Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek! (beszélgetés)
... volt 1 idős néni a falunkban , ő szeretett gobelint varrni / egyébként virágkötő volt / ő is elkészítette : A lila ruhás nőt , csodálatosan szép volt + volt olyan képe is amin virágcsokrot hímezett ki , a legjobban nekem a művirágokból összeállított csokra tetszett :) arról + nem mondta volna senki h nem élő virág !!! kár h nincs + legalább a negatív róla amit a férjem készített a szépséges dolgairól , a konyhája tele volt szebbnél szebb tányérokkal , mindenhonnan ahol életébe járt hozott 1-2 db-ot :)
Szép jó reggelt mindenkinek☕️☕️☕️☕️🫖🥛🥛🥪🥪🥪🥪
Nekem a Dédimamám varrt sok gobelin képet. Ásító inas, köpülő asszony, Színyeitől a Majális mind megvan. Csipke terítőt is varrt. Az egyik nagymamám is szeretett gobelint varrni. Úgyhogy apuéknál tele vannak a falak gobelinnel. Nekünk ilyenre már nincs időnk,hogy varrjunk.
Ma már nem látom jól, legutoljára baglyokat horgoltam, imádom őket.
Én az anyósomtól tanultam meg, ő nagyon tudta ezeket.
A fonalat is mindig tőle kaptam, volt egy kötős barátnője, igaz hogy sokszor nehéz volt kibogozni, de ingyé volt.
Köszönöm szépen a köszöntést kedves Bogyó! 🥓 Simogatást küldök az okos fejecskédre.
Én régen minden pulóveremet, sapkát, sálat magamnak kötöttem. Ruhákat varrtam, a gyerekeknek is. Himeztem, mindenféle subázás, goblein ment. Most is szoktam, de egyre kevesebbet. Vettem anyagot terítőnek, hát nagyon drága. A pamut, himzocerna szintén. Max.fülvédő amit készítettem.
Régen úgy fogalmaztak, hogy asszonyos lett. A férfi pedig nem pocakos, hanem emberes lett.
... én betoldottam a gumikba h ne szorítson , de a mai gumik már nem olyan hosszúéletűek , ahogy semmi se :(
... horgolni én is nagyon szerettem valaha , gyönyörű florentin kalapot horgoltam babáknak + babaruhákat :)
A kertben a régi ruhák jól jönnek. Néha a gumisderekú nadrágot guminál be kell vágni, hogy ne szorítson. A régi boszaru nadrágok csakúgy lebegnek a szélben.
Nagyon ügyes vagy,,én ezeket nem tudom:))Képtelen voltam az iskolában megtanulni,,itthon meg senki sem tudott pedig nők közt nőttem fel:))
... nem ! Vife a korára mondta/írta h klasszikus :) nem öreg :( hanem klasszikus :)
Nagyon szerettem kötni meg horgolni, az oviban, a babaszobában, a babáknak minden ruhája kötött volt meg horgolt.
Mikor Évi megszületett, rengeteget kötöttem neki.
Aztán meg az unokáknak, nekik még játékokat is horgoltam, még most is őrzik a nagyok is, pedig már 14 évesek.
:DDD
Szóval akin van felesleg, az a Klasszikus kategória? :)
Jó tudni...
... azt hiszem halálra röhögném magam a tükör előtt :)))) nemrég a falu néhány idősebb asszonyát beöltöztették a régi sváb szoknyába , amikor megláttam a kolléganőmet azt hittem kinyúlok @@@@@@@ régen azok a sváb asszonyok nem voltak ilyen dagik @@@@@@@@ de volt az egyik tanárnő is , aki annyira sovány volt hajdanán h el is nevezték " csontlevesnek " aztán elvált , leszokott a cigiről , ő is " klasszikus " lett / Vife szavaival mondva @@ / és felszedett néhány dekát , ő is kb hasonló volt , mint a kolléganőm @@@@@@@@ és a mai napig elkap a nevetés ha meglátom a facen @@@@@@@@@
... végül nem varrtam a lányomnak pörgőset , mert az én lányom kicsinek is gatyás volt , kolléganőm lányától örökölt 1-2 gyönyörű rövid nadrágot , nyáron míg ki nem nőtte azt hordta :) ... tiszta lelkibeteg volt , mikor valami ünnepségen szoknyába kellett a suliba megjelenni !
Még nem késő, hogy pörgős szoknyád legyen. :)
... akkor olyan lehetsz kb mint a szomszédasszony @@@@@@@ van neki is 1 mellénye és mivel nemcsak rajtam nem ér össze az én mellényem :( őrajta se , az övé ! de ő segít ezen , v 3 v 4 ziherheisztűje :))))))
Pörgős szoknya minden kislánynak kijár:)Az enyémnek is volt:))
Na nekem nem,,anyukámnak volt kötőnő ismerőse,,úgyhogy minden fotón kötött ruhában vagyok:))
... gyerekkoromban volt néhány kis öreganyó akik varrásból tartották fenn magukat , otthonkát is varrtak + kötényeket :) ... a szomszéd kislánynak pörgős szoknyája volt :) én is nagyon szerettem volna olyat :( :( a derékrészén volt 2 v 3 gumi belehúzva a gumiházba , nem kellett 1 nagy varrástudás hozzá :)
Szép estét mindenkinek🍷🍷🍷🍷🧁🍰🧁🍰🧁🍰🧁
🌼🌼Szépet mindenkinek🌷🌷🍷🍷🍷
Szia Carlos! Én ma a környéken élő valamennyi nőt, nőstényt köszöntöttem már délelőtt. A gazdim állandóan behívott a kapuból, ne ugassak annyit. De boldog nőnapot kívántam és kívánok mindenkinek, mert most is a kapuban vagyok. Boldog nőnapot! Bogyó
Olyan kötény. Nagy zseb volt az elején, kettő. Olyan bablevest nem tudok főzni, amilyet ő főzött tarkababból. Pedig csak krumpli, bab volt benne.
Köszi Carlos,,és gazdi:))🌼🍗
Suszter kötény? vagy mifene?
Tényleg! Mikor egész kicsi voltam 4-5 éves, Nekem is volt kis kötényem, olyan belebújós. Elől egy nagy zseb. Imádtam. ♥
Mikor a mamiéknál voltunk, mindig rám adták, hogy védje a ruhácskát. :)
Igaz, azok, segítőkészek.
Nem emlékszem különleges ételekre, mert amit Mamikámtól kaptam, azok utánozhatatlanok. A zöldbablevese pótolhatatlan. :(
Sose kaptam vissza azt az ízharmóniát.
Mikor kicsi voltam, és mesélt a gyerekkoráról, mindig olyan ősz hajúnak és kötényesnek láttam, csak kicsibe. :D
Nem tudtam elképzelni gyereknek. :)
🐕 Kedves nénik! Nemzetközi nőnap alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok szeretettel! Vau. 🍗 😁 Ühüm inkább 💐 😉
Szóval azt mondod ismertessük meg a világgal, mi a sikk🤣🤦🏻♀️🤣
További ajánlott fórumok: