Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Győri Kaáli Intézet infók fórum

Győri Kaáli Intézet infók (beszélgetés)

6851. cukorka001 (válaszként erre: 6839. - Lukácsné,Ilike)
2012. jún. 3. 19:45

Szia!

Köszi az infót!

Megvárom mi lesz!

Türelmesen reménykedek tovább! :)

6850. Babika79
2012. jún. 3. 19:35
Etna, vigyázz Magadra! Ha kiengednek, otthon is feküdnöd kell majd? Nem is gondoltam volna, hogy ennyit számít a pihenés. Ráadásul akkor ezek szerint nem csak beülti után érdemes pihenni, mert a lepény csak a később hetekben dönti el, hol tapad, nem?
6849. Babika79
2012. jún. 3. 19:34

Dy, én is így vagyok vele, nem érdekelne az egész, csak a gyerekkérdés miatt, igazából különben észre sem vették volna. Mondjuk akinek komoly fájdalma és állandó vérzése van, azt nem csodálom, hogy folyamatosan foglalkoztatja a dolog:(

Én a kigyógyulás terén csak akkor hinném el, ha gyógyultnak mondanának, ha laparral igazolnák. Decemberben pl. néztek UH-n, jajj, minden de gyönyörű, erre januárban volt már egy endós ciszta a jobb petefészkemben...szóval csak a lapar mondja meg a tutit szerintem. Na jó, ha valakinek a műtét előtt voltak fájdalmai és utána soha többet nem fáj semmi, akkor az még jó jel lehet.

6848. kincső74
2012. jún. 3. 18:59

Avike1,örülök,hogy ilyen jók az esélyeitek.Most ha megvan,az injekció is ami segit majd a progi termelésben,akkor már csak várni kell a protokolt.

Sok sikert kivánok nektek.

Én most éppen megkaptam a beöntést,és fekszek a kórházban,holnap reggel megcsinálják a hiszteroszkópiát.Nagyon kiváncsi vagyok,hogy mit fognak látni majd odabent,mert Körösi doktor miomákat látott a méhembe,és az itthoni nőgyógyászom meg egy miómát és egy polipot.Majd holnap kiderűl,hogy mi is van odabent.

6847. Avike1 (válaszként erre: 6843. - Kitty09)
2012. jún. 3. 18:31
Szia kitty. aham voltunk konzin,most úgy állunk,hogy júni 11-én ha megjön,akkor attól számított 20.nap vv.és uh,és akkor kezdjük a Long protokollt:)Nagyon jó eséllyel indulunk neki Boga szerint,mert a babáim megtapadtak,csak a nyálkahártya nem reagált eléggé,így az osztrák progiszuri,és a long protokoll együtt nyerő lesz:)szurkolok nektek 22-ére:) ölellek.
6846. csillan (válaszként erre: 6841. - Etna33)
2012. jún. 3. 18:26
Jajj Etna, nagyon sajnálom a jelenlegi helyzeted, állapotod :( Mihamarabbi jobbulást kívánok neked és minden jót + sok lelki erőt! Puszi!
2012. jún. 3. 16:12
"akkor"-bocsi javítás. Boccs az írásért de én is ettől rettegek, és úgy szeretném ha sikerülne. Azt álmodtam, nem sikerül a lombik, aminke most futunk neki:( rossz kedvem van
6844. df09e0b1d7 (válaszként erre: 6842. - Mucika76)
2012. jún. 3. 16:10
hmm hát a kigyógyulás akkor az még sem úgy van :) ha majdnem klimaxolsz akor leáll a petefészked, ha pedig leáll, nincs mi éltesse az endot. Csak az ovuláló nőket érini az endo. Engem nem érdekelne az endom, csak legyen Babánk.
6843. Kitty09
2012. jún. 3. 15:52

etna! Nagyon sajnálom. Kitartás!!!! Minden rendben lesz, csak most próbálj meg sokat pihenni.

Avike! Mi újság nálad? Voltál megbeszélésen?

Én 22.-én megyek ultrahangra.

sazi! Nagyon erős nő vagy. Le a kalappal, és sok-sok kitartást, és erőt kívánok neked!!!

6842. mucika76 (válaszként erre: 6837. - Cukorka001)
2012. jún. 3. 15:51

szia cukorka!

Igen rendszeresen járok hol vérvételre, hol ultrahangra 2010 novembertől. Sajna csak 1 lombik volt ezidáig, ami nem sikerült. Kb. 2 hét múlva megyek ismét vérvételre. Neked volt már valami eddig? Mióta jársz a kaáliba?

Ja, lányok! Az endóból is ki lehet gyógyulni, nekem olyan 10 éven keresztül volt. Már nincs, igaz 35 évesen majdnem klímaxolok:)

6841. etna33
2012. jún. 3. 14:58

sziasztok lányok!

végre van egy kis szobatársam, akinek van mobilnete, így tudok írni nektek. sajnos csüt óta nyomom a kórházat, mert elkezdtem vérezni, azt hittem ez a vég, de a méhszájra ment rá a lepény. most fektetnek, ha minden jól megy hazamehetek, ha nem lenne boti, akkor a végéig itt lennék :( mert nagyon veszélyes a sok vérveszteség és a folyamatos vetélés veszély miatt. otthon is szigorú fekvés, meg kell oldani, h legyen segítségem :( boti egész nyáron oviban lesz, mert más megoldás nincs. szegénykém, ha erre gondlolok, sírni tudnék. sajna nagyon valószínű, h a rossz helyen tapadt lepénynek köze lehet ahhoz, h nem pihentem sokat beülti után és a gravitáció lejjebb csúsztatta a méhem közepére fellőtt babucit. ezt már több doki is valószínűsítette, nem csak az én tézisem. úgyhogy ha valaki elfogadja az ajánlatomat, akkor beülti első hetében sokat pihenjetek!!!!! botinál feküdtem és totálisan jó helyen tapadt lepényem volt, nem méhszájnál és melső falon. holnap ellenőrző uh, csüt óta fekvés, rohadt nehéz lelkileg is. ha felszívódott a haematóma, akkor mehetek haza, ha nem akkor megyek saját felelősségre, mert itt se pihenni, se semmit nem lehet a higiénés körülményekről nem is beszélve.

szóval mindenki pihenjen és vigyázzon magára, sok sikert a kezdőknek!!!!

6840. kincső74
2012. jún. 3. 10:05

Sazi,puszillak,és meg kell hogy mondjam,nálad erősebb,kitartóbb,pozitívabb emberrel nem találkoztam még, ha csak így a neten keresztűl ismerlek is.A lényeg,hogy hidd el,hogy meg fogsz gyógyúlni,és neked is lesz saját babád!!!

Nekem is volt endós mütétem 2004-ben,azóta semmi tünetem nincsen,de meg sem szólalok,a Te tüneteidhez képest.

6839. Lukácsné,Ilike (válaszként erre: 6823. - Cukorka001)
2012. jún. 3. 09:53

Szia.

Nekem is petefészekkimerültség miatt kell szednem a DHEA kapszulát,amit a Káliban ajánlottak,hogy rendeljem meg és szedjem.

De nekem is volt egy vérvételem a menses 3.napján és végülis az mutatta ki és csak utána írták a kapszulát,vagyis ajánlották,mert azt Pestről kellett megrendelnem.

Minimum 45 napig kell szednem és talán utána lombik.......

Ennyit tudtam segíteni....

Szió és ne idegeskedj.

6838. Babika79
2012. jún. 3. 08:47

Sazi, amiatt írtam csak, hogy én pl. amikor a múltkor voltam nála, később kértem időpontot, mint egy barátnőm, mégis hamarabb kaptam, mert közben beiktatott egy plusz napot. Szegény barátnőm mérgelődött is. Szóval csinál ilyesmit.

Szerintem amúgy tökre bele lehet fásulni ebbe a betegségbe, mondjuk nekem sosem voltak nagy fájdalmaim, de tudom, hogy ez sem biztos, hogy így marad. Az elején, a műtétem után kerestem a megoldást, meg elhittem, hogy meg lehet gyógyulni, már nem nagyon hiszek ebben. Valahogy együtt kell vele élni szerintem.

6837. cukorka001 (válaszként erre: 6833. - Mucika76)
2012. jún. 3. 08:09

Szia!

Most ép barátcserje kapszulát szedek,azt mondták ez is jó dolog!

Megvárom mit mond a doki majd a véreredményemre!

Ez a sok türelem,várakozás, reménykedés!

De sajnos sok embernek ez jut!

Neked a DHEA mellett rendszeresen kell járnod vérvételre?

Kitartás neked is és pocaklakót!

6836. Schviki
2012. jún. 3. 08:02

Sziaszok! Rég jelentkeztem. Sazi olvastam a storyt tényleg le a kalappal a kitartásod előtt. Hugom is endos de meg nem ilyen durva.

Gondoltam megírom hogy holnap megműtenek méhsövénnyel a Jànosban. Dr. Lintnert ajánlotta Kőrösi ìgy hozzá mentünk. Volt már valaki nála?

6835. csillag80
2012. jún. 3. 00:19
Te jó ég Sazi, nem gondoltam, hogy ez ennyire durva is lehet, kitartást és jobbulást kívánok Neked! Nagyon erős csaj vagy,a legjobbakat Neked!
6834. VendrinerPiroska (válaszként erre: 6831. - Sazi)
2012. jún. 3. 00:18
Pedig sajnállak és fel is nézek rád. Végig olvasni is borzasztó, nemhogy végig és túlélni, főleg 25 évesen. Őszintén kívánom, hogy gyógyulj meg minél hamarabb.:)
6833. mucika76 (válaszként erre: 6823. - Cukorka001)
2012. jún. 2. 22:06

Szia!

Nekem endometriózisom volt éveken át, ami kimerítette a petefészkeimet. Ritkán, vagy nincs is peteérésem, pontosan nem tudom. A kaáliban javasolták a DHEA kapszula szedését. Ezt szedem most 2x1-vel pár hónapja és ettől várom a csodát:) Nagyon jókat olvastam róla a neten. Azért várd meg hogy neked mit javasolnak majd. Tudod én is sírtam már sokat, mert nagyon sok sikertelenség ért, de mindig van valami ami tartja az emberben a lelket. Szerintem ezzel itt, szinte mindannyian így vagyunk:)

6832. Bogica977
2012. jún. 2. 21:49

Sazi

nem sajnálunk,szerintem felnéz rád a többi csaj is,hogy ennyi szarság után még mindig van erőd felállni és küzdeni!!!!

Király csaj vagy az egyszer már biztos!!!!!!!

6831. sazi
2012. jún. 2. 19:59

Köszi Csajok!!!

Tök arik vagytok, de nem ám azért írtam le, hogy most sajnáljatok (csak mert kíváncsiak voltatok és így nyilván érthetőbb a helyzet és így tudtok tanácsot adni, amit nagyon nagyon köszönök!) és pláne nem kell sírni Évi! Tök cuki Tőled, de megtanultam én már ezzel együtt élni, tény, hogy néha kur.. nehéz, de azért vannak mellett és így könnyebb. Igen, tulajdonképpen inkább a bizonytalanság, ami kiakasztó...

Bokor asszisztensének mondtam, mi a baj, de hát ez van... a sorom akkor is ki kell várni!

Mindenkinek köszi, aki gondol rám!

Puszi Nektek

6830. Avike1 (válaszként erre: 6827. - Sazi)
2012. jún. 2. 18:44

Sazi:( mérhetetlenül sajnálom,és nem is tudok értelmes dolgot írni,mert nem látok,megkönnyezlek!

Még azt mondják van isten? akkor egy ilyen tünemény csajszival miért szúr így ki! nagyon boldog vagyok,hogy személyesen is tudtunk találkozni,és beszélni!borzalmas lehet a biztonság hiánya,mert így soha nem tudhatod,hogy nem a legrosszabb jön! nem jön,nem tudom,hogy lehet-e,de muszáj pozitívnak maradni! túl leszel,mert meg kell gyógyulj!Tiszta szívemből kívánom,hogy ne tartson soká már ez a betegség,és rálelj a legeslegjobb orvosra,aki segít rajtad! ölellek,millió puszik!

6829. Bogica977
2012. jún. 2. 17:49

Sazi

Nagyon kemény... És még sokan az ismerőseim közül hiszik azt,hogy milyen szar nekik...

Nagyon remélem,hogy sikerül a megoldást megtalálni!!!!Hamarosan teljesen rendbe jössz!!!

6828. Babika79
2012. jún. 2. 16:34
Hú, Sazi, ez nagyon kemény. Nekem is IV-es fokú endóm van, de ilyen tüneteim sosem voltak. Esetleg nem próbálod felhívni megint Bokor asszisztensét? Néha betesznek új rendelési napokat, hátha akkor nem kellene júliusig várnod. A rendelésen lehet, hogy felírná a Visannet, hátha az segítene valamennyit, mert a műtétre nála általában 2-3 hónapot várni kell, de az is lehet, hogy előrevennének a helyzet komolysága miatt.
6827. sazi
2012. jún. 2. 16:26

Ja és hogy válaszoljak is a kérdésedre pontosan, a túlstimu óta egy hétig vérzek aztán egy hét szünet aztán újra vérzek, aztán szünet és ez így megy, sokszor nem is vér, hanem forró kátrányszerű nagyon sötétbarna sűrű, ragadós trutyi jön napokig -> tipikus endó, ahogy a nagykönyvben és a filmeken látod (youtube :P) és amikor ez a cucc jön, akkor nekem 38 vagy az feletti lázam van, nem tudom rendesen kiüríteni a hólyagom, sírva wc-zek kicsit, nagyot és ez már két hónapja tart, az uh-on pedig ez a cucc vagy összeáll cisztává, de a nagyobb baj most, hogy inkább nem áll össze, hanem mint egy folyadék, mint a kátrány így hullámzik odabent és ha megtalálja a kiutat, ürül, de mindig újratermelődik. Az uh-on a petefészek tele van vérrel és szövetdarabkákkal és borzalmasan fáj ez így természetesen. Nagyok a petefészkek, feszül a tok, minden zökkenés egy kín, nem beszélve arról, amikor ezt megvizsgálják...

De dolgozom, szórakozom, viszont nem szexelek és úgy védem reflexesen a hasam, hogy már fel sem tűnik... Évek óta tart ez, csak akkor van szünet a ciklusok között, vagy van pár hónap nyugi, most viszont szünet nélkül dolgozik...

6826. sazi (válaszként erre: 6825. - Babika79)
2012. jún. 2. 16:17

Szia! Nálam az a helyzet, hogy az endó petefészek, belek, hashártya stb... helyeken volt már/van. Először egy nyitott hasi műtétem volt s.o.s.-ben, ott egy almányi bevérzett un. csokicisztát vettek ki, nagyon szarul voltam. Aztán mire visszajött a szövettan, már megint ott volt, és a diagnózis miatt irány Pest SOTE I. endóközpont... Ott 6 hónap GnRH aztán váltottunk gyógyszerre, nem jött be, megint kijött 3 hónap után, aztán újabb 6 hónap GnRH, a végén műtét, összenőtt belek, hashártya, méhhez tapadt perforált vastagbél... ezután még a műtét utáni állapot fenntartása céljából kaptam GnRH-t nem protokoll szerűen, mert a max. 12 hónap már megvolt -> eredmény komoly csontritkulás, azóta is beszakad a hátam, meggörbültem, mint egy 70 éves és fájnak az ízületeim, mert hiába pótoltuk mesterségesen a Ca és D vitamint, hormon híján nem igazán épült be... és több, mint 1,5 évig nem menstruáltam és azelőtt volt peteérésem, azóta meg már az sincs, csak jönnek ezek a ciszták és fájnak a beleim, kijön a végbelem -> már bocsi, de ha tényleg kíváncsi vagy rá, akkor ez van... A hormonrendszeremet meg totál megbolygatja, állandóan leesik a cukrom, azt mondják bekavar mindenbe, mert az immunrendszer folyamatosan védekezésben van, és ez így előbb-utóbb átcsap autoimmun betegségbe, már vannak jelek, eddig évente kellett immunológiára járnom, most már 3 havonta, mert romlanak az eredmények, egyszerűen ettől az állandó nem kis góctól kimerül az immunrendszer.

Gyógyszerek, hüvelyben használatos szerek, egyszerűen semmi nem segít, vagy csak ideig-óráig, már alternatív gyógymódok gyűjteményeit, a nyugati orvoslás csodáit, egyszerűen mindent bevetettük, egyenlőre csak több, de inkább kevesebb és mindig csak átmeneti sikerekkel!

Nálam alapvetően rosszul indult el serdülőkorban ez az egész folyamat, még nem is menstruáltam, amikor már a tünetek megvoltak...

Genetikai szinten lehet nálunk a baj, van más is így a családban, sehol sincs saját baba, csak örökbefogadott, de én ezt akkor sem adom fel, azóta változott az orvostudomány, meg hát csodák mindig vannak, igaz nem velem, de egyszer csak megtalál Fortuna!

Bocsi, ha valakinek ez így túl nyers volt és ijesztő, de azért így is lehet viszonylag teljes életet élni (persze feladva a múltat és kiépítve így egy "normálisat"), mégsem halálos, de kegyetlen!

Puszika és Bokor doktorhoz természetesen menni fogok, de mondom addig valahogy ki kéne bírni, vagy időt kell nyerni, mert kezelés nélkül tudom, hogy a sürgősségi műtő vár rám, kétszer eljátszottam, akkor még a védőangyalkám fogta a kezem, de nem játszok már orosz-rulettet!

Csóóók mindenkinek!

6825. Babika79
2012. jún. 2. 10:12
Sazi, pontosan amúgy mi a helyzet most Nálad odabent, ami miatt ennyire veszélyeztetve vannak a petefészkeid? Bokor dokinak több olyan páciense is volt, akiknek kb. 10 cm-s cisztájuk volt. Ilyenkor az első műtétnél leszívja a ciszta tartalmát, kap a beteg 3 havi GNRH-t, utána jön még egy műtét, addigra a ciszta fala összeesik és kiveszi a cisztafalat, úgy, hogy a petefészek megmarad! Lehet, hogy Neked Visannet kellene szedni, amíg nem mész műtétre, addig is visszaszorítaná az endót.
6824. cukorka001 (válaszként erre: 6820. - Sazi)
2012. jún. 2. 08:53

Szia!

Kitartás!

Tudom mit érezhetsz!

Néha már nekem is elegem van mindenből!

De mindig van valami kicsi reménysugár amibe kapaszkodni lehet!

Szívből kívánom,hogy minden helyre jöjjön, és egy pocaklakót!

2012. jún. 2. 08:43

Sziasztok!

Várt konzi megtörtént tegnap Bogadokinál rendes volt, megnézte az anyagomat mondta petefészek kimerülési probléma lehet, hogy az előző lombiknál olyan sok gyógyszerre nem reagáltam!Ez lehet öröklőt dolog vagy valami betegség által létrejött dolog!

Vérvizsgálatok jönnek ami megállapítja a petefészkek kimerültségét, ha megfelelő majd gyógyszeres kezelés mellett meglátja mi lesz az eredmény!Férjemnek meg egy kombi spermavizsgálat lesz, véremmel együtt!

Bögtem amikor kijöttem a kaáliból!

Legközelebb menzi 3. napján megyek vérvételre!

Remélem jók lesznek az eredmények!

Volt valakinek hasonló problémája?

6822. Bogica977
2012. jún. 2. 08:40

Sazi

Nagyon drukkolok neked!!!!!!

Ölellek DRága!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook