Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Csalamádé, II. recept

Csalamádé, II. recept

Elkészítési idő 90 perc

A Csalamádé, II. hozzávalói:
Fejes káposzta
zöldpaprika
vöröshagyma
sárgarépa
zöld paradicsom
salátauborka egyenlõ arányban
só a levéhez l-enként 8 dl víz
2 dl 10%-os ecet
4 dkg cukor
1 csapott teáskanál só
1-1 mokkáskanál koriander
mustármag
köménymag
késhegynyi benzoesavas nátrium


A Csalamádé, II. elkészítési módja:
Az összes zöldséget alaposan megmosom, megtisztítom, kicsumázom és jellegének megfelelõen feldarabolom. (A káposztát, a sárgarépát, a zöldparadicsomot és az uborkát legyalulom, a vöröshagymát és a zöldpaprikát pedig vékony karikákra vágom.) Porcelán- vagy mûanyag edénybe teszem, kilogrammonként 1 evõkanál sót szórok rá, jól összekeverem, és 5 órán át hagyom állni. Ezután kicsavarás nélkül, a sós lével együtt kiforrázott üvegekbe teszem. A salátaléhez a vizet, az ecetet és a fûszereket együtt felforralom, majd a tûzrõl levéve belekeverem a tartósítószert, és az üvegbe öntöm. Forrón lekötöm, és ha kihûlt, végleges helyére állítom.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A csalamádé, ii. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook