Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hasplasztika tapasztalatok fórum

Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

A fórumhoz képgaléria tartozik: hasplasztikázók képei
83150. 14a552b981 (válaszként erre: 83149. - Bearka76)
2014. febr. 20. 18:25
Szivesen, elhiszem, idö kell neki, majd meglátod kèsőbb az fogod mondani, nem bántad meg. :)))
83149. bearka76 (válaszként erre: 83148. - 14a552b981)
2014. febr. 20. 18:13
Koszonom szepen de azert ilyeszto
83148. 14a552b981 (válaszként erre: 83145. - Bearka76)
2014. febr. 20. 18:04

Igen természetes, és még sokàig így lesz, nyugi még az elején vagy. 1-2 év kell mirre helyre jösz teljesen:)))

,

83147. Borrdi78 (válaszként erre: 83146. - Borrdi78)
2014. febr. 20. 18:03
bocs, nem 1 cm, hanem 1 ujjnyi! :-) tiszta zöldslgeket beszélek már.
83146. Borrdi78
2014. febr. 20. 18:02

Sziasztok!

Ma voltam sebésznél sérv ügyben. Azt mondta, hogy sem a szétnyilt hasizom, sem a sérv nem olyan szintű, hogy ezt most műteni kellene. A nyilás nekem 1 cm. Őszerinte még az elkövetkező 1,5 évben is javulhat a dolog, amire edzéssel rásegíthetek. Hát ebben kicsit szkeptikus vagyok, de azért megpróbálom, rajtam ne múljon! A műtétet most úgy is nagy vakmerőség lenne ennyire kisgyerekek mellett bevállalni, várni kellene. Addig meg, hogy a várakozási időben csinálok felüléseket, azzal nem vesztek semmit :-) (még, ha nem is nyerek..., de legalább elmondhatom, hogy megpróbáltam) :-)

Nagyon köszönöm a sok infót és segítséget! Ha úgy alakul, jövő karácsony táján folyt köv. :-)

83145. bearka76
2014. febr. 20. 15:40
Holnap leszek 5 hetes termeszetes hogy ennyire puffedt. Kicsit elbizonytalanodtam hogy kellett-e ez nekem :-(
83144. Borrdi78 (válaszként erre: 83143. - Szonihuni)
2014. febr. 20. 14:58
:))) en a vegen mar nem tudtam cipot venni. ;)
83143. szonihuni (válaszként erre: 83142. - Krumplirozsa)
2014. febr. 20. 12:47
Köszike. Én hiszek a pozitív gondolkodásban amúgy :D Érdekes addig nem nagyon neteztem, és nem is olvastam rémhireket az ikerterhességről. A dokim néha nyugalomra intett, de mivel soha nem volt gubanc, én tényleg jöttem mentem az utolsó napon is vásároltam még. Úgy néztek rám mint egy űrlényre :D Mint keres az utcán egy ember ekkora hassal :D
83142. krumplirozsa (válaszként erre: 83139. - Szonihuni)
2014. febr. 20. 11:55
Szoni, azért az nagyon szép, ikrekkel majd 37. hétre szülni. Ügyes vagy. Bár ezt tudtam. :)
83141. Borrdi78 (válaszként erre: 83140. - Krumplirozsa)
2014. febr. 20. 11:29
:-))) nem ad túl nagy biztonságérzetet, mi? :-) el tudom képzelni. :-) hol a tartalék generátor, meg ilyenek? :-)))))
83140. krumplirozsa (válaszként erre: 83138. - Borrdi78)
2014. febr. 20. 11:17
sztem bérlakásban berendezett műtő nem ok. nekem pl. megnyugtatóbb a hagyományos kórházi környezet, lemondok a keményített törülköző, ágyba-kávé vonalról. utóbbiak nem is életbevágóak ebben a menetben.
83139. szonihuni (válaszként erre: 83137. - Borrdi78)
2014. febr. 20. 10:36
én se feküdtem bent egy napot sem terhesen :D 36+6 napra spontán beindult, addig éltem és virultam, meg szenvedtem a melegben :D
83138. Borrdi78
2014. febr. 20. 10:09

Egyébként mi alapján érdemes sebészt és kórházat választani? Mikre kell odafigyelni nagyon? Milyen kérdéseket kell feltenni?

Valakinek van tapasztalata esetleg a Kútvölgyi Prémium Plasztikai sebészettel? Azért húzna oda a szívem, mert ott is szültem a szülészeten mellette és az nagyon bejött.

83137. Borrdi78 (válaszként erre: 83135. - Krumplirozsa)
2014. febr. 20. 10:07

oh... mármint, hogy nem lett volna köldököd? jesszus! azért ez meredek! Nem csodálom, hogy ehez nem adtad be a derekad.

Én is szívesen fekszem inkább itthon, mint a kh-ban. Az ikerterhességet is úgy csinltam végig, hogy a legtöbb helyen befektetnek valamikor protokoll szerint, de én 36 hétre hajnalban elfolyt magzatvízzel itthonról mentem szülni. :-) Egyszer meg 16 hét magasságában hematóma miatt be akartak fektetni, de akkor is kirinyáltam az otthon fekvést. :-)

83136. Borrdi78 (válaszként erre: 83134. - Szonihuni)
2014. febr. 20. 10:05

ja, értem. Én is híztam a szoptatás alatt, de nem anynit. Én végig a cukorbetegség miatt számoltam a szénhidrátot, ezzel az életmóddal "csak" 10kg-ot híztam 10 szoptatással telt hónap alatt. :-) De a BMI számoláshoz kevés lesz. Tehát akkor értsem úgy hogy hiába tudok felmutatni 19kg difit pár hónap alatt, mivel ez terhességhez kapcsolódik, kuka... az utána levő hízás-fogyás számítana, de az csak 10-12 kg, ami (bár még nem számoltam utána), de nyilván kevés lenne... jól értem, igaz?

Köszi, Csajok, hogy így kiokosítotok, mert nem tudok visszaolvasni elegendőt. bocs, hogy miattam most egy csomó dolgot Ádám-Évától kell kezdeni! :-)

83135. krumplirozsa (válaszként erre: 83121. - Borrdi78)
2014. febr. 20. 08:57

nálam az alap probléma szintén a sérv volt. azt alapból sima sebész operálta volna, izomvarrásról, bőrfelesleg eltávolításáról nem volt szó. a Szt Imrében csinálták volna tb-re, megvolt a bmi csökkenés, meg hasonlók, viszont ott meg a köldököt hajították volna a kukába, és csak hümmögött, hogy ha annyira akarom, csinálhat másikat. sírni tudtam volna. hát nem vagyok mai csirke, nem vagyok címlap lány, de csonkoltnak éreztam volna magam köldök nélkül.

nem bánom, hogy aztán T.Lalához kerültem, akit nem zavart a köldök-hisztim, nagyon elfogadó volt, és én nem bántam azt sem, hogy egy éjszakát kellett csak a kórházban tölteni. de amúgy is nagy hazamenő vagyok, mikor a bokámból szerelték ki a anno, kettőkor hoztak ki a műtőből, négykor hívtam a férjem, hogy jöjjön értem, a főorvos úr csak azt kérdezte, miért nem intéztük el otthon ???? (ok, egyhetes gyerek mellett törtem el a lábam, és tán 9 hós volt, mikor csavartalanítottak, még bőven sok volt neki a nappal is nélkülem. )

de azt gondolom, ha tudja az ember, mire kell figyelni, ha az orvos elérhető, ha gond van, otthon azért sokkal könnyebb elrendezni a mindennapi nyűgöket.

83134. szonihuni (válaszként erre: 83120. - Borrdi78)
2014. febr. 20. 07:22

Ha egy évvel ezelöttre visszaolvasol én is ezen mérgelődtem :D Tök igazságtalan de ez van, ráadásul nekem a terhesség végére tiszta ödémás lett a hasam alja, és az még jobban húzta le.

"Szerencsére" én annyira be voltam zárva a lakásba az első 6 hónapban, hogy sikerült bő 20 kilót híznom, soha nem voltam még annyira kövér mint szülés után fél évvel...... több voltam mint amikor szülni mentem...Így azt leadtam meg még egy kicsit (25 kiló összesen), így meg lett az igazolt fogyásom. Nekem már 6 évesek lesznek az ikrek nyár elején.

83133. Gabriella 1962 (válaszként erre: 83132. - Borrdi78)
2014. febr. 19. 22:57

Igen, ott is hozzá kell férni az izomhoz, az egészben a felesleges bőr kivágása a legkevesebb.

Ha marad a bőrfelesleg akkor esetleg ráncos lehet a hasad jó esetben, rosszban meg lógna a bőröd.

Esetleg nézz szét a galériában, ha még nem tetted volna...

Ott annyi lánynak van képe hogy milyen volt és abból mit hoztak ki. Biztos találsz olyat aki hozzád hasonlóan nézett ki és megnézheted, hogy mennyit változtatott rajta a műtét.

83132. Borrdi78 (válaszként erre: 83129. - Gabriella 1962)
2014. febr. 19. 22:39
Koszi, h ilyen reszletesen leirtad! Bagyon sokat segit! Annyi kerdesen van, h, ha a sima serv es iZomosszevarrast valasztanam, azert az is szibte ennyi bonyodalommal jar, ugye? Ugy ertem, ott is hozza kell ferni az izomhoz, igy ott is visszafejteik felette a bort es zsirt, nem???? Koszi!
83131. Borrdi78 (válaszként erre: 83127. - Izusanyu)
2014. febr. 19. 22:37
:))))
83130. Gabriella 1962 (válaszként erre: 83126. - Borrdi78)
2014. febr. 19. 22:36

Az égett betegeket általában a baleseti sebészeten szokták operálni, és még azon belül is ha van égési osztály és annak saját műtője akkor ott.

Ezt sebészeti műtőben operálják. Ha nincs külön plasztikás műtő, akkor is külön műtőben, nem a szeptikusban ahol amputálnak, vagy aranyeret esetleg bélműtéteket csinálnak.

83129. Gabriella 1962 (válaszként erre: 83112. - Borrdi78)
2014. febr. 19. 22:28

Szia Borrdi!

Kezdjük az elejéről. Tehát a szétvált hasizmodat és a köldöksérvedet megoperálják, a bőrfelesleget eltávolítják. Ez mehet Tb finanszírozottan is, ha a lányok által leírt feltételeknek megfelelsz. A terhességi súly nem számít bele, minimum 10 BMI orvos által igazolt fogyásod kell, hogy legyen. TB-s műtéteknél úgy tudom nem csinálnak zsírleszívást, tehát ha van még a hasadon zsír, akkor az ott is marad :(

Ha nem TB-s műtétre kerül sor akkor viszont ugyanakkor a zsírleszívást is megcsinálják szükség esetén.

Minden esetben plasztikai sebész kell, hogy csinálja, műtőben operálnak. Belgyógyász szóba sem jön.

Ez egy nagy műtét, a császárral nem hasonlítható össze.

Itt nem mennek be a hasüregbe, összességében sokkal nagyobb a gyógyulásra váró terület.

Most lehet, hogy többen megbotránkoztok majd akik még nem ismertek, de megint elő kell vennem a disznőölős hasonlatomat, mert szerintem így lehet a legjobban szemléltetni a műtétet. Ne felejtsétek el, hogy én is átestem ezen a műtéten, tehát SORSTÁRSAK vagyunk, nem akarok senkit sem megbántani ezzel!

Tehát, disznóölést azt hiszem szinte mindenki látott.

Ennél a műtétnél már láthattátok a galériában a metszésvonalat, ezt nem írnám le. A bőrt átvágják, azonban a hasizomhoz is hozzá kell férni, ezért a bőrt az alatta lévő zsírréteggel együtt le kell választani az izomról, ez olyan, mint amikor disznóöléskor a szalonnát levágják a disznóról, csak itt nem vágják le, hanem felemelik. Tehát az én esetemben is amikor teljes hosszában végig kellett varni a hasizmot az egész hasamon le kellett választani az izomról a fölötte lévő rétegeket. Nagy hasi kampókkal emelik fel ezeket, így a hasizom látótérbe kerül, azt vastag sebészeti fonallal összevarrják,egyúttal a köldöksérvet is megoperálják. Mivel bőrfelesleg marad (súlyos estben kötényszerűen csüng a bőr ezért ezt a bőrfelesleget is eltávolítják a műtét során, majd úgynevezett dréneket fektetnek az izom és a zsírréteg közé, ezeket kivezetik és a végére szívópalackot tesznek. Az esetek nagy részében szükség van új köldök kialakítására is. A rétegeket zárják, tehát külső és belső varratok is lesznek.

Amennyit látni a sebből az a bőrvarrat, de mivel a hasizmot fel kellett szabadítani ezért gondoljátok végig, hogy a hason mekkora seb van a bőr alatt. Fontos, hogy kellő szorítással (haskötő) ezeket a rétegeket egymáshoz nyomjuk,hogy minél előbb visszatapadhasson, hogy újra kialakulhasson a megfelelő vérellátás, hisz a műtét alkalmával számtalan kis eret átvágtak. Persze idegeket is átvágnak ilyenkor, tehát természetes velejárója a műtétnek, hogy érzéketlen lehet a has, amíg az idegkapcsolatok is helyreállnak.

A seb gyógyulására bizony 6 hetet rá kell szánni, nem lehet emelni, hajolni sem. Nincs takarítás, boltból cipekedés, gyerek emelgetés. Ha valakinek kis gyerekei vannak mindenképpen segítségre van szükége.

Röviden erre kell készülni.

83128. Izusanyu (válaszként erre: 83126. - Borrdi78)
2014. febr. 19. 21:51

hát a doki biztosan meg tudja mondani.

Kíváncsi vagyok!

83127. Izusanyu (válaszként erre: 83120. - Borrdi78)
2014. febr. 19. 21:50

Régen elég volt 3 gyermeket felmutatni,és tbs volt a hasplasztika.

Persze már ez nincs,nehogy a nők jól érezzék magukat egy picit.:-(

83126. Borrdi78 (válaszként erre: 83125. - Izusanyu)
2014. febr. 19. 21:49
lehet, hogy már egy ideje külön műtőkben csinálják a legtöbb helyen, csak én ezt biztosra akarom tudni. :-)
83125. Izusanyu (válaszként erre: 83121. - Borrdi78)
2014. febr. 19. 21:48
Jujjj erről még sosem hallottam! :-(
83124. Borrdi78 (válaszként erre: 83117. - Szonihuni)
2014. febr. 19. 21:46
Engem is műtöttek már a szent imrében! (tudom, nem plasztika volt... :-)))
83123. Borrdi78 (válaszként erre: 83119. - JJnew)
2014. febr. 19. 21:44
OK, meg fogom kérdezni. :-)
83122. Borrdi78 (válaszként erre: 83116. - Izusanyu)
2014. febr. 19. 21:44

nem, dehogy a fertőzéstől félek, ami az olyan betegeknél lehet, akiknek nincs x százalékban meg az egészséges bőrfelülete. :-(((

És a halottakkal sincs bajom, ne érts félre. :-)))

83121. Borrdi78 (válaszként erre: 83115. - Izusanyu)
2014. febr. 19. 21:42
Az hogy az égési sérültek után nagyon sok durva baci kerül a műtő levegőjébe, amit nem tudnak napi szinten többször sterilizálni és ez csúnya fertőzéseket okozhat. :-( sajnos sok ilyen esetet láttam/olvastam. :-( Persze, lehet, hogy csak rémtörténet, de elég autentik helyen láttam. :-(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook