Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hideg csokis kocka recept

Hideg csokis kocka recept

A Hideg csokis kocka hozzávalói:
egy 40 x 42 cm-es sütőformához:

Piskótához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál kakaó

Cukorszirophoz:
6 evőkanál víz
6 evőkanál cukor

Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evokanál cukor
6 dl tej
25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Csokoládébevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
kis darab Rama sütőmargarin
kevés tej


A Hideg csokis kocka elkészítési módja:
A piskótához habosra keverjük a tojásokat a cukor-ral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukor-ral. A még meleg piskótalapot félbevágjuk és leönt-jük a lehűtött cukorsziruppal. Elkészítjük a krémet: a pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel, majd felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliáscukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a langyos pudingot /kb. 25 fokos/ és tovább habosítjuk. A még meleg piskótaalapot félbevágjuk és leöntjük a surun folyó cukorsziruppal. A csokoládét felolvasztjuk egy kis margarinon és bevonjuk vele a piskótát. Hűtve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hideg csokis kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook