Harmadik babát tervezünk (beszélgetés)
Szia Fenife!
Nagyon köszönöm, hogy írtál.
Elhiszem, hogy a harmadiknál még inkább elgondolkodik az ember! Lelkiekben fel vagyunk rá készülve, pedig a 2,5 éves kislányunk egy örökmozgó, állandó figyelmet igényel, de ennek ellenére is nagyon a felé hajlunk, hogy ne maradjon egyedül!
Hogy érted hogy könnyebb kettővel? Tudsz nekem erről mondani valamit bővebben? Köszi.
S persze, ha úgy alakul mindenképp csatlakozom. :-)
Szia Rora!
Olvasom a naplód, így rólad legalább tudok kicsit. :-)))
Szia Monka!
Hát, nekünk sem volt könnyű a döntés a harmadik bevállalása, de én amondó vagyok, hogy nem szabad hagyni, hogy az ilyen gondolatok döntsenek helyettünk. Én úgy gondolom, hogy ha lelkileg be tudjátok vállalni akkor mindenképp legyen egy kistesó. Hidd el bizonyos tekintetben még könnyebb is lesz kettővel. :-)))
Majd írj azért mit döntöttetek. És ha úgy alkul csatlakozz, max Te leszel a "kakukktojás" :-)))
Sziasztok! Én még itt vagyok :)
Szia Monka! Sajna, én nem nagyon tudok segíteni ebben, mert nekünk spéci helyzetünk van: Angliában élünk. Na, itt sem kisebb a felelősség, de kicsit más az élet.
Mi a helyzet a többiekkel? Baba?
Andóka, hogy van a babád? Lány vagy fiú? Mikorra várod?
Sziasztok!
Tudom a téma a harmadik baba tervezése, de nekem a második baba tervezésével kapcsolatban lenne kérdésem, Ti akik már ezen túl vagytok, biztos tudtok nekem segíteni.
Nos. Van egy 2,5 éves kislányunk, és megfordult a fejünkben a kistesó kérdése. Megírnátok nekem,hogy ti hogy látjátok merjük-e bevállalni vagy sem? Van lakáshitelünk, még tudjuk fizetni, nincs is ezzel gond, csak mégis nem tudni mit hoz a jövő. Szívem szerint szeretném, párom is, de kicsit félek. Normális ez a félelem??? Légyszíves, ha tudtok segítsetek! Fontos lenne! Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Nálunk sajna semmi jó. Minden vizsgálat szerint teherbe kellene esnem, de mégsem... A doki szerint a stressz... Na ja, de hát csak nem mondhatom a főnökömnek, hogy bocsi ne adj annyi munkát, meg felelőséget mert le akarok lépni szűlni... :-)))
A nagyok amúgy jól vannak. Ferike szerdán lett 10 éves, Nikinek holnap lesz a névnapja úgyhogy zajlik az élet...
Sziasztok,
A többiekkel mi újság?
Azért azt elfelejtettem írni, hogy a két nagyfiú is meg fogja dobogtatni a női szíveket!:-)
Dehogynem nagyon. Olyan ideges voltam a tanácsadáson a 12.héten, hogy 150-es volt a vérnyomásom! Mondta is a dokim a védőnőnek, hogy először elvisz ultrahangra, utána megméri újra. Hát igen, ez is bizonyítja, hogy mennyire ismer! Utána már sokkal jobb volt az érték.
Sziasztok! Köszi, Andóka, nagyon jól esik a dicséret! Főleg, hogy én is állandőan rácsodálkozom, micsoda szép kis jószág az a Flóris baba. Lehet, elfogult vagyok, de imádom a kis drágát. Meg néha elnézem a 3 kölket...Komolyan, most érzem, hogy rendben vagyunk, megvan a létszám :).
Én is itt vagyok ám, bár legtöbbször csak olvasni tudok - mert csak szopi közben tudok gép elé kerülni. Az se lesz tartós, mert lassan érdekelni kezdi a kis sz.rost:) a monitor.
Én ma debütálok 3 gyerekes mammaként egymagam. Apa már dolgozik. Sebő holnap kezdi a sulit (itt 5 évesen kezdik az iskolát). Kele a folyamatos beszoktatás miatt majd csak 22-én kezd asszem.
Szóval, van dolog elég, de egyelőre nem kell nagyobb gondokkal megküzdenem, mint azelőtt. Az igazi kihívást továbbra is a nagy fiaim megregulázása jelenti.
gratulálok, egyébként! Akkor most megnyugodtatok egy kicsit, igaz? Vagy nem volt benned a félsz? (Bennem nagyon volt, csak abból gondolom).
Gratula!:)
Arra meg hogy milyen kérdéseket és megjegyzéseket tesznek az emberek inkább nem írok semmit...
Én nagyon büszke vagyok, meg nem állom mindenkinek elújságolni, hogy 3 lányom van.:)
Örülök hogy kismama vagy, jó egészséget Neketek!
sziasztok,
már régen írtam. Először is: rora1910: nagyon szép a kisbabád! Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz 3 gyerekkel az élet, hogy peregnek majd a hétköznapok!
Nekünk is elkezdődött a suli a nagyobbnak, nem nagyon vártuk. Az ovi sem olyan kedves a kisebbiknek, mint tavaly volt. Várják a kistesót. A reggeli köszönésnél ő is kap egy-egy puszit pocakon keresztül.
A sok ismerős szülőtől, diáktól stb. ugyanaz a kérdés " csak nem?" Már 20. alkalommal elkezdett idegesíteni. Egyébként is: milyen kérdés ez??? Ezért erre csak azt szoktam felelni; "csak de", hiszen ő tudja, mire kérdezte, nyilván neki sokat mond a válasz is.
Ettől már csak egy jobb van, amikor sápitoznak: " Úristen, hogy mertek bevállalni még egyet?" Ezt válaszra sem méltatom.
Ma zártam a 13. hetet. Múlt héten volt a 12 hetes UH, minden rendben. Ma pedig voltunk 4D-sen, szép, egészséges. Kaptunk tippet a nemére is, de még nem biztos, úgyhogy megegyeztünk, addig köztünk marad. De ha majd a dokim is nyilatkozik, továbbadom.:-))
Hát most bepótoltam mindent, hosszúra sikerült a beszámolóm.
Mindenkinek jó iskolakezdést, sikeres őszt;-))) kívánok.
Jó éjt!
Sziasztok!
Az enyémeknek is elkezdődött a suli. Titi 7.-be, Fecó 4.-be ment úgyhogy mindkettőjüknek fontos év.
A harmadikkal még semmi, hétfőn megyek vissza a dokihoz, talán majd utánna okosabb leszek.
Ma tuti sokáig itt leszek, ha esetleg valaki felnézne, épp 40 liter tej vár feldolgozásra a konyhámban, úgyhogy egyhamar nincs alvás... :-)))
Megvagyunk. Nagyok suliban és oviban, valamivel nyugodtabb vagyok. Általában termékeket töltök fel a teszveszre. Ha érdekel valakit bonti2 névvel vagyok fent!:)
Egy Bertoni Foxy piros babakocsit is árulok, szinte vadi új, még garanciális!
Luca már megy, úgyhogy mehetek utána ezerrel. Ez eléggé lefoglal.
Te hogy vagy???
Együttérzésem!:(
Nekem is úgy szoktak hiányozni és hiányoznak, mert nekem sincsennek itthon. Szombaton megyünk értük.
2,5 hét, nem semmi...
De azért nyugodtabbak lesznek a napjaid, lehet túl nyugodtak is.
Szopizással hogy álltok, alakul?
Köszi! én is ezt az időt szeretem legjobban, mikor még kis gizdák. és ennek a kis jószágnak olyan édes pici kezei vannak! A többinek nagy keze volt, de ez vékonycsontú, mint én.
A nagyok szeretik, bár Sebő nem olyan érdeklődő, mint Kele, de ezt sejtettem is.
Kedden tőlem is elmennek. nem tudom, hogy élem túl - még sosem volt ilyen. Elmennek az apjukkal Magyarországra nyaralni. én meg maradok a csöppel.
Megnéztem a képeket, jaj nagyon édi!
Én most szomorkodom, mert elmentek a nagyok a nagymamához egy hétre nyaralni. Már alig vártam, mert már nagyon fáradt vagyok. De ilyenkor mikor még úton vannak (200km), tiszta ideg vagyok és nagyon-nagyon hiányoznak. Aztán aklimatizálódok és holnap már jobb lesz, de most nagy a csend. Ezt utálom.
Egyéként vendégek jönnek du. buli lesz, körömpörköltöt főzök....
Annyira irigyellek én ezt az időszakot imádom a legjobban, mikor megszületnek, kis csipaszok.
Minden nehézségével együtt ez a legszebb időszak.
Nagyok mit szólnak hozzá? Hogyan fogadták?
Neked is!:)
Nekem a legnagyobb szeptemberben lesz 9 éves, a középső októberben 6 éves és a legkisebb 15 hónapos múlt.
Szorítok neked, hogy mihamarabb összejöjjön a picike.
Esetleg menj el dokihoz hátha rá tud segíteni.
Meg tudja nézni egyáltalán van-e peteérésed és hogy segíteni kell-e.
Szép reggelt lányok!:)
Bonti a 3. gyerkőcötök mennyi idős?
Én ezt a hónapot már temethetem,mert reggel elkezdtem barnázni,gondoltam én ezt, mert csak egy darab páfrányom volt a mikroszkópban,lehet nem is volt peteérésem:(de most így már megint nem tudom hogyan számolom ki a következő ovut:( ciklus.hu szerint hétfőn kellene megjönnie,én számításaim szerint kedden és már most barnázom:(hát kíváncsi leszek mikorra jön össze ez a bébi ilyen körülmények között...
Ezzel én is így vagyok. Mikor itthon vannak sokszor hulla vagyok. Mikor elmennek meg olyan csönd van, napokig nem térek magamhoz.
Mondjuk nekem akkor is marad itthon egy, a harmadik, de eggyel már olyan mintha nyaralnék.
Szép napot lányok!:)
a vizelet eredményem jó lett,tehát nem a vese okozta a panaszokat..akkor ezek szerint reumatikus lehet.Már annyira nem fáj,de még mindig érzem,annyit javult a helyzet,hogy most már megbírom fogni a lábujjaim és a kád fölé is tudok hajolni:))igaz fáj még közben,de legalább elviselhető..
valószinű,hogy nem babóca miatt van,mert a hőm vasárnap óta mindig egy tizeddel kevesebb,ma már 36,9 volt:( reggel épp ezen keseregtünk a párommal:(miközben a tévében épp azt a kisfiút mutatták akit az apja félholtra vert:(a bicska egyből kinyílt a páromnál is..aki meg annyira szeretne babát annak nincs vagy nehezebben sikerül,az ilyenek meg szülik felelőtlenül!
Úgy hiányoznak a gyerkőcök is,mert most az apjuknál vannak két egész hétig..nagyon fura így,olyan csend van itthon:)
De legalább most jól kitakaríthatom a lakást nyugisan:)
Ki mit csinál ma?
Szegény, nem semmi.
MOndjuk a legtöbb gyógyszer veszélytelen a magzatra, de azért jobb az óvatosság.
Én még szoptatás mellett sem veszek be soha semmit.
Sziasztok lányok!:)
Tegnap voltam a körzetisnél,bár ne tettem volna!:(
Annyira egy lassú pasas,viszont pletykálni nagyon szeret:)még nem volt 10 óra mikor odaértem és kb. dél körül jutottam be hozzá..de nem ám azért mert sokan voltak előttem:)ketten jöttek ki addig tőle,ezzel szemben a másik rendelésről már az a beteg is elment aki utánam jött egy órával.nagyon elgondolkodtam,hogy máshová viszem a kártyám,hiába,hogy az asszisztens jó ismerősöm,így nem lehet rabolni az ember idejét!Muszáj voltam megemlíteni neki,hogy babát tervezünk és lehet hogy már útban van,mert nem mindegy milyen gyógyszert ír.Kért vizelet vizsgálatot és írt fel valami gyógyszert amit már nagyon vártam,mert a fájdalmaim még mindig meg vannak.Késő délután értem haza,mert közben még megvettem az esküvőmre szánt cipőt is,de már alig álltam a lábamon úgy görcsölt az oldalamnál.Gondoltam beveszek egy gyógyszert,olvasom a használati útmutatóját mikor azt látom nagy betűkkel,hogy terheseknek,de még azoknak sem ajánlják akik tervezik a babát a szedését!Gondolhatjátok mit éreztem:(((meg tudtam volna fojtani az orvost a két kezemmel:)direkt ezért mondtam el neki a babaprojektet!brrrrr...
Rora nagyon édi kicsikéd van:))szoptatással nincs semmi problémád?én ettől tartok majd a legjobban..mert nekem nagyon bedurrant szülés után mindkétszer és senki nem tudott segíteni értelmesen..
kicsit hosszúra nyúlt a beszámoló,bocsánat:))