Győri Kaáli Intézet infók (beszélgetés)
Sziasztok
Mi az az inzulinérték, ami még biztonságos?
Sziasztok ! Segitenetek abban ,hogy beultetes elott az adott honapban hanyszor kell menni vizsgatara ... menstruacio masodik napjatol szamitva ?
Koszonom eloreis ! :) Bogi
A háziorvos és a nőgyógyász is azt mondta, hogy ez már jó...
Bár legutóbb 1 hónapja voltam vérvételen, akkor volt az érték 2.32.
Most elmegyek újra - bár tudom, hogy 3 hónapon belül nem szívesen nézik meg újra - hátha változott.
5.05 volt az értékem áprilisban, ekkor napi fél L-thyroxin henning 50 mikrogramm-os tablettát írt fel.
Júliusban voltam újra, akkor 4.3 lett az érték, ekkor emelte a dokim 1 egészre, azóta ennyit szedek.
Ha most is 2 felett lesz, erőltetni fogom, hogy emeljen az adagon, hogy még lejjebb menjen.
Utoljára azt mondta, egyből nem meri azt mondani, hogy szedjek 1,5 db-ot naponta, nehogy átessek a másik oldalra az értékben.
Köszönöm válaszodat.
Sajnálom a férjed hozzáállását, így valóban nehéz. Szerintem először vele kellene tisztázni a dolgokat.
Csak azt nem értem, hogy akkor miért mentek el a meddőségi intézetbe konzira, ha nincs semmilyen vizsglati eredményetek? Anélkül ott sem fognak mást mondani, mint hogy hozzátok a papírokat legközelebb, így megint csak az idő megy...
Nekünk is elmondták telefonban, mi kell, egyedül spermavizsgálatunk nem volt, arra adtak időpontot (hormonsor, átjárhatósági, rákszűrés, chlamydia és élettársi papír megvolt).
Mikor megérkeztünk, a főnővérrel találkoztunk először, aki megnyitotta az aktánkat és szépen sorjában elkérte az összes papírt, illetve feltett még kérdéseket.
De leletek nélkül mi értelme elmennetek?
Ha hazaküldenek valakit a házassági anyakönyvi kivonat miatt,akkor kíváncsi leszek mit fognak velünk csinálni...Szerintem még a kórházból is kitiltanak egy örök életre.A helyzet ugyanis az,hogy nekünk,semmi,de tényleg semmilyen vizsgálatunk nincs kész,az egyetlen nőgyógyászati vizsgálatról meg papírunk sincs...nem adták ide nekünk...
kezdjük szépen sorban
átjárhatósági+ rákszűrés:talán majd jövő év januárjában.(ha szerencsénk van)
spermavizsgálat:nincs meg az eredmény.Multkor megtaláltuk otthon,aztán azóta "rejtélyes körülmények között"eltűnt.Mondom embernek,menjen be kérjen egy másolatot...majd...majd megy ekkor meg akkor...majd...
hormonvizsgálat:múlthét péntekre ígérte,h időpontot kér a házi orvosnál,teljes kivizsgálásra(ekg,vér-vizelet,reflex stb)amit hetente 2x csinál csak a háziorvos.Hát nem elfelejtette...ma kérdeztem,h mikor kell menni.elfelejtette,majd veszekedés után hívta az orvost.Jövő csütörtök (vagy péntek)reggel.mondom ok.eredmények 1 hét mulva,na ekkor eldurrant az agyam...mintha nem tudná,h utána hétfőn megyünk haza.Tehát a vizsgálatnak nincs értelme,mert nem lesz róla papírunk.
Még el sem kezdődött de már kezd teli lenni a tököm ezzel a sok tutyi-mutyisággal.Azt látom,h nem haladunk előre.Sem az időpontokat illetően,sem az orvosokat illetően,de a leglényegesebb,h nem látom azt a férjemen,h ő valóban akarná ezt.Már a kezdetektől fogva.Annak idején másfél évet(nem vicc)könyörögtem,h csináltassa meg a spermavizsgálatot.És ez az után volt,h már több mint 1 éve próbálkoztunk..Erre benyögi az orvosnak,h másfél éve próbálkozunk csak...aztán ott van még az a sok időhúzás.(majd elmegyünk időpontot kérni,majd el megyünk ide-vagy oda)ha egyáltalán eszébe jut...Ez furcsa nekem,mert ha én tényleg akarok valamit akkor vagy addig megyek utána míg össze nem jön,vagy ha nem jön össze,minden lehetőséget megpróbálok,és ezek miatt szoktam tőle kérdezni,h biztosan akarja ezt?És már nem tudom sehogy sem rávenni arra,h ha várni kell egy vizsgálatra,addig csináltassunk meg másikat,ezzel is időt spórolva,és előbbre jutva.Egy szónak is száz a vége:Egyszerűen nem látom,h ő menne utána.És ez nagyon borzasztó.De ha meg nem akarja akkor miért nem mondja meg???Ez a bizonytalanság őrjít meg.Mostanában minden nap ezen gondolkozom.És ma közöltem is vele a veszekedésünk közepette,h vagy megembereli magát az ügyben,vagy én nem fogok rá örökké várni.A helyzet az,lányok,h eldöntöttem,végérvényesen.Még 1 évet adok neki.1 év nem több nem kevesebb...
szia.2.-3. nap lh, fsh, e2, progi, prolaktin, tesztoszteron
21. nap progi
ezen kívül tsh..mindegy mikor
AMH-ból ítélve pco-s vagy.ott nem mérvadó az AMH
Köszönöm Neked is.
EKG-t a háziorvossal legközelebb megcsináltatom.
Épp a héten kértem tőle általános vérvételre és vizeletvizsgálatra beutalót. Nőgyógyásznál pedig szinte heti 'vendég' vagyok, a többit vele megcsináltatom.
Átjárhatósági, hormonsor már megvan és a spermavizsgálat eredménye is.
Köszi mégegyszer.
Köszönöm a választ.
Lehet hülyének tűnök, de mi az a pm? Pajzsmirigyvizsgálat? Ha arra gondolsz, akkor ez megvan, mert pajzsmirigy alulműködésem van, amire gyógyszert szedek áprilistól. Így már jó az érték a terhességhez, 2.32.
Köszönöm.
Sziasztok!
Sperma donorral kapcsolatban valaki le tudná írni a tapasztalatokat, hogy működik most Győrben? Azt hallottam, hogy ők szűrnek spermadonorokat, gondolom erre hosszú a várólista? Humáncelltől várólista állítólag 3 év, külföldről szerzett spermát elfogadnak? Rokontól lehet e, vagy az csak mint a petesejtnél? Köszi az infókat.
Sziasztok!Novemberben megyek az első konzira. Megtudnátok mondani,hogy milyen.hormonokat kell megnézetnem.Köszönöm :-)
Ui:Sokaknál olvastam az alacsony AMH értékekről.Nos,nekem 11,8 lett.Gondolom a magas érték se túl jó?
Ezt tényleg nem tudom, szerencsére (ez még) nem kellett :)
A négyzeten...😂😂
Szigorúan csak családtag lehet petesejt donor. Sperma donort nem tudom... de gyanítom az is.
Fura volt, hogy rávágták hogy donort kell nekem keresni, mert a párom eredménye tavaly jó volt. Aztán utolsó pillanatban kezdték el őt vizsgálni, hogy hát már mégse olyan jó... mert ha mindkettő részről gáz van, akkor adnak donor embriót és egy csomó felesleges dologtól megkíméltek volna, na meg tized annyiba kerül. De mindegy már, van hét kis eszkimónk és lassan beültetés is lesz, szóval jól van ez így!;)
szépek lennénk,helyi látványosság,néhány ember az egész városon keresztül ugrálna vagy csúszna... :) egyből nem a Kaáliba,hanem elmegyógyintézetbe invitálnának minket :) :)
Amúgy donor csak családtag lehet?és annak más menete van mint a "normál"lombiknak?Csak mert nálunk még novemberben 5-6 millió/ml-t(élő-mozgó,ebben van egészséges és beteg is egyaránt) írtak a spermavizsgálati eredményre,idén márciusban viszont már csak 1-2 millió volt ez a szám.Lehet,h nekünk is donoros lesz,jobb félni mint megijedni.
További ajánlott fórumok:
- A Kaáli intézet
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Dr Boga Péterről, a győri Káali Intézet orvosáról mi a véleményetek?