Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Természetesen az nem az én testsúlyom, de a hasam állapotában nem mindegy, hogy gyerek/magzatvíz, vagy kövérség roncsolta szét a dolgokat? Sőt, ha így logikázok, azért elég gáz lenne hátrányosan megkülönböztetni azt, aki gyermeknek ad életet és ezért kerül ilyen szituba...... amúgy, a BMI ha egy túlsúlyos emberről beszlünk, akkor a fogyása nem 90%-ban a hasáról megy le, hanem arányosan mindenhonnan, szülés esetén meg lehet, hogy az egész súlykülönbséget egyedül a has kötőszövetek kellett, hogy viselje. Szóval többféle logika van itten, de nem vagyok okos. Mindegy, mert sztem, ha ebből lesz valami, az így is, úgy is magán hely lesz, egyre inkább úgy látom. :-)
Megkérdezhetem, hogy Nálad akkor hogy lett TB? Nálad megvolt az a BMI kritérium? Köszi!
Sztem erre a hasizom dologra kerdezz ra!
Van aki varr van aki nem tb-re!
Tényleg nem értem,hát a műtő az műtő,ott meg is halnak emberek sajnos,igazából mindegy kit miért műtenek nem?
Vagy utána van bajod hogy nem akarsz egy szobába kerülni olyannal akinek durvább bajai vannak?
Miért kizáró ok,ha igen?
Mi a baj ezzel?
ikreim vannak, szóval ismerem a járást. Nem számít a terhes súly semmi esetben sem. A logika is ezt kivánja, hisz a 85 kilódban benne volt a 2 gyerek a méhlepény, magzatvíz, stb... ez nem a te valós testsúlyod volt.
Semmi előnnyel nem jár hogy ikreket szültél.
ezt úgy érted, hogy terhességi fogyásnál nem számít? Mert én úgy tudom, ikerterhességnél igen, de vmit ott is igazolni kell, ami sztem rám nem lesz igaz. :-(
Amúgy nálam orvosilag éppen a szétnyilt has és a sérv indukálna műtétet, szal logikailag azt kellene, hogy a TB állja, a fölös bőr levágása és aköldök elhelyezése lenne a "hab a tortán". :-) Persze az előbbit nem feltétlen plasztikai sebész csinálja, hanem sima belgyogy, így gondolom, itt vérezne el a dolog.
Szia!
A terhes suly nem szamit, a minimum bmi 35 es arrol kell igazoltan fogyni minimum 10 bmi pontot. Ezt a korzeti orvosnak kell igazolnia.
kulonben ra kell kerdezni hogy tbs hasplasztikan belul izmot varrnak-e vagy sem mert ezt ugy hallottam hogy valtozo.
Gratula! :-)
A nagy fogyást vmi orvosilag adminisztrált BMI indexekkel kell igazolni, nem? Ezt visszamenőleg be lehet szerezni? Vagy a terhes kiskönyvben lejegyzett induló súlyt elhiszik? :-) Semmi tapasztalatom nincs ebben a témában. Egyébként 63kg-ról indultam és 84-el mentem be szülni, majd szülés után 6 héttel 65 voltam. Ez már annak számít? Utánanézek a szt imre plasztikai osztályának. Még egy kérdés, küldjetek el a francba, ha gáz, de állami kórház plasztikai osztályán hogy van ez? Ugyanabban a műtőben csinálják, ahol égési sérülteknek helyreállító műtétet? Mert nálam ez kizáró ok. :-(
Erre majd mindannyiunk Gabikája válaszol neked,mert ő a szakértő,de szerintem hiába volt hasi műtéted,a plasztika merőben más,az eddigi fogalmaidat felül fogja írni,ebben biztos lehetsz,főleg ha varrják az izmot is.
Emelni cipekedni TILOS!!!!!!!!Az a 6 hét nem vicc,nem lehet.Akkor inkább várj vele,vagy szerezz segítséget.
Természetesen egyben csinálják,nagyon jó a plasztikai osztály,én majd a Pesthy Pálhoz fogok menni.De én egyenlőre babát várok még,halasztódik a projekt :-D
A Tb-s dolgot egy konzin kellene megbeszélned a dokival,azt tudom,hogy nagymértékű fogyás után megy a tb finanszírozott plasztika,sérvnél nemtom.
Szia! :-) akkor "szintén zenész"... :-)
A srácaim éppen ma 15 hónapja születtek, szóval ennyi telt el. Szerinted akkor még reális, hogy érdemi változás, rendeződés lehet a továbbiakban is? Én is be vagyok rezelve, de, ha sérv van, azt meg jobb mielúbb megműteni, nem? Vagy ez tévhit? amúgy egyelőre lövésem sincs, hogy hogy kiviteleznénk az életet két másfél éves totyogóval, ha 4-6 hétig nem emelhetek egyáltalán... ennyi ideig nem engedik a műtét után?
A császár nem volt egy fákláysmenet, de nem panaszkodom, nem volt vészes, pár napig volt vacak, de utána már nem volt vészes. Már 3 hasi műtétem volt nőgygyógyászati okokból, egy laparoszkópiás és két nyilt hasi (egyik a császár), szóval van némi fogalmam, hogy kb mit jelent. Bár itt a heg jóval nagyobb, cserében viszont belül a szervekben nem vagdosnak, mint a császárnál, v a másik 2 műtétemnél. :-)
Nekem a hegem bár nem csúnya (csak a császár van meg, mert akkor kivágták az előző heget), de sajnos nem halványult el teljesen még - nem tudom, h később fog-e, sztem nem a legszebb a sebgyógyulási alkatom. (Anyukámnak cheloid hajlama volt). Bioptron lámpáztam is egy kis ideig, lehet, hogy az segített valamit.
Előre is elnézést mindenkitől, ha hülye kérdés(eke)t fogok feltenni, tök kezdő vagyoka témában! :-)
Szent Imre: ezt a köldöksérvre és hasfal szétválásra ajánlod? Vagy ott még a hasplasztika is szóba jöhet? ugye nem butaság, hogy azt gondolom, ezt a három dolgot meg lehet csinálni jól egy műtéttel? Ha szent imre, akkor ez azt jelenti, hogy részben, vagy egészben ez TB-s? Melyik doki ott a jó?
Köszi előre is!
Itt mindenkinek hasonló bajai vannak :-D sok bőr,szétvált izmok,sérvek... :-)
Üdv a klubban :-D
Nekem a köldöksérvemhez meg a ráncos bőrömhoz ikrek sem kellettek,megoldotta a két gyerek :-D
Ha budapesti vagy,akkor a Szent Imre kórházat érdemes megnézned.
Sziasztok,
Esetleg van valakinek infója Dr Bognár Gáborrol, hasplasztika terén??
köszönettel
Sziasztok! Teljesen új vagyok itt! Remélem, tudtok nekem esetleg iránymutatásban segíteni. :-)
A helyzet az, hogy kicsit több, mint egy éve ikreket szültem. Jelenleg szigorú diétán vagyok (cukorbetegség miatt) és aktívan sportolok és elég közel vagyok az ideális testsúlyomhoz, az izom, zsír arány is egész jó. Egyetlen lokálisan gáz rész van: a hasam. :-( eleve a bőr nagyon megereszkedett, striák is vannak, de azok halványak és nem zavarnak, ill. van még zsír is rendesen ezen a tájon (a többi részem már szinte vékonynak mondható) - 164 cm vagyok és jelenleg 61,5 kg, a személyi edzőm úgy lötte be, hogy 60 lenne számomra az ideális. No a lényeg: a kinézetem pont határeset, mert ugyan baromira zavar a csúnya és nagy hasam, amire simán azt hiszik járókelők, hogy terhes vagyok :-( és én hiú ember is vagyok, de annyira még nem zavar, hogy csak emiatt sebészkés alá feküdjek, mert baromira félek a hasplasztika komoly műtét mivoltától és lehetséges komplikációitól, ráadásul nem túl szépen hegesedek. Most azonban kiderülni látszik, hogy a függőleges hasizmom is szétnyílt a terhesség alatt és magától nem rendeződött, pedig már időszerű lett volna, ill. lehet, hogy egy enyhe sérvem is van. Végülis értehtő, mivel két gyereket hordtam ki a magzatvíz meg annyi volt, hogy 3nak is sok lett volna. :-( Namost, ha ezek miatt bebizonyosodna, hogy muszáj a műtét, akkor viszont 3 az egyben szeretném hasplasztikával full extrában. :-)))) Szóval értitek.... Mi a véleményetek erről, ill van valami tuti jó sebész, aki "nem hibázik"? :-) Tudtok ajánlani, hogy merre induljak el? Nagyon köszi előre is! Esetleg van köztetek, aki hasonló cipőben járt?
Bizony nem mindegy 10 vagy 25 kg. Azért én csodálom azt aki meg tudja állni.
Én soha nem voltam kövér, de terhesen minden olyan jól esett, meg is híztam mind a 2 gyerekkel a 20 kilómat, csak szerencsés alkat voltam és néhány hónappal a szülés után már le is ment mind rólam, pedig nem sportoltam, nem diétáztam.
Most odafigyelsz egy kicsit és akkor szülés után nem kell szenvedni. Még jó is hogy utána mégy szépülni :)
Vvigyázok!
Ha nagyobb lesz a pocim,veszek ilyen hastartót,amit kifejezetten pocakosoknak csinálnak,szülés utánra van rendes haskötőm,szorítós bugyim és övem is :-)
De műtét mindenképpen lesz,ha nem is a sérv rosszabbodása miatt,a bőröm állapota miatt mindenképpen.Akkor meg már úgyis összefércelnek ott mindent :-D
A súlyomra ügyelek,rendszeresen sportolok továbbra is,teremben bicajozok,ellipszis,combra gép.Remélem használ is....
Júliusra várjuk :-)
Most megyek majd 26-án ultrahangra,remélem kiderül fiú vagy lányka :-)
Ezért is vagyok így eltűnve,de azért szoktam jönni olvasni.
Igen,sajnos már most látványosan kint van a köldököm felső része,de mondjuk nem zavar,ez most ezzel jár.Majd szülés és szoptatás után felmérjük a helyzetet,aztán megyek megcsinosodni :-D Elég sokat tornázom,hogy ne hízzak el úgy mint az előző kettővel,gondolom a köldöksérvnek sem mindegy hogy 10 kilót hízok vagy 25-öt.....
Köszi :-)
Nagyon sokat tornázom,hogy ne hízzak mint az előző kettővel :-) aztán irány Pesthy dokihoz :-)
Van az, hidd el, de ha emlékszel tavaly februárt márciusba is ezzel szenvedtem, csak a ti unszolásotokra mentem el konzira márciusban (mert meg hiányzott akkor pár kiló) Sajna nekem télen mindig rakódik rám, de nem vagyok kétségbe esve mert általában április végére ez le is megy kis odafigyeléssel.
Hegkorrekciótól nem tartok, én tényként kezelem :D Dokimba meg maximálisan megbízom. Azt mondta anno ő is, hogy még olyankort azért nem illik semmit mondani, de szerinte akkor lesz totál teljes a kép :D
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?