Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliás torta recept

Vaníliás torta recept

A Vaníliás torta hozzávalói:
Piskóta:

15 db tojás
15 ek kristálycukor
15 ek liszt
3 cs sütőpor

Krém:

3 cs vaníliás pudingpor
1,7 l tej
6 ek liszt
5 cs vaníliás cukor
25 dkg Rama margarin
citromlé
0,5 kg porcukor

Bevonat:

0,5 l habtejszín
gyümölcsök


A Vaníliás torta elkészítési módja:
Három piskótát fogunk sütni egyenként 5-5 tojásból. 5 tojást a keverőtál üstjébe ütünk, hozzáadjuk az 5 ek cukrot, majd kb 10 perc alatt felverjük keményre. Az 5 ek liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshoz. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A maradék alapanyagokkal is ugyanígy járunk el. A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor hozzáadjuk a Rama margarint, citromlevet, a cukrokat és robotgéppel alaposan kihabosítjuk. A tejszínt keményre felverjük. Az alsó lapra kenjük a krém 1/3-át, gyümölcsöket nyomkodunk bele, majd a felvert tejszínből is kenünk rá egy keveset. Erre rátesszük a következő lapot, ugyanúgy járunk el vele, mint az előzővel, végül befedjük a harmadik lappal. A maradék krémmel vékonyan bevonjuk a tortánk oldalát és a tetejét, majd a tejszínnel és a gyümölcsökkel ízlés szerint díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliás torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook