Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) fórum

Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)

2406. saphyra
2009. okt. 13. 03:36

Amúgy én az alapvető hibát abban is látom, hogy sokan abból akarnak nyerni hogy hozzájuk menjenek vissza cserélni a hajat és hallodttam már én is rémhireket hogy nem olyan anyagot használt és csak ő tudta leszedni stb stb. Én is ilyenbe futottam bele.

Pedig sokkal jobb üzletpolitika lenne ha kicsit olcsóbban csinálná, de megbizható lenne ,mert akkor úgy is oda menne vissza hozzá mindenki... nem? Én is vissza mentem volna a nőhöz aki a fejem elcseszte ha nem nézett volna hülyének....

2405. saphyra
2009. okt. 13. 03:25

Hát pont ez lett volna a következő kérdésem, hogy 100-nál több ráfért e már valaki fejére....??

Hih a párom is mondta hogy csinálhatnám másnak is miután csináltam egy tanfolyamot :) , lehet elgondolkodom rajta, dehát annyian foglalkoznak vele, igaz kevés a megbizható hajhosszabbitós.

Az én alaphajam elég kis vékonyszálú és nem olyan sok, átlagos....

Ha szép a vendég haj, akár 70db-al is jól néz kia fejem és már dúsabb jóval a hajam,eddig mindig 100 volt fennt. Gondoltam felraknék többet, de szerintem max 130 férne rá ......

És úgy tapasztalom több talán nem is lenne jó, mert az már túl sok lenne lehet és húzná a fejet, ahogy te is mondod.

Úgy tudnék többet feltenni még ha vékonyitanám az alap tartó tincseimet, de azt meg nem nagyon akarom mert nem jó ha túl vékony és nem birná el a vendég hajat nem???

Valaki irta korábban hogy neki 200 van fennt, szerintem neki talán az alaphaja is több, mert 200-at csak úgy tudnék felrakni, ha az már nem kapna fedőhajat, dehát az nagyon ronda lenne.

Szóval megmaradok az átlagos 100-max 130-nál. Az a fejnek sem árt még. Legalábbis az enyémnek....

Más tapasztalásait én is szivesen várom meg olvasom!

Amúgy szerencsés vagy hogy nincs gondod a hajaddal....sok olyat olvastam itt akinek ez az gondja van a hajával tipustól független. És az tök szar mert csomó lóvéba kerül.....

2404. bschwarz (válaszként erre: 2402. - Saphyra)
2009. okt. 12. 23:01

Persze,érthető!

De nekem akkor is fura,mert az enyémmel meg semmi baj nincs, pedig nagyon féltem tőle az elején, hogy egyáltalán kipróbáljam-e...de hál istennek,bevált!:)

Hát Te nagyon kis ügyiii vagy!!!:)

Lehet kéne papírt szerezned róla!:P És akkor csinálhatod is...vannak pár napos tanfolyamok,és Neked a gyűrű már megy...hehe :)

Amúgy eredetileg milyen típusú a hajad?mert én úgy tudom,hogy az átlagos 100 tincs,akinek nagyon dús meg stb,annak megy fel több...Szóval csak,hogy nehogy húzza a hajadat vagy ilyesmi...!

Jó éjt!

És írjatok tapasztalatokat!:)

2403. bschwarz (válaszként erre: 2401. - 97d8a54878)
2009. okt. 12. 22:57
szupi,gratula!!!:)várjuk a további tapasztalataidat!!!:)
2402. saphyra (válaszként erre: 2400. - Bschwarz)
2009. okt. 12. 21:10

Nem nagyon akartam én lehúzni a keratint. Bocsi. De én mikor próbáltam nekem nem volt valami szép, hiába átlátszó, valamennyire látszik és ha mostam a tincset, elég hamar bomlik, hiába úgy mostam ahogy mondják. És sokkal tovább tartott leszedni is a tincset. Meg ahogy bomlik le a keratin, nekem az nem tetszett ahogy kinézett a hajam tőle. És ezt irta itt más is a fórumon és csak kiváncsi voltam. Szerintem nagyon kevés helyen csinálják meg tényleg jól és jobban be lehet vele fürödni ha nem megbizható ember teszi fel, már olyan aki nem ver át. Én meg sajnos már csak magamban bizom, de én mondom arra jutottam végül hogy a gyürünél maradok, nekem az nem olyan macerás :)könnyü le-fel tenni.

Eddig mindig 100-at raktam fel, most többet szeretnék. Persze én is választok le fedőhajat, csak kiváncsi voltam másnak mik a tapasztalatai.

Én úgy tudom felrakni, hogy van két nagyméretü tükröm, egy elöl egy hátul és lehet forgatni. Magyarán látom hátul teljesen jól minden szögből a fejem. Innentől kezdve meg gyerekjáték......:)

2009. okt. 12. 21:06
Jaj csajok, ma voltam a fodrásznál, nagyon jó lett a hajam!!!! :-)
2400. bschwarz (válaszként erre: 2382. - Saphyra)
2009. okt. 12. 15:31

Persze, a hőillesztés is kilátszhat,de általában úgy csinálják,és nekem is úgy van, hogy van le választava külön fedőhaj,és az takarja,így ha össze fogom,akkor sem látszik.

Te nem úgy szoktad felrakni?

Egyébként nem értem,h h csinálod,de ügyes vagy,ha magadnak feltudod rakni!

nekem kb 120 tincsem van,mert elég dús a hajam,igazából csak a hosszával volt bajom...

Nem zavarja a barátomat,de én amúgy se csípem ha tapogatják a hajam, szóval ő se nagyon szokta..:))))

2399. bschwarz (válaszként erre: 2392. - VAdri07)
2009. okt. 12. 15:26

Sztem próbáld ki mindenképp!

De nézz utána, hogy neked melyik módszer lenne a legjobb, vagy kérd ki egy fodrász véleményét!

2398. bschwarz
2009. okt. 12. 15:20

és lehet, hogy a gyűrűt könnyű feltenni magadnak,de én a hőillesztést nem próbálnám meg,mert sztem szakember kell hozzá,gondolom nem véletlenül.

Amúgy meg, ha neked ennyire bevált a gyűrű,akkor ne válts hőillesztésre sztem, mert fölösleges!!!!

szép napot mindenkinek!!!

2397. bschwarz (válaszként erre: 2393. - Saphyra)
2009. okt. 12. 15:18

sztem amíg nem próbáltad a hőillesztést, addig ne mondj véleményt róla...

mert nekem egyáltalán nincs vele semmi gondom,nem kopaszodok,nem hullott még ki egy tincs sem,szóval nem kell rémhíreket terjeszteni...

persze nyilván netre a durva dolgok kerülnek fel,és akkor ezekkel sokkolják a közönséget, és azért mert 100ból 1emberrel ez megtörtént,megy a hiszti...

látod én meséltem,h van akinek nem jött be a mikrogyűrű,neked meg bejött...nekem nem jött be a varrás, másnak bejött....nekem bejött a hőillesztés, másnak meg nem....ez ilyen...mindenki máshogy reagál...és fölösleges voksokat lerakni amellett,h melyik a jobb vagy rosszabb,mert igazából sztem egyik hajhosszabbítós módszer se egészséges, mert az az egészséges, ha valakinek nincs póthaja...:)viszont akinek meg nem a legjobb minőségű a haja,mint pl nekem se,szükségem van a póthajra, még ha káros is...szóval..erről ennyit...

2396. adri0507 (válaszként erre: 2395. - Saphyra)
2009. okt. 12. 15:00

Köszi a választ!

Akkor te nagyon ügyes vagy :)) és gratulálok, te feltalálod magad, ilyen embereknek áll a világ!:)

2395. saphyra (válaszként erre: 2391. - Adri0507)
2009. okt. 12. 07:20

végül nem is válaszoltam a kérdésre :), hát egyáltalán nem volt könnyü kibontani, sok türelem kellett hozzá, de szerencsére nem volt olyan durva. De mindenesetre nem kivánom senkinek! és ha elképzelem hogy ezt mind a vadállatja akarta volna kibontani......hát lehet pár monoklival lenne diszesebb a sminkje.

Most nem rasztásodik ahogy mondtam mert havonta cserélem átfésülöm, stb.

2394. saphyra (válaszként erre: 2392. - VAdri07)
2009. okt. 12. 07:10

Próbáld ki a teafaolajat a hajadra, az állitólag zsiros hajra jó. Amúgy szerintem kipróbálhatod a hajhosszabbitást. Korábban nekem is nagyon zsirosodott, és mindennap mostam.

Aztán próbáltam csökkenteni , igy most kétnaponta mosok hajat, ha fennt van a hajam akkor van hogy három naponta mert mikor kezd már zsirosodni olyankor lófarokba szoktam hordani, de nem akarok mindennap hajat mosni. Hamar rászokik a fejbőr ha mindennap mossák. A teafaolaj tán segit, olvastam jó ilyenre is.

2393. saphyra (válaszként erre: 2391. - Adri0507)
2009. okt. 12. 07:05

A hajam korábban a fodrász hibájából rasztásodott le, mert azon akart keresni hogy minél többször menjek csekkolásra, de olyankor csak ránézett és azt mondta jó, babrált rajta pár gyürüt, kb 4-5 a 100-ból aztán haza mentem, majd később eltalálta hogy kb annyi pénzért amennyiért az egészet felrakta újra kéne rakni mert gázul néz ki.

mikor elegem lett, mert gyanus lett a dolog, és után a olvastam, végül nem mentem vissza többet hozzá. Saját magam szedtem le és fésültem ki nem kevés idő árán a hajam és a felesleget belőle.

Azóta magamnak rakom fel és szedem is le, minden hónapban! pénteken szoktam és egész hétvégén pihentetem is egy kicsit havonta egyszer. Igy tökéletes és semmi baja a hajamnak. 4 óra alatt feltudom rakni magamnak a 100 tincset is.

A gyürüt ajánlom mindenkinek aki nem fémallergiás, mert egyszerü felrakni és leszedni is. Ráadásul sosem kellett ujra tincselni a hajam, és soha nem hullot, mint ahogy a keratinosok mondják. Nagyon sokaknak hullik.

Korábban gondoltam a keratinos hőillesztést kipróbálom , de csomó anyag és videó áttanulmányozása után arra jutottam hogy nem fogom. Én nem szeretnék megkopaszodni és sokkal macerásabb, kényesebb eljárás és ápolást igényel.

A gyürünél meg semmilyen vegyszer nem éri a hajat sem hő. A hajam se törik meg mert szilikonbetétes a gyürü. Szóval ajánlom, csak szerintem legkésőbb 3 hónap után le kell cserélni és átfésülni a hajad szépen. Én mivel magamnak csinálom 1 havonta szoktam , igy tuti nem rasztásodik alatta össze annyi idő alatt a hajam a tövénél.

2392. VAdri07
2009. okt. 11. 21:13
Sziasztok!Tanácsra lenne szükségem azügyben, hogy érdemes-e hajat felrakatnom, ha: egyrészt nagyon rövid a rendes hajam(és soha nem volt 10cm-nél hosszabb), és minden reggel meg kell mosnom, annyira zsírosodik :( Illetve hallottam elég sok olyat, hogy fáj, meg húz napokig mind az első, mind későbbi varrásoknál. Várnám segítségeteket!Nagyon köszönöm!
2391. adri0507 (válaszként erre: 2378. - Saphyra)
2009. okt. 11. 19:53
aztán az elrasztásodott hajadat könnyen ki tudtad bontani, és azóta nem rasztásodik?:)
2390. saphyra
2009. okt. 11. 19:26

hát asszem megmaradok a gyürünél, mert a szilikonos belsejü az sosem bántotta a hajam és nagyn egyszerü feltenni és levenni is. Viszont olvasgatva vissza a hozzászólásokat, a hőillesztéssel nagyon sok embernek komoly bajai vannak, ami nem feltétlen a fodrász vagy önhibából adódik hanem szerintem nagyon macerás és kényes ez az eljárás.....

Grácia, megtudnád mondani pontosan a szilikonos hajvégápoló nevét? meg mennyibe kerül és hol tudom megvenni? meg mit ajánlassz könnyen zsirosodó hajra?köszike

2389. Grácia (válaszként erre: 2387. - Saphyra)
2009. okt. 11. 18:36
hőillesztéssel, nekem ettől nem tört meg a hajam tőle, a mikrógyűrűről nem tudok véleményt mondani...
2388. katanem69 (válaszként erre: 2375. - 97d8a54878)
2009. okt. 11. 13:17

Szia!

Közepes szélességű cikkcakk öltéssel kell varrnod, és átmenni rajta kétszer a tresszen.

Én mindíg így csinálom magamnak, és most készülök új hajat venni, mert az enyém már régi.

2387. saphyra (válaszként erre: 2386. - Grácia)
2009. okt. 11. 11:11

nekem korábban indiai volt, az szép volt...most is megvan. De most váltottam van európaim meg nekem is egy orosz megnevezésü. Mind kettővel jól jártam mert látatlanba vettem és nagyon szépek. 55 centisek. Ezeket akarom most felrakni, csak még nem tudtam eldönteni hogy mikro gyürüsen tegyem fel ahogy korábban vagy hőillesztéssel.

Te mivel rakod fel a tiéd?

2386. Grácia (válaszként erre: 2385. - Saphyra)
2009. okt. 11. 10:49
jelenleg orosz megnevezésű a hajam, keverve (magam által) magyar lányka hajával (mert az már rövid volt) Előtte volt ez a magyar copf amit én tincseztem fel (ez volt az eddigi legjobb hajam) azelőtt európai megnevezésű volt, de az rosszabb volt mint ez az orosz. A legelső volt egy vaterás "amerikai" haj.. na az kiokosított :DDD
2385. saphyra (válaszként erre: 2384. - Grácia)
2009. okt. 11. 10:30

Ja az igaz hogy tudna segiteni egy baráti kéz hátul....csak ahol most lakom ott nincs barát és főleg nem olyan aki ilyenbe tudna segiteni :( pedig én is szivesen megcsinálnám a barátnőmnek ha kérné mondjuk és nem kéne fizetni a szalonoknak sem, meg senkinek. Egymás haját csinálhatnánk.....

Neked mik a tapasztalataid a hajhosszabitásról? milyen hajad van? szereted?

2384. Grácia (válaszként erre: 2383. - Saphyra)
2009. okt. 11. 09:18
mondjuk egy baráti kéz hátul biztos sokat segítene :) Egyébként meg szerintem sincs semmi extra amit egy "átlag halandó" tanulmányozás, megfigyelés, utána nézés után ne tudna megoldani :)
2383. saphyra
2009. okt. 11. 02:11

Amúgy egy fodrász, hajhosszabbitós mondta hogy a keratin is ragasztó, csak igy szebben hangzik és az is ugyanugy roncsolja a hajat. Kérdeztem a párom is tud e valamit a keratinról. Ő mérnök és mondta ja egy ragasztó fajta.

Na itt kezdtem elbizonytalanodni.....

Szóval sokan mondanak ezt azt a keratinról, de nem tudom eldönteni maradjak a bevált gyürünél, vagy próbáljam ki...

Megkeresem azt a videót amit láttam arról a csaj fejéről. Az nem volt semmi! Kiváncsi vagyok más mit mondana rá....

Amúgy nem veszélyes egyáltalán magának csinálnia az embernek a hajhosszabbitást, mert a fodrászok baromi sokat gombolnak le az emberről és én nem vagyok hajlandó ugyanazért a munkáért kiadni évi többszáz ezer forintot. Amit én is megtudok csinálni és én legalább nem hanyagolom el a fejem, szépen karban tartom.

Sok anyagot tanyulmányoztam mire úgy gondoltam most már eleget tudok és felrakom magamnak. Az biztos hogy ügyes kezünek kell lenni, de nekem megéri.

A hőillesztést is megtudom csinálni, csak ez a ragasztós dolog zavar mert sokmindenki mást mond....és nem én tincseltem ugye a hajat, nem tudom milyen keratin van rajta....sárga mondjuk az látszik. Nem fehér.....

2382. saphyra
2009. okt. 10. 23:42

A barátnőd legközelebb csak szilikonos gyürüt tetessen a sérójába, mert azzal nem lesz gondja! nekem sem volt. A gyürü belsejében egy átlátszó szilikon puha gyürüvan még,pont ezért hogy óvja a hajat. És tényleg jó!

Hát sárga keratin van rajta, de ahogy felmelegitem a melegitő gépemmel, elkezd nyúlni pókhálósan, majd mikor összeolvasztom a hajammal ilyen fehéres szinü lesz valamelyik.

A hajat meg kell érje hő mert összesütik a keratinos tinccsel és utána sodorják össze. Én legalábbis eddig mindenhol igy láttam.

Én most 180 tincs körül rakatnék fel, de ha elképzelem hogy ezt mind le kéne tincsenként oldani, hát az elég durva. És lényegében ugyanúgy látszat a "gumó" mint egy gyürüsnél is.

Neked hány tincs van fennt?

A te pasid nem zavarja ha tapogatja a fejed?

Az enyém nem, de kiváncsi vagyok másnak mi a véleménye. :)

2381. bschwarz (válaszként erre: 2380. - Saphyra)
2009. okt. 10. 13:22

Jaaa,értem....

Igen,neki csak sima aluminium volt...vagyis be volt vonva valami műanyaggal,de nem sokat ért..:)

Egyébként lehet keratinból más színűt is venni, sötét hajakhoz feketét vagy barnát szoktak...

Nekem amúgy fekete a hajam,de nekem sárga keratinnal van,és nem látszik,és nem mállik szét meg stb...

De lehet,h te arról az átlátszóról beszélsz,nem?

A keratin nem roncsolja a hajat, ugyanis az konkrétan nem ragasztó, hanem a körmöd és a hajad egyik építőeleme. A hő meg konkrétan nem a hajadhoz ér,hanem a keratinhoz... És a keratinnak nem szabad oldódnia!!! Bár nekem azt tanácsolták,h ne mossam a hajam gyümölcssavas samponokkal,meg nyáron ne rakjam a hajam tengerbe, mert ezek oldják!!!Meg egyes festékek is, például a szőkítő...Kaptam egy listát,amin ilyen okosságok vannak rajta...:)

De képzeljétek,hallottam olyat is, hogy néhány helyen nem keratinnal dolgoznak, hanem valami ragasztóval, vagy kevernek vmit a keratinba, hogy csak ők tudják leszedni...hogy ne tudj próbálkozni se otthon,se más fodrásznál...azért ez így elég durva....:S meg tényleg,hogy ebben a dologba nem lehet kiigazodni,mert mindenki mást mond,és mindenki át akar verni mindenkit...nagyon gáz....:S

2380. saphyra (válaszként erre: 2379. - Bschwarz)
2009. okt. 10. 13:05

A tájékoztatás meg volt, inkább tudod amolyan üzleti fogásnak szánta (minél több lóvét legombolni), azt hogy valahányszor visszamentem ellenőrzésre, csak 3-4 tincset cserélt ki és fésült át. Fel is tünt, mert azt vártam volna hogy szedje le és rakja ujra az egészet......

A hajam amúgy nem tört meg, hál istennek szép maradt a rasztásodás ellenére is mert magamnak bontottam ki. Nem akartam a pancserre bizni.

A gyürüt azért szeretem mert nem éri hő meg vegyszer a hajam és magamnak is megtudom szépen csinálni. Szilikon betétes mikrogyürüt kell használni mert az nem bántja a hajat!!!! A barátnődnek lehet csak sima aluminium volt....az nem jó.

Szóval hát lehet megmaradok a jó kis gyürünél továbbra is. Mert a kreatin is ugyanugy tud látszani mint a gyürü és az tényleg ronda ha elkezd oldódni a ragasztó és fehérlik a fejen. még szőke hajon nem feltünő, de nekem majdnem fekete van. Meg félek a hőtől, az elég roncsolja a hajat. Meghát csak ragasztó a kreatin is.....

Aki még tud irni tapasztalatot milyen a kreatinos hajhosszabbitás irjon!!!

2379. bschwarz (válaszként erre: 2378. - Saphyra)
2009. okt. 10. 12:49

Szia!

Nekem egy barátnőmnek volt mikrogyűrűzve, és neki egyáltalán nem nyomta a fejét,mert állítólag direkt nem a tövéhez rakják, hanem egy picit lejjebb, pont ezért,h ne nyomja. Viszont a gyűrű alatt neki is megtört a haja....

Sztem a mikrogyűrűt nem lehet nehéz felrakni, de a hőillesztéssel semmiképp ne próbálkozz egyedül!!!

Aki nekem csinálja,az mesélt igen durva sztorikat olyanokról,akik maguknak próbálják ezt megcsinálni...Nem véletlenül kell ezt megtanulni,és nem véletlenül kell,hogy szakember rakja fel...

Sztem olyan ne csináltasson hajat, aki ezen akar spórolni...Amúgy ezt azért mondom, mert nekem előtte varrva volt a hajam,és egy olcsóbb helyre mentem,mondván,hogy biztos jó lesz, és végülis eléggé szét barmolták a hajamat..:S Szóval ezen nem érdemes spórolni, persze az is furcsa,ha valaki túl drágán csinálja...Nehéz döntés...de én azt tanácsolom, ha nem akarod,h tönkre menjen a hajad,semmiképp ne egyedül próbálkozz!!!

Különben én úgy tudom,h 3 hónap után mindig le kell szedetni a hajat,akinek gyorsabban nő,annak még hamarabb!Jah,de nem bizti,h a fodrász hibája,h rasztásodott a hajad, lehet,h te se kezelted helyesen....bár jobb helyeken adnak tájékoztatót,h h kell kezelni....Csak azért,mert nekem nem rasztásodik,bár ez is lehet,h haj függő,nem tudom,nem vagyok fodrász,nem értek hozzá. Amiket leírok azt vagy tapasztaltam vagy hallottam...

Remélem valamennyit tudtam segíteni....

Egyébként lehet,hogy legközelebb a mikrogyűrűt fogom kipróbálni!:)

Csomózásról van valakinek tapasztalata?

Szép napot mindenkinek!

2378. saphyra
2009. okt. 10. 12:25

Hali.

Nekem korábban indiai hajam volt, mikrogyürüzve. Szépnek szép volt a haj, bár a gyürük kicsit nyomták a fejem és néha viszketett is....ez nem tudom normális e.

Az viszont nem volt az hogy a fodrász aki felrakta sosem cserélte le őket időben (én nem tudtam mikor kell)és a hajam elrasztásodott. Majd négy hónap után kitalálta hogy hát ujra kéne rakni az egészet és valami rohadt drágán. Végül otthon magam szedtem le az egészet szépen. Ellestem hogy csinálják.....

Azóta magamnak készitem és teszem fel.

Most gondoltam bepróbálkozom a kreatinos hőillesztéssel. De lenne pár kérdésem. Vettem gyönyörü hajakat. Tényleg első osztályu. Viszont próbából felraktam egy tincset. De ahogy összenyomtam a saját hajamhoz, az illesztésnek ilyen fehéres pókhálós szine van. Csunya. Nem értem hogy lesz ez "láthatatlan". Igaz nekem sötét hajam is van. De nem rég láttam egy borzasztó felvételt, egy nő videózta le a fejét. Ugyanilyen pókhálosan nézett ki a fején a kreatin és kopaszodott elég erősen. Szóval nem tudom.....

Adjatok tanácsot!

2377. bschwarz (válaszként erre: 2375. - 97d8a54878)
2009. okt. 9. 23:39

Szia!

Nem tudom,én a helyedben nem próbálkoznék vele magamtól....

Miért nem viszed vissza, hogy Te nem így kérted,és csinálja meg normálisan?Sztem simán megtehetnéd.

Egyébként nekem a hőillesztés előtt varrva volt,és utáltam...kényelmetlen volt,és egyáltalán nem volt esztétikus....

Én pár napja voltam újra rakatni a tincseimet,és még úgy nyom a keratin, hogy nem tudok rendesen aludni...:( De általában a 4. napra megpuhul,főleg,ha holnap meg is mosom...:)

Nektek szebb éjszakát!!!:)

üdv mindenkinek!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook