Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ha a posta elveszít ajánlott levelet, azért is fizeti a 15-szörös kártérítést? fórum

Ha a posta elveszít ajánlott levelet, azért is fizeti a 15-szörös kártérítést? (tudásbázis kérdés)

1 2
39. megryan (válaszként erre: 38. - Lyulya)
2012. aug. 19. 23:39
Ha úgy adtátok fel, hogy a magasabb, törékeny csomagra járó díjat fizettétek, és rajta volt a piros szalag akkor kártérítenek. Ha "csak" mondtad hogy írják rá, akkor úgy nem írják rá és nem is fizetnek érte kártérítést.
38. lyulya
2012. aug. 15. 19:32

Sziasztok meg soha nem voltam itt igy nem tudom jo helyre irok ;e . Van egy olyan problemam hogy kaptam egy csomagot amit ajalva adtak fel nekem .az uton eltort a benne levo termek ,a futar kihoszta de semmi baja nem volt igy a csomagolasaval .Aztan kibontottam es elvolt torve masnap szoltam a csomagkuldonek hogy amit kihozott tegnap az torve volt es ilyenkor mit tegyek .azt mondta hogy nem volt feltuntetve hogy torekeny kerdesem ilyenkor nincs terites ???

Es az a komoly a feladonak irtam es azt mondta kerte a postat hogy irja ra hogy torekeny a csomagkuldo meg azt mondta nem irjak ra hanem piros szallag vagy valamit raknak ra .De mondta ha nem vagy elfelejtettek rarakni akkor ok hibasztak azt mondta vigyen me a dobozt a postara es felveszik a panaszom es ahol a csomagom feladta a no oket kikerdezik es a not is .szerintetek foglalkozzak vele ???

Megfogjak nekem vagy a nonek teritik meg a kart ?? koszonom sajna most eloszor jartam igy es nem tudom mit tegyek koszonom

37. Zkelah
2011. ápr. 28. 06:58
És azt nem tudja véletlen valamelyikőtök, hogy akkor mi van, ha külföldön feladott csomagot varázsol el a magyar posta? Akkor is ők fizetnek? Nekem most úgy tűnik elvesztettek egy csomagomat, két féle sztorit mond az ügyfélszolgálat és nagyon nem áll össze, állítják, hogy amikor beért az országba új azonosítót kapott és azon lehet követni, mert az eredeti semmit nem mutat (amit nem hiszek el mert minden külföldi csomagomat az ajtóig lehetett követni az eredeti azonosítóval) és az új azonosító szerint, meg szerintük tizennegyedikén visszaküldték a feladónak, közben meg az eredeti azonosító szerint huszadikán valamit feldolgoztak rajta valami továbbküldő állomáson. Szóval bűzlik. Ilyenkor mi van? Mert ugye én nem kerestethetem, mert csak a feladó kerestetheti, de a feladó meg egy angol webáruház, hogy tölthetne ki nyomtatványokat a postán?
36. megryan (válaszként erre: 31. - Anett1976)
2010. dec. 25. 13:11

Minden levél eltűnik amiben érték van akár ajánlva akár simán adják fel.

80 éves ismerősöm tapasztalatlanságból aranyfülbevalót adott fel ajánlott levélben. Vajon miért nem ért célba soha?

Aztán persze fizetik a feladási díj 15x-ét, 4000 ft-ot, az ékszer meg vagy 20-at ért.

Én csak akkor adok fel ajánlva ha az érték alatta a kártérítésnek, különben értékbiztosítom. Még soha semmim nem tűnt el.

Aki simán adja fel annak miért tűnik el????

35. Anett1976 (válaszként erre: 32. - 3dc5a222b9)
2010. szept. 23. 19:00

Szerintem meg kell varázsszó. Én a saját tapasztalatomat írtam le, nem muszáj egyetérteni.

Egyébként pedig nem fenyegetőzés volt, talán nem értelmezted jól, amit írtam.

34. 3dc5a222b9 (válaszként erre: 5. - Marcica)
2010. szept. 23. 12:57
A feladási díj 15X-öse!
2010. szept. 23. 12:53
Nem védeni szeretném a Postát, mert nekem is meggyűlt a bajom már velük nem is egyszer...
32. 3dc5a222b9 (válaszként erre: 31. - Anett1976)
2010. szept. 23. 12:52

Nem kell oda varázsszó. Ha két hét alatt nem ér célba a levél, vagy 10 nap, nem is tudom már, a Postán el lehet indítani az eljárást. Megkapod a nyomtatványt és onnan indul.


Nem kell fenyegetőzni, anélkül is kifizetik a 15x-ös díjat, ha bebizonyosodik, hogy a Posta hibázott!

2010. szept. 23. 12:42

Sziasztok!

Épp a napokban veszett el egy ajánlott levelem, és egy szép kacskaringós mail-t írtam az ugyfelszolgalat@posta.hu mailcímre. A mailben leírtam minden fontos infót, feladót, címzettet stb., és a végén megemlítettem,hogy ha az ügyben nem történik érdemleges előrelépés, akkor a Versenyhivatalhoz illetve a Fogyasztóvédelemhez fogunk fordulni,mivel a levél elvesztése azt jelenti, hogy a posta nem teljesítette felém a kötelezettségét.

Azóta folyamatban van az ügy,és a feladási díj 15-szörösét vissza fogom kapni kártérítésként.


Tehát ha valakinek ajánlott levele tűnik el, akkor a varázsszavak: Versenyhivatal, Fogyasztóvédelem. Megér egy mail-t, és aztán felgyorsul az intézkedés!


Egyébként számomra érthetetlen, hogy hova lesz egy levél??? Kinek kell a postán?? Mert az egy dolog, hogy a csomagokat undorító módon felbontják és kilopkodják belőlük pl. a telefonokat, de egy hivatalos levél kinek kell??????

A Magyar Posta úgy rohadék, ahogy van. A POSTA MONNYON LE!!!

2010. márc. 23. 10:39

UHA!

EZ IS SZÉP4

KÖZBEN ITT VOLT A KISSÉ FELDÜHÖDÖTT POSTÁS AKI KÖZÖLTE,HOGY RÁTETTE A KERÍTÉSRE ,MERT NEM FÉRT A LÁDÁBA.

MEGKÉRDEZTE,AZ ÖSSZES SZOMSZÉDOT,HOGY LÁTTÁK.-E KI VIHETTE EL..

SENKI NEM LÁTOTT SEMMIT.

A FELADÁSI DÍJ:1068FT VOLT

DE MÁR TÖBBSZÖR KÉRTEM,HOGY HA JÖN VALAMIM NE HOZZA EL,MERT NAPI RENDSZERESSÉGEK JÁROK A POSTÁRA.

DE SZERINTE ÉN VOK A HIBÁS,MERT NEM VOLTAM ITTHON...

meg ha itthon vagyok mindig soká jövök ki ha csenget..mondtam neki,mint látja kicsi gyerekem van nem tudok vele szaladni ha jön..az a sok idő kb fél perc...........

29. MelisUK (válaszként erre: 27. - Bd37ba754f)
2010. márc. 23. 10:22

Nem tudom mit lehetne ilyen esetben tenni, szerintem, ha van rá energiád, akkor nyomtasd ki, hogy mi az a ruha, amit rendeltél, meg le kellett volna fotóznod, hogy hogyan került hozzád a termék és feljelentést tenni a posta vagy a posta bizonyos dolgozója felé.

Ha egyszer azt mondták a feladónak, hogy megérkezett a postára, akkor annak ott kéne, hogy legyen, akkor nem mondhatják, hogy nincs ott, hisz benne van a rendszerben, nem?


Nekem is a tö.öm ki van a postával, főleg a magyarral. Külföldön élek, sorozatosan küldök haza csomagokat rokonoknak, barátoknak, soha sehol nincs gond a csomaggal, de mikor Magyarországra érkezik, ott mindig szépen rányomják, hogy sérülve érkezett... Egyik ismerős is megkért minket, hogy küldjünk már neki egy bizonyos fajta édességet, az Mo-on nem kapható és az a kedvence. Jó drága fajta postával ment, hogy biztosra menjen a dolog, ennek fejében az édesség dupla áron ment, egy kis zacskóval 1400 forint körül volt, a magyar posta alkalmazottai képesek voltak felvágni a körbe szigetelőszalagozott karton dobozt és 2 zacskóval kivenni belőle, majd szépen beragasztották és rátették a sérülve érkezett papírocskájukat...

Kérdem én, hogy a fenébe tud megsérülni egy ilyen extrán bedobozolt valami úgy, hogy kilyukadjon és két zacskó édesség hiányozzon belőle? Mondhatom, szegény srác azóta se kéri, hogy adjunk fel neki postán... Ha kocsival megyünk Mo-ra, akkor viszünk neki már csak, egyedül így biztonságos...

2010. márc. 23. 09:58

SZIASZTOK:)FT.-OT FIZETTEM AJÁNLOTTAN SAJÁT KÉZBE..

MIT LEHET CSINÁLNI???

ELVESZETT EGY CSOMAGOM AMIÉRT

2010. jan. 18. 21:21
sziasztok na a Tárnoki postáról szeretnék mondani egy esetet.Kaptam egy csomagot ami két hét után sem érkezett meg a feladót kértem nézzen utána az ajánlott küldeménynek neki azt mondták Tárnokon van a csomag mikor érdeklődtem a postán azt a választ kaptam hogy semmi nem érkezett a nevemre mivel 100 ft-ért vásárolt ruháról volt szó és elég sokat kellett utazzak az ottani postára ezért hagytam a francba az egészet.De eltelt a karácsony és kb 1 hete a ruha átcsomagolva egy müanyag szatyorba használt állapotban és hibásan be volt dobva a kerítésen.Na most itt egy picit elcsodálkoztam hogy ez most mi fogta a postás felvette aztán meggondolta magát és lelkiismeretből bevágta a kapun? Mert Nő a apostás.Na de ha sikerül egyszer elcsipnem kérdőre vonom hogy mit csinált az bíztos...És még erre a szolgáltatásra tesznek emelést? pfff
26. szimba (válaszként erre: 4. - Pmjudit)
2010. jan. 18. 21:03
Ha nagyméretű sima levél, akkor ráadásul 700 Ft körül is lehet a feladása.
25. szimba
2010. jan. 18. 20:59

Sok negatív tapasztalat mellett (bár tényleg szar a rendszer): én is adtam már fel jó pár csomagot, azaz "levelet", de általában 1-2 könyv volt benne, simán, és eddig még mindig célba ért.

Remélem, nem most kiabáltam el a dolgot, mert éppen ma is adtam fel egyet. :-)

Nemrégiben mondjuk elkeveredett egy ajánlott-elsőbbségi küldeményem, amit másnap kellett volna megkapnia a címzettnek, így meg volt vagy 8 nap - mondjuk szerintem ilyenkor is illene valami kártérítést adni, nem véletlen kérte elsőbbségivel..

24. megryan (válaszként erre: 22. - Kobagabi)
2010. jan. 18. 20:53
A feladónak kell kihajtani belőlük a feladási díj 15x-ért. Tehát ha 600 volt a postája, elvileg 9000-et térítenek.
2010. jan. 18. 12:29

A posta csak a postaköltéset téríti vissza, jobbára azt is csak bélyeg formájában.

Én is veszítettem már sok pénzt a posta miatt, hiába még be is biztosítottam csomagot és aláírással átvevendőnek adtam föl, akkor is max a postaköltséget térítették vissza bélyeg formájában. Mivel rengeteg csomagöt küldök, így úgy döntöttem, hogy fölösleges így bebiztosítani a csomagokat, mert ha mégse megy el, akkor csak nagyobbat bukok vele, mivel nem minden elveszett csomag után küldenek bélyeget se. Nagyon sz.r az egész rendszer.

2010. jan. 18. 11:01

Na mi a teszveszen vettünk egy telót 11ezer volt postával együtt (ajánlott).

Az illető feladta kedden (múlt héten), de még ma sem ért ide!!! Hívtam, azt mondta bemegy a postára! De ihatok rá szerintem hideg vizet:(

Szemét egy posta. A lányom meg sír a telóért!!! Én meg a pénz miatt! Mert ennyi kártérítést úgysem fizet a posta!!!!

Elindítjuk a keresést, de veszett fejsze nyele szerintem! A Magyar Posta egy szemét cég!!!

Egyes dolgozók rajtunk nyerészkednek! Fújj!!!

21. lizabella (válaszként erre: 14. - Megryan)
2009. febr. 21. 10:41
postára ahol fel adtam a levelet.Indítanak egy vizsgálatot ami két hét....És ha kimutatható,hogy nem lett kézbesítve akkor fizetnek.Nálam nagyon korrektek voltak.
20. nyta (válaszként erre: 19. - Megryan)
2009. febr. 17. 12:40

már nem dolgozom ott:)de sejtem mit csinálnak:(

csomagnál is térítenek,de nem tudom hány százalékot.

19. megryan (válaszként erre: 16. - Nyta)
2009. febr. 17. 11:44

Szia!

Kérdezném, hogy ha csomagként adok fel valamit 930-ért és elvesztik, annak a 15x-ét is kifizetik? Köszi


Amúgy hogy megy ez postán? Átvilágítják a borítékot, és mindenki elteszi ami neki tetszik??? Barátnőm (buta módom) két pár aranyfülbevalót adott fel ajánlott levélként. Természetesen soha nem ért célba...

2009. febr. 17. 11:42
Az már csak hab a tortán, hogy ha esetleg vak a feladó, és sima cuccot ad fel ajánlás nélkül, szerintem még a szobából se kerül ki..., mondván úgyse látja ha zsebreteszem... Lilimia a fórumról küldött nekem valamit, de sosem kaptam meg. Hihetetlen szemétség a postától...
17. nyta
2009. febr. 17. 11:41
értékkesebb dolgot nem éri meg postázni:(
16. nyta (válaszként erre: 10. - Gaby70)
2009. febr. 17. 11:41

az ajánlott levélről írtam.

dologztam sajnos postán és tudom mi megy ott.

15. 7dea0ad493 (válaszként erre: 14. - Megryan)
2009. febr. 17. 11:38
lehet.Mindenestre a vinyónknak azóta is nyoma veszett :(
14. megryan (válaszként erre: 12. - Lizabella)
2009. febr. 17. 11:29
Hová mentél reklamálni? Lehet hogy azért fizettek, mert a csomi nem fért be a postaládába...
13. lizabella (válaszként erre: 10. - Gaby70)
2009. febr. 17. 11:20
az érték nyilvánítottra nem jár.Ott csak azt fizetik amit rá írsz értéket.
2009. febr. 17. 11:19

Igen.Nekem elhagytak két csomagomat.Ajánlott levélként adtam fel ruhát.

pl.770,- volt a postaköltség. Azt automatikusan vissza kaptam+ 770*15=11.550,- össz vissz.12.320,- kaptam kártérítésként.Ez jó volt,mert 1600,- ért adtam el valamit....és a sokszorosát kaptam.

11. 7dea0ad493 (válaszként erre: 10. - Gaby70)
2009. febr. 17. 10:55

Hm............

postája válogatja :(

Örülj neki hogy te végül nem jártál pórul :))

10. gaby70
2009. febr. 17. 10:52
Nem tudom,Ti miről írtok!Én parfümöt adtam fel értéknyilvánításos csomagban.A vevő nem kapta meg.Kerestettem,mivel ő nem vette át,postaládába nem fért be,ezért a posta elvállalta,hogy náluk tűnt el.Kifizették nekem a postai feladás díját+azt az értéket amit rá írtam.Hol van itt a 15x díj?
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook