Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös torta recept

Gyümölcsös torta recept

A Gyümölcsös torta hozzávalói:
Piskóta egy 22 cm-es formához:

5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
(sütőpor, de én nem szoktam bele tenni)

Pudingos krém:

1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
15 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor

Tejszínes krém:

4 dl hebtejszín
15 dkg szeder
15 dkg eper
15 dkg ribizli
5 dkg porcukor


A Gyümölcsös torta elkészítési módja:
A tojásokat egyenként a habverő táljába ütjük, hozzáadjuk a lisztet és kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a lisztet óvatosan. Egy 22 cm-es formát előre kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt három egyenlő lapba vágjuk. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd ha kihűlt akkor kihabosítjuk a Rama margarin és a porcukor keverékével. Az így kapott krémet rákenjük a legalsó lapra, majd befedjük a középső lappal. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A habból tegyünk félre a díszítéshez, plusz a gyümölcsökből 5-5 dkg-t és a vaníliás pudingból is. A megmaradt tejszín felét rákenjük a középső lapra, kitesszük 10-10 dkg gyümölccsel, majd rákenjük a maradék tejszínt és befedjük a harmadik lappal. A félretett tejszín felébe belekeverjük a vaníliás pudingot. A gyümölcsöket összeturmixoljuk és összekeverjük a maradék tejszínnel és ízlés szerint díszítjük a két színű krémmel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsös torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook