én sem lennék 1000%-ig biztos abban, hogy Ő az igazi.

Aztán lehet, hogy csak álomvilágban élek...

Ilyen szempontból régimódi vagyok. Nálam az örök hűség az örök hűséget jelent.

10. e71af41436 (válaszként erre: 9. - 575e11e2d1)
2006. aug. 21. 17:08

mert lehet, hogy ő csak 999%-ban érzi azt.én kötnék. ha lenne mire. de mivel közös albiban lakunk,szerintem felesleges. :)

2006. aug. 21. 17:05

Nem kell elkapkodni a házasodást...

Én akkor fogok feleségül venni valakit, ha 1000%-ig biztos leszek benne, hogy vele fogom leélni az életemet. Ebben az esetben viszont minek szerződés?

8. tinendo (válaszként erre: 6. - Kisgé)
2006. aug. 21. 16:52
Ha valaki szerelmes valakibe, az feltétel nélkül megbízik benne. De sokszor csalódunk. Sajna. A rózsaszín köd egyszercsak elszáll....
2006. aug. 21. 16:25

ésszel és logikus érvek alapján döntve hasznos a házassági szerződés.

de: ha az ember házasodik, akkor jó esetben úgy gondolja szívvel-lélekkel, hogy ez biztos örökre fog szólni, de a szerződés valahogy előrevetíti annak a lehetőségét, hogy mégsem.

6. kisgé (válaszként erre: 4. - Tinendo)
2006. aug. 21. 16:07

Helló!


amilyen sztorikat hallok, hát mindenképp kötnék, ha csak neki van valamilye, akkor is! amúgy én tök hülye vagyok, ha szerelmes vagyok és képes vagyok megbízni a másikban feltétel nélkül...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook