Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Szia.
Január 27..😊
Sziasztok otp most jött.
Január 19 lett elektronikusan be küldve.
mehet az SMS is még
szerintem folyamatosan utalnak írják jóvá a bankok. nem kevés embernek megy biztos ma. gondolom nem csak egy két ember adta már le januárban ;)
Sziasztok!
Én január 23-an beküldtem, elintézt február 23 volt 30 nap. Számla alapján kapok vissza, de eddig még semmi nem jött. Ha esetleg ma jönne akkor ide írok.
NAV oldaláról masoltam...
Súlyos mozgáskorlátozott, egyéb fogyatékossággal élők mentessége
Évente 13 000 forintig adómentes
a súlyos mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő üzembentartó vagy tulajdonos,
valamint az őt rendszeresen szállító, vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozó
100 kilowatt teljesítményt meg nem haladó, nem a különe jogszabály szerinti személytaxi-szolgáltatásra és személygépkocsis személyszállító szolgáltatásra használt személygépkocsija.
Ha a mentességre jogosultnak több ilyen autója is van, akkor a mentesség kizárólag egy, a legkisebb teljesítményű személygépkocsi után jár.
A mentességet és annak megszűnését be kell jelenteni a NAV-hoz a GJADO-adatlapon.
Ha nincs változás a mentességben, azt nem kell évente ismételten bejelenteni.
A teljes adóévre érvényes mentességről határozat nem készül, a mentesség tényét a NAV a nyilvántartásába bejegyzi.
Ugyh ha nincs változás nem kell évente...
Nekünk is megjött.😊
K&h, Pest megye.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?