H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt (beszélgetés)
Az első mondattoddal egyet értek, mivel a statisztika valószínűségszámításokon alapul, de azok a bejegyzett statisztikai adatok pedig TÉNYEKEN!!
Csak azt nem értem, ha már a vírus agreszzivitásáról beszélünk, hogy ha ennyire agresszív ez a vírus, hogy akár néhány nap leforgása alatt embert öl(az egyik elhunyt kismama esetében), akkor miért van az, hogy az emberek kb.80%-ánál meg egy néhány napos enyhe lefolyású tüneteket okoz és simán tú vannak rajta...????És ezek közt is vannak kismamák!!
Akkor ezek alapján én csak arra tudok gondolni, hogy mégsem a vírus ANNYIRA agresszív, hanem lehet, hogy az elhunytak szervezete volt nagyon gyenge amiatt nem tudta felvenni a harcot a vírussal...Ez pedig nem feltétlenül azt jelenti, hogy valami alapbetegsége volt, hanem lehet éppen dohányos volt, vagy túlsúlyos, vagy nagyon egészségtelenül táplálkozott stb...Szerintetek tavaly nem halt meg egy kismama sem influenzában v tüdőgyulladásban??
az etil-higanyra gondoltam
akkor elég kicsi az esélye, hogy a baba károsodjon az oltás mellékhatásaként
28 hetesen 2 napja adattam be, kedden
ez így van
arra nem lehet építeni, hogy én biztos nem kapom el és karanténba vonulok
ezt nem lehet megtenni
és igen, biztosnak kell lennünk a döntésünkben
és napokig ezen agyaltam, ezzel álmodtam, de mióta beadattam, eszembe sem jut!
Valszeg azért okoz egyeseknél gondot, mert a szervezetében aktiválódik a betegség, vagy a mellékhatás az oltástól.Ami elképzelhető hogy egyébként is bekövetkezne, csak később.Ez olyan mint a rák.Annak a lehetősége is benne van mindenkiben, csak kérdés, hogy kiváltja e valami az akitávódását:( Napont több százezer, vagy akár millió sejtünk osztodik, illeszkedik...nem tudhatjuk mikor hibázik a testünk.
Mi beadattuk a bárányhimlő ellenit.Szerencsére meg is kaptuk a betegséget;)és nem felnőt korban fog vele szenvedni.Viszont, mi nem voltunk lázasak, és csak pár pöttyünk volt.Azok a csoporttársai akik nem kapták meg napokig kínkódtak 39-40 fokos lázzal, és egész testüket borító pöttyökkel:(
és az a méhlepényen keresztül jut?
gondolom nem nagy mennyiség van a vakcinában
Sziasztok!
Hosszas vívódás után és is oltattam.
Nem volt egyszerű a döntés, de meghoztam.
Találtam egy nagyon klassz kis összefoglalást a terhesek oltásával kapcsolatban:
Végre egy összeszedett gondolatmenetet olvashatunk, persze a döntést a kismamákra bízzák.
Tudja valaki, mi a homeós szernek a neve, ami "kivezeti" az oltást?
Tegnap rákérdeztem az egyik patikában és nem is hallottak róla.
Jó meglátás. Most itt van ez a bárányhimlő elleni oltás. Abban mi van? Vki utánanézett már? Én tavaly oltattam a gyerekem kullancs ellen. Nagyon jónak láttam utána 2 esetről is hallottam ismerősöktől, hogy nem kis problémát okozott gyerekeiknél...
MIkor tesz jót az ember?
Hát igen, rosszul kezdték el az egész oltást propagálni. Bár akár ha jobban belegondolok, az állam kezében volt az is, hogy világjárvány elkerülése miatt kötelezővé teszik a védőoltást. A csald egyik ismerőse védőnő, és szintén állapotos. Olyan levelet kaptak, hogy figyelni kell a kismamákat és fel kell jegyezniük, hogy akik oltást kaptak, kinél fordul elő fejlődési rendellenesség.
Mi ez ha nem riogatás?
De mi alapján garantálnának bármit?!
Semmire sincs garancia a babával kapcsolatban.Mindenki akkor fog csak megnyugodni amikor megszületik és RÁNÉZÉSRE minden rendben, aztán hogy esetleg évek múlva mi lesz, azt senki nem tudja.De akkor aggóghatnék az 5 éves fiamért is, aki már számos kötelező és ajánlott védőoltáson átesett, hogy vele mi lesz évek múlva...
az oltás melyik összetevője okozhat bajt a babának?
melyik segédanyag?
addig én sem akartam oltatni, amíg hétfőn nem jártunk a nőgyógyásznál és a kórházban 2 h1n1-es kismama fekszik!
amíg a híradóban nézed, hogy x helyen ez történik, teljesen más, mint ott, ahol rendszeresen bejársz terhes gondozásra, uh-ra
nem lehet teljesen elszigetelődni az emberektől
ez álomvilág...
Volt egy tök jó fej statisztika tanárunk, aki mindig azt mondta, hogy a statisztika huzudik:D:D:D
De nem is ez a lényeg.De azért az nem mindegy, hogy most melyik korosztályból kerülnek ki az elhunytak, hogy nagyon sok gyerek is megfertőződik, és olyanok is akik nem tartoznak a kiemelt rizikócsopotba, nem beszélve a sokadik kismamáról:(
Lehet, hogy nincs akkora baj, de a vírus mintha agresszívebb lenne mint a szezonális influenza.Legalábbis szerintem
További ajánlott fórumok:
- Nektek mennyit változott a melletek terhesség/szoptatás alatt?
- Szoptatás alatti terhesség!
- Szoptatás terhesség alatt és után
- Szerintetek terhesség és szoptatás alatt lehet szolizni (pl. hetente egyszer)?
- Szívgyógyszert terhesség és szoptatás alatt volt, aki szedte?
- Terhesség szoptatás alatt, gyogyszer mellett?