Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ribizlis-málnás gyümölcstorta recept

Ribizlis-málnás gyümölcstorta recept

A Ribizlis-málnás gyümölcstorta hozzávalói:
hozzávalók 6 főre

A piskótához:

8 dkg vaj
8 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
5-7 ek tej

A formához:

vaj
zsemlemorzsa

A krémhez:

1 cs vanília ízű pudingpor
3 dl tej
4 ek cukor

A tetejére:

1 nagy marék ribizli és málna vegyesen
1 cs gyümölcskocsonya por


A Ribizlis-málnás gyümölcstorta elkészítési módja:
elkészítés A piskóta hozzávalóit keverjük össze turmix-szal, majd a formát kenjük ki vajjal, és zsemlemorzsával vékonyan szórjuk meg. Öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva hagyjuk hűlni. Egy edényben keverjük össze a pudingport és a cukrot, majd a tejjel keverjük simára. Végül főzzük meg a pudingot. Ha kész és félig kihűlt, kenjük vékonyan a piskótára. Szórjuk a tetejére a gyümölcsöt tetszés szerint. Készítsük el a gyümölcskocsonyaport előírás szerint, majd öntsük a torta tetejére. Hűtőbe tesszük, hogy hamarabb dermedjen. Hidegen tálaljuk, tejszínhabbal díszíthetjük.

sütési hőfok:
175°C


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ribizlis-málnás gyümölcstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook