Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke recept

Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke recept

A Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke hozzávalói:
A piskótához

6 db tojás (nagyobb)
4.5 evőkanál finomliszt
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
2 kávéskanál vanília aroma
6 ek cukor (kristály)
0.5 csomag sütőpor

A gesztenyés és a pudingos rétegekhez

500 g gesztenyemassza
10 ml rumaroma (vagy sütőrum)
5 ek porcukor
2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
8 dl tej
10 dkg vaj (vagy margarin, puha)
1 dl habtejszín (vagy hulala)

A tetejére

4 dl habtejszín (vagy hulala)
2 ek cukrozatlan kakaópor (vagy cukrozott)
1 kávéskanál habfixáló
1 ek porcukor


A Gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke elkészítési módja:
Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s rögtön levesszük a lángot 150 fokra. Tűpróbáig sütjük. Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A pudinghoz 3 dl tejben elkeverjük a cukrot és a port, a többi tejet addig forráspontig melegítjük. Ekkor beleöntjük a keveréket, és gyors (kézi habverős) keverés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekavarjuk a vaj felét, és félretesszük dermedni. A gesztenyét villával összetörjük, beletesszük a vaj másik felét, a tejszínt/Hulalát, a rumaromát, és a kihűlt pudingból belekanalazunk kb. 3-4 evőkanálnyit, hogy jól kenhető, krémes masszát kapjunk. Ha kész a piskóta és kissé lehűlt, tálcára fordítjuk, lehúzzuk a papírt, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ekkor vízszintesen kettévágjuk. Megtöltjük a krémekkel a következőképpen: az alsó lapot megkenjük a gesztenyekrémmel, erre rásimítjuk a vaníliapudingot. Lefedjük a másik lappal, a tetejét pedig a keményre felvert tejszínhabbal/Hulalával zárjuk. (Ha tejszínt használunk, tegyünk hozzá cukrot és habfixálót! A Hulalában mindez már benne van.) Meghintjük kakaóporral, és akár azonnal fel is vágható, de 20 perc pihenés a hűtőben nem árt neki. sütési hőfok: 150°C sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés-vaníliapudingos habszeletke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook