Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Harapós gyerek az óvodában fórum

Harapós gyerek az óvodában (beszélgetős fórum)


1 2 3
68. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 33. - F8db0709b8)
2019. dec. 14. 20:24
Valamikor én is lehettem volna a "hogy engedik meg". Egy "80-as" számot fizetett az az apám, hogy bármikor elérjük. Szerintem sokan szeretnének egy ilyen apát.
67. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 57. - Ghost👻)
2019. dec. 13. 22:03
Pont, és ennyi.
2019. dec. 13. 19:38
Nálunk minden gyereknek van váltás ruhája, igaz váltás kabát overál nincs. Abban a helyzetben ami volt az ottani pedagógus nyilván próbálta kihozni a legtöbbet. Hozott egy döntést és pont.
65. vivo44 (válaszként erre: 64. - Piroska52)
2019. dec. 13. 17:51

Igen, én értettem és megértem a pedellusok problémáját is, akár ebben a történetben is!

A szülő és a pedagógus közös feladata kellene, hogy legyen az arany középutat megtalálni minden helyzetben. Ha pedig van egy egy problémásabb gyermek az oviban, akkor azt szülőként nem bírálhatom felül, hogy a pedagógus szaktudásának, lehetőségeihez mérten hogyan jár el.

Nekem is megvan a véleményem egy-egy pedagógusról, de mivel ide nem jár, így a háta mögött nem szapulom, megteszem hivatalos formában. Ismeretlen pedagógusokról pedig kizárólag tisztelettel.

64. Piroska52 (válaszként erre: 63. - Vivo44)
2019. dec. 13. 17:35

pont erről beszéltem,

volt nem csak egy alvásközben bepisilő gyerekünk,sokszor azt se tudtuk mit adjunk rájuk,

63. vivo44 (válaszként erre: 61. - Piroska52)
2019. dec. 13. 17:25

Szia.

Itt 3 váltásruhát kérnek és téli időszakban minimum két kabátot és két kinti csizmát vagy bakancsot, mert az általad említett véletlen, vagy éppen nem véletlen balesetek előfordulhatnak (pisi, kaki, leöntik a másikat, stb)

62. vivo44 (válaszként erre: 53. - Rabankari)
2019. dec. 13. 17:21

Akkor olvass a sorok között:-)))

"Egy 5 éves nem tudja eldönteni..."

Nem azzal lett probléma, hogy mekkora értéket képvisel az az overál, hanem segítő szándékkal javasolták az édesanyának, hogy tanulva az esetből (mert holnap is megeshet), ne kockáztasson a nagy nehezen megvásárolt egyetlen overált 5 év alatt, hanem próbáljon más alternatívát találni.

Ebben nem volt senkitől sem bántó szándék, csak javaslat. Hogy ezt már már ovis szinten félremagyarázzátok, az a ti dolgotok.

Talán ezért nem szabad segítseni, mert ha nem tetsző tanácsot olvas a kérdező, akkor támad és félremagyaráz. Senki nem kutatott más pénztárcájában sem! Hiszen a fórumindító írta, hogy milyen nehezen gyűjtögette a gyermekének az overálra valót. Ez mindent elmond....tehát kinyitotta a fórumon a pénztárcáját, még csak bele sem kellett nézni senkinek.

Ami nem egyenlő azzal, hogy kinek 3, kinek egy overálja van! Csak ha siránkozik valaki, akkor ne csodálkozzon, ha nem úgy tudjuk kezelni, mint ha nem tudnánk mi az anyagi lehetősége.

Szépet neked is!

2019. dec. 13. 15:33

nem tudom manapság mi a szokás az oviban,de régen,kértünk pótruhát ha történik valami legyen,mert ugye ovisokról beszélünk,és bármi megtörténhet,azon kivül hogy sáros,vagy koszos lesz,és ne keljen már más zsákjában keresgélni,hogy a gyerek ne álljon ott koszos vagy átázott ruhában,

ez a lényeg,nem az hogy mennyibe kerül,

60. 4477403e12 (válaszként erre: 59. - 4477403e12)
2019. dec. 13. 15:23
Veszik el.
59. 4477403e12 (válaszként erre: 48. - Ori90)
2019. dec. 13. 15:22

Én írtam,hogy én feleslegesnek tartom.

Attól meg mindenkinek szíve joga azt venni és adni a gyerekre amir akar.

Nem fogom sem fórumon,sem személyesen szóvá tenni,hogy te minek veszel drága overallt,úgyis koszos lesz,meg legyen 3-4 mert a gyerek úgy fog kinézni mint a kismalac.

Mindenki úgy neveli a gyereket,ahogy akarja,azt ad meg neki amit ő jónak lát,senkinek semmi köze hozzá.

Nos az én gyerekemnek is csak 1 van,ha koszos lesz,van mosógépünk,este kimosom,reggelre megszárad.Makd ha kinövi,kilyukad,szétszakad,kap másikat.


Egyébként ez nem normális,hogy más ruháját véstük el és adjak a gyérekre úgy,hogy emiatt valakinek fáznia kell.

Nálunk van az oviban ilyen,hogy valakinek két ilyen esőnadrag van bent,és ha valaki elfelejt vinni,de mennek sétálni és kell,akkor a szülőt megkérdezik hogy rá szabad e adni a tartalék gatyát arra akinek nincs.

2019. dec. 13. 14:31

ti tudjátok még min vitatkoztok?

mert úgy látom nem,

nem az a lényeg,milyen drága vagy nem drága az az overáll,

van gazdája,adják arra,nem pedig egy másik gyerekre,akinek megtetszik,

szép is lenne a világ ha igy működne,gondolkodjunk már,

57. Ghost👻 (válaszként erre: 56. - Törpilla)
2019. dec. 13. 14:19

Ki általánosított?

Az ottani óvónőkre írtam, hogy gyengék. Márpedig azok ha inkább ráadják a problémásra másik gyerek nadrágját csak csend legyen... Mindegy hogy az a másik meg megfagy...

Az nem az én hibám hogy ezt magadra vetted!

56. Törpilla (válaszként erre: 50. - Ghost👻)
2019. dec. 13. 13:49
Figyelj csak ne általánosíts ki kérem magamnak mint pedagógus! Köszi! Majd meg tudnád ha egyszerre rohanna meg 20 gyerek a saját igényével.. Mindig mindenre figyelni fél perc nem nézel oda és ott a baj! Nah pont az ilyenek miatt tart ott ez az ország ahol. A pedagógus megbecsülés nulla. Mintha nem ember lenne.. Pedig az és a legtöbb ez mellett is még otthon anyuka nő .. Kicsit gondolkozz már mielőtt csak úgy általánosítgatsz. Köszönet érte!
55. Törpilla (válaszként erre: 47. - Michelle.r)
2019. dec. 13. 13:45
Pontosan én is ezzel értek egyet.
2019. dec. 13. 12:58
A fórumindító szerintem nem jósnő, hogy előre látta volna, mi lesz. A vásárlási döntés meg az ő ügye, senki másé. Kár ezért szájkaratézni itt két-három embernek, még ha több gyerekük is van. Jelzem, nekem is több van és tudtommal mégsem én sz rtam a spanyolviaszt. :)
53. rabankari (válaszként erre: 34. - Vivo44)
2019. dec. 13. 12:43
Szerintem felelősségteljesen vigyáz a ruháira a fórumindító kisfia is, semmi köze ennek ahhoz, hogy 10000 Ft-ért, vagy 3000 Ft - ért vette, vagy, hogy 2 db ot viszel be neki, vagy 1 et. A tiéd az olcsóbb cuccban "villog "az övé drágább ruhában. És???? Nem mindenki csinálja ugyanúgy. Biztos rád is tesznek megjegyzést, hogy milyen ruhákat adsz a gyerekeidre, neked az jól esik, úgy érzed jogos, van köze más embernek hozzá? Szerintem nincs!
52. szőkelédi (válaszként erre: 51. - Bözsi néni)
2019. dec. 13. 11:55
Igaz!A fórumindító azzal kezdte ,hogy a kisfiú fázott az udvaron .
51. Bözsi néni (válaszként erre: 50. - Ghost👻)
2019. dec. 13. 11:52

Nem elsősorban azon háborgott, hogy totálkáros lett.


Hanem azon, hogy más gyerekre adták rá, miközben az övé vacogott az udvaron!


A "totálkár" már csak a hab a tortán.

50. Ghost👻 (válaszként erre: 47. - Michelle.r)
2019. dec. 13. 11:15

Mint írtam az óvónők gyengék, mint a harmat, de ha használt lenne az oviban, nem háborog a a totálkáros drága overálon. Az hogy ki miatt lett tk. az az óvónők hibája és ezen max anyuka tud változtatni.


Aki pedig úgy gondolja hogy bárki tárcájában kutakodtam volna az olvassa el hogy mit írtam. Vegyen újat amit otthon, boltba, mamánál hord, de az oviba jó a használt is.

Az hogy most nem amortizálja le az nem azt jelenti hogy a hóban, latyakban sem fog henteregni benne. Jégen csúszkálni amitől kiszakad.

49. michelle.r (válaszként erre: 31. - F8db0709b8)
2019. dec. 13. 11:06

"Amúgy én az ilyen "márkás"overalokat rá se adnám a gyerekemre,mert iszonyat rondák.😉"


Sorry, de muhaha ;)

48. Ori90
2019. dec. 13. 11:05
Én kezdtem a személyeskedést...rendben,ha én voltam,bocsánatot kérek.Kicsit kioktatásnak tűnik az a rész,hogy "ugye,tudod,hogy egy overál lófütyi" meg "hogy egy ovis mondja meg,milyen ruhát vegyél"...Ott voltál,láttad biztosan és ez alapján jössz nekem ezzel....Azért viszek 1 overált az óvodába,mert a fiam nem bssza össze olyan szinten,hogy ne lenne elég,ha pedig mégis,este kimosom,és másnapra megszárad,és nincs szükság 3-4 dbra...A kisfiam pedig nem megmondja nekem,hogy milyen ruhát vegyek neki,hanem megengedtem neki,hogy a boltban lévők közül válasszon egyet...Az meg,hogy a másik kedvesség megmondja nekem,hogy én biztos utálom azt a kisgyereket már most...ki vagy te,hogy így tudod,hogy én mit érzek meg majd mit fogok,vagy mit csinálok...Én komolyan nem tudom,hogy ha nem tud valaki segítő szándékkal fordulni mások felé,az ilyennel miért fordul..?Kényszert éreztek rá valahogy úgy,hogy na..most ezt kiosztom,ki ez a marha.. vagy mi...Ha nekem valaki nem tetszik,azt otthagyom,nem belerúgok egyet vagy kiosztom,hogy jobban érezze magát,vagy hogy én...mert ugye,ez a lényege ennek...Ti mindent tudtok,és jobban,mert neked már 2 gyereked van,neked meg 4 vagy 10... te már nem veszel új ruhát,mert felesleges... Oké,értem.Ez a te dolgod.Én meg vettem.Először a fiam 5 éve alatt,és volt pofám bevinni az óvodába is :O Hogy ott felvegye a gyerekem,amikor kimennek sétálni vagy udvarra,ha már van neki.. Szerintem főbűnt követtem el... Hagyjuk ezt a témát lógva szerintem.A problémám,aminek semmi köze nem volt a címhez,és ráadásul csak egy piti hülyeség volt,megoldódott.Nem szükséges ide járni észt osztani tovább.Köszönöm.
47. michelle.r (válaszként erre: 30. - Ghost👻)
2019. dec. 13. 11:04

Tanács az, amit kérnek, minden egyéb csak okoskodás. Igen, ez is, amit most neked írok ;p


Azt áruld el, miért oldaná meg a helyzetet, ha csak használt overált vinne be? Ha az tetszene meg a kis vadorzónak, akkor azt venné fel. Egy gyereknek lövése sincs arról, hogy egy ruha drága-e vagy sem. És ha tudja is, nem érdekli. Ha tetszik, akarja, ha nem, akkor nem.


Azt viszont bízzuk már az anyára, hogy miben enged a gyerekének, és miben nem.

2019. dec. 13. 10:07

De rá értek 😀 Tényleg értem már miért nem megy a fórumozás sokaknak.. Tele vagytok direkt rosszindulattal. Az ember nem mer kérdezni mert le lesz támadva. Elég gáz.. Ez csak egy vélemény volt így gyorsan végig szántva az egészen.. Néha nem ártana a saját pénztárcáddal elfoglalva lenni nem más anyagi helyzetével itt is életben is.


Szép napot mindenkinek!

2019. dec. 13. 10:05
Milyen könnyű összeugrani itt is, nem kell oviba menni, a szülők is tudnak veszekedni. Magánügy ha valaki új dolgokat vesz a gyereknek. Sok szülő valóban divatot is visz az oviba, no meg a gyerek had dicsekedjen. Butaság és az óvodai szabadtéri játékok piszokkal, kosszal járnak. Az óvónő valóban hibás és mindjárt kell szólni, nem várni napokat. A harapós gyereket pedig gyerekként lehetne büntetni. Vagy nem mehetsz ki a többiekkel, vagy nem kapod meg ezt-azt a játékot, ha....! Az agyerek amelynek nincs kabátja, nem hiszem hogy az óvódának nincs tartalék kabát. Sok szülő elhagyja, vagy ott hagy kabátot, egyéb ruhát ha a gyerek már "kilépett". Az meg ismét az óvóda hülyesége, ha agyereknek nem tetszik, akkor másét adom. Ezek a gyerekek észreveszik, ha az van amit akarnak és másnap már több kell.
2019. dec. 13. 09:55
De nem is a cím a lényeg...
43. aszparagusz (válaszként erre: 23. - Ghost👻)
2019. dec. 13. 09:47
A kérdés nem az overál vásárlásra irányult.
42. Ori90
2019. dec. 13. 08:13
Kicsit álljunk le,a személyeskedést meg a másba belekötést nem én kezdtem...És nem sértegetek senkit azzal szerintem,ha közlöm,hogy a lekezelő stílusú segítségére nincs szükségem..Mindenkinek lehet véleménye amásikról meg a másik szokásairól vagy nézeteiről,de mint tudjuk,ez olyan,mint a .... Az meg,hogy valakinek hány gyereke van,és azokat hogyan neveli,nem feltétlenül jelent hatalmas aranyat érő tapasztalatot...Nekem is csak egy van,de mindent megteszek érte,és azért,hogy a tőlem telhető legjobban neveljem..Amúgy meg nem Swarovski overált vettem neki,hanem egy középkategóriás újat,sima kéket,belül zöldet,mert eddig amiket találtunk használtan,mind piros vagy fekete volt,ezért elvittem és megengedtem neki,hogy választhasson egy jó kis fiúsat szros 9000ért,semmiféle legos vagy nemtudom milyen hatalmas márkás extra ruhavásárlás nem volt...de fogalmam nincs,miért kell mások pénztárcájában kotorászni.... Megoldottam a problémát,mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat!!! :)
41. 4477403e12 (válaszként erre: 40. - F8db0709b8)
2019. dec. 13. 07:37

En is hasznaltat vagy a legolcsobbat veszem a gyereknek mert foloslegesnek tartom a drága márkás ruhát,mikor kinövi egy fél év alatt.

Pedig megvehetnek 5 legót is egy szezonra

De miért nem mindegy neked,hogy a másik anyuka miben járatja a gyereket?

Nálunk is van aki ugg csizmat ad a 2 évesre a bölcsibe,tegye,szíve joga,ő pénze.

40. f8db0709b8 (válaszként erre: 38. - 4477403e12)
2019. dec. 13. 07:27

🤣🤣

Havonta ezt az összeget inkább ltp-be teszem már 3 éve...egy lakás tartósabb,mint egy overal a gyereknek.

39. 4477403e12 (válaszként erre: 38. - 4477403e12)
2019. dec. 13. 07:23
Csodaszépek
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook