Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Azért ha mélyebben nézem a dolgot.
Mi tartozunk,nekünk van 30napunk?Nem.Kapunk levelet és "azonnal"
(Nyilvan itt nagyon sok emberről van szó...de mivel sokan is dolgoznak rajta.Nem értem ezt)
Elszomorító,hogy az ember végre kap is valami pénzt(nem csak viszik a pénzét,és ennyit kell várni és reménykedni)
Mi egynap adtuk be.
Ha te holnapra várod,akkor nekünk is holnapra meglehet? :)
Jó lenne az ügyfélkapun belépni,hogy ellenőrizzük ,de valamiert nekünk ez nem megy :( sajnos.
Valaki aki ert hozza,segítene?
(Nincs ideje a paromnak menni a a kormanyhivatalba,sokat dolgozik...esetleg talan holnap,de nem biztos)
A levél kiküldése utan mennyi ido,mig érkezik a penz?(visszamenőleg 4evre kértük,igy kaptunk minden évről levelet)
Koszi
Sziasztok.
Most akkor a 30nap mikortól indul?
Nem attól a naptol számolva amikor az ügyintéző átveszi,lemásolja es adja a pecsétet rá?
(2015.05.11?) de még ha azt a napot nem számolom,akkor 05.12.
Viszont nekünk nem működik az elektronikus aláírás stb.
Igy nem tudunk belépni :(
Valaki tudna nekem ebben segiteni?
Koszi
Szia! Elvileg ez a válasz:
Az adózás rendjérol szóló 2003. évi XCII. törvény
37. § (4) bekezdése értelmében az adóhatóság a
magánszemély jövedelemadó bevallásában
feltüntetett visszatérítendo adót az igény (bevallás)
beérkezésétol számított 30 napon belül utalja ki.
De már énsem értem én május 8-án adtam be személyesen elintézettet ír ebeven én 13-án könyvelték. Viszont akinél beadtam azt mondta, hogy onnantól 30 napon belűl, ami ma van.
Kaptunk már levelet az összegekről.
(Csak nem mi vettük at,pontosan nem tudom mi van benne,de az összegek,terhelés-jóváírás....)
Akkor várható gondolom...
Mert a jovoheten 30nap mar boven meglesz...
Sziasztok.
4évre visszamenőleg igényeltünk 5%-os visszatérítést.
Mikorra várható az összeg?(ennél is a 30napos haráridő van?)
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy benyujtastol számított hány nap után nullázta az ebev oldalon a folyószámlát?
Válaszotokat előre is köszönöm!!
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?