Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gyomortükrözés. Tapasztalatok! fórum

Gyomortükrözés. Tapasztalatok! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
jún. 18. 15:59

Sziasztok,


Nekem sokat segített a félelmem leküzdésében a különböző angol és magyar nyelvű fórumok olvasgatása, így megosztom saját tapasztalatomat is.


Lassan 2 hete, hogy megvolt a vizsgálat és iszonyatosan izgultam, több dolog is járt a fejemben, mint ,hogy nem kapok majd levegőt, öklendezem, rosszul leszek, stb...stb..


Azt kell ,hogy mondjam, iszonyatosan pozitív tapasztalatom volt, lehet hogy a doki volt nagyon jó, vagy én nem voltam elég erős és totál kiütött a dormicum, de semmire nem emlékszem az egészből.


Folyamat:

- Bementem a korházba a megbeszélt időpontra

- pontban időben behívtak a vizsgálóba

- beleeggyező nyilatkozatot aláíratják

- doki számba fujt (torkomra) 4-5 fújás lidocaint (joo keserű, de semmi extra) --> 20mp mulva még alig volt hatása, 40mp múlva már kést is szúrhattak volna a nyakamba - semmit nem éreztem

- bal oldalamra fektettek az ágyon (nagyon kedves volt a nővérke), miközben a bal karomat egyenesen lógattam ki.

- Nővérke vénásan megszúrt a dormicummal, miközben kérte, hogy harapjak rá a fogvédőre

- képszakadás (nem elálmosodtam, hanem frankón black out volt elment a kép)

- következő emlék, hogy felkelem egy ágyból a pihenő szobában


A vizsgálat maga mint kiderült utólag a kisérőm mesélte 3-4 perc volt, majd további 20percet pihentem, durván az egész cakk - pakk 30p volt amiből a 90% pihenés volt.


Ha bármi meggondolná, hogy elmenjen NE tegye. Nem fájdalmas, éberen sem, kellemetlen? Igen, de kibírható és 3-5p kellemetlenség nagyon sok mindenre fényt deríthet - szóval ha valaki picit félősebb mint én is akkor kérjen bódítást, de szerintem full altatás felesleges, mert altatás után viszont 2-3 óra megörző stb...


Remélem segítettem.

221. evike69
febr. 1. 11:35

Sziasztok !

Most jöttem haza a gyomortükrözésről ,egy kicsit kába vagyok mert bóditásban történt.

Igazából semmire nem emlékszem.Fujtak a számba Lidocain spray-t és az után bekötötték a branült azon keresztül megkaptam az dormicumot és attól annyire elkábultam ,hogy onnantól se kép se hang még arra sem emlékszek hogy a számba tették a csutorát a következő emlékképem hogy felültetnek. Igazából én a vizsgálattól nem féltem mert egészségügyben dolgozok ,attól sokkal inkább hogy nem kapok levegőt ,de ez a félelmem abból adódik,hogy aszthmás vagyok ,és nekünk ezt az érzést az agyunk összekapcsolja a halálfélelemmel.Szóval márt ettem is egy kicsit nem fáj torkom sem ,semmi rossz érzésem nincs.

Azt javaslom az aki nagyon parázik az inkább kérje a vizsgálatot kábitásban ,nekem volt már vastagbéltükrözésem is az is kábitásban történt abból sem éreztem semmit. Pedig ott végig figyeltem a monitort ,igazából csak az idő eset ki .Igen igaza van azoknak azért ,hogy nem mindegy hogy hol végzik vizsgálatot és ki végzi.

2017. okt. 13. 14:21
Sziasztok!Nekem soha nem volt még gyomortükrözésem.Viszont a majdnem 4 éves kislányomnak 2 hete volt mert beleharapott az Ariel kapszulába.Szerencsére öt elaltatták.Az egész olyan 10_15 perc volt.Kihozták aludt egy negyed órát.Én soha nem hagynám magamnak altató nélkül mert egy borzalmas folyamat.
219. k.eni
2017. okt. 13. 12:23
Sziasztok! Én ma voltam gyomortükrözésen. Éveken keresztül halogattam. A légyeg! Befújták a torkomat Lidocainnal - köhögtem és öklendeztem tőle. Különben ez volt a legkellemetlenebb az egész vizsgálatban. Ezután kaptam intravénásan Dormicumot. És a többire nem emlékszem. Az első kép, hogy a másik vizsgálóban ülök kezemben a lelettel. És nagyjából ennyi, hogy meddig tartott a vizsgálat nem tudom. Igazából azt sem tudom, hogy mondott e valamit a doki, illetve hogy én mondtam e valamit a dokinak. Állítólag nagyon jól viselkedtem. Perpillanat pedig már tényleg csak nevetek magamon, hogy ettől féltem. :)
2017. aug. 15. 16:26

Ma voltam gyomortükrözésen Visegrádon.

Én csak annyira voltam berezelve,hogy fél évig húztam a vizsgálatot,nem mertem elmenni.

Szerencsére kellemesen csalódtam.Egy iszonyat cuki doktornő fogadott és egy nagyon kedves aszisztens.

A vizsgálat elött kaptam bőven lidocaint.Lefeküdtem,csutora a számba és a cső lent is volt 1 másodperc alatt.Nyelni sem kellett.Akkor öklendezten nagyon picit,amikor le illetve fel vezették a csövet.Közben se böfögés,öklendezés,fájdalom,semmi.

Az egészben az volt a nagyon kellemetlen amikor levegőt fújtak be.Ott azt hittem kidurranok.Ki kellett vizsgálat közben kapcsolnom a nadrágővem.

Amikor felültem iszonyat hányingerem lett,de rá egy pillanatra olyanokat böfögtem mint egy malac.😃

2017. aug. 11. 12:01
Sziasztok! Mindenkit csak bátorítanék, mert nem annyira szörnyű, mint hangzik. Nem fáj. Maga a vizsgálat nagyon rövid, 3-5 perc. Amikor a garaton ledugja a doki a csövet, akkor célszerű "a" betűt formálni, nyelv a csutora alatt, úgy könnyen lemegy a "koax kábel". :-) Nekem, amikor a gyomromban járt és kicsit felfújta, akkor olyan érzés volt, mintha egy "alien" mocorogna bent, ez inkább olyan fura volt és vicces. Mikor elkezdte kihúzni a kábelt, akkor öklendeztem egyet, de mivel tök üres a gyomor, maximum a könnyed csordul ki. Nagyon be voltam tojva az elején, de kár volt. ne parázzon senki, gyors vizsgálat és nagyon hasznos.
2017. jún. 20. 12:13

Sziasztok!

Ma voltam gyomortükrözésen,és gondoltam,leírom a tapasztalataimat.Nagyon féltem és aggódtam,azt hiszem attól,hogy fájdalmas lesz a vizsgálat.Most azt írhatom le,hogy nem fájt,kellemetlen érzés volt egy kicsit,de olyan gyorsan véget ért(3 perc),hogy szinte fel sem fogtam.Először egy Lidocainos érzéstelenítés volt,majd bal oldalra kellett fordulni,összekucorodni és lefelé fordítani a fejemet.Ezt követően egy kis csutorát kellett összeharapni,majd levezették a csövet.Őszintén leírom,itt volt egy kicsit kellemetlen.Nagyon sokat jelentett,amikor az asszisztensnő nyugtatott,,,csak arra megyünk,amerre a kifli megy":),majd azt mondta,,,hogy szépen jövünk kifelé,kész is vagyunk".

A vizsgálat után fél órával már lehetett enni keveset,meg inni is.Most meg már itthon vagyok,majszolom a kiflimet:),és bátorítalak Benneteket:ne féljetek!:)

215. syria (válaszként erre: 213. - JJnew)
2016. nov. 27. 15:30
Nem a hely a lényeg, hanem a szakember. Bátran menj oda, ahova tartozol.
214. katus3
2016. nov. 27. 07:25
Én kértem bódítàst, így be mertem vállalni a vastagbél -és gyomortükrözést egymás után. A bódító nem hatott. :-/ Akkor azt mondtam soha többet ! Fájni nem fàjt, de nagyon kellemetlen. Dél-Pestinek jó a gasztroja, tudok ajánlani doktornőt ha gondolod.
213. JJnew
2016. nov. 26. 10:35
Pesten melyik helyet ajanlanatok?
212. syria (válaszként erre: 211. - Boszy28)
2016. nov. 26. 09:26
Összességégében igen, inkább kellemetlen, mint fájdalmas. Rá kell készülni lelkileg, és csinálni amit mondanak, akkor könnyen túl lehet rajta lenni.
211. Boszy28
2016. nov. 25. 19:10

Voltam, nem fájt, kellemetlennek mondanám.

Nekem is mondták, hogy hagyjam csurogni a nyálam, ne próbálkozzak a nyeléssel. Maga a tükrözés 2 perc volt.

Ki lehet bírni, hajrá!

210. syria (válaszként erre: 204. - Csillakatalin)
2016. nov. 25. 18:59

Többször is voltam. Először vagy 20-25 éve, amikor még brutális vastag volt a „slag”, az szörnyű volt. Pontosan csináltam, amit mondtak. Úgy döntöttem az elején, hogy megbízok benne és az asszisztensben is. Uralkodtam magamon, ami nem volt könnyű, de sikerült. Igaz, a végére automatikusan potyogtak a könnyem, pedig nem sírtam. Elnézést kértem a „hisztimért”. Elröhögték magukat, s azt mondták, hogy bárcsak minden páciensük ilyen „hisztis” lenne.

A továbbiak se voltak kellemesek, de ugyanúgy jártam el, mit az első alkalommal.

Nem fáklyásmenet, de megfelelő hozzáállással szépen ki lehet bírni.

209. rinike (válaszként erre: 203. - Csillakatalin)
2016. nov. 25. 18:40
Én pár hete voltam. Az asszisztens folyamatosan adta a tanácsokat, amiket pontosan követtem, így még túl kellemetlen sem volt, csak egy kicsit. Azt mondta pl, hogy hagyjam kicsorogni a nyálam, ne akarjam lenyelni, így nem fogok öklendezni. Meg még két valamit mondott, de azokra nem emlékszem, csak arra, hogy majdnem rossz volt, amit látott, szólt, hogy mit csináljak, megcsináltam, és nem lett rossz mégsem.
2016. nov. 25. 18:36
voltam. szerencsém volt 3 tündeéri doktornő volt ott, a lényeg hogy legyél teljesen nyugodt. akkor megy jó, ha csak kellemetlen, de nem fáj. meg fogják majd mutatni, hogy ha fáj hogy jelezd (pld fogod a drnő kezét és megszorítod ha valami rendellenest érzel vagy esetleg más jelzés) nekem felajánlották, hogy monitoron nézhetem ami bent van, ezt javaslom hagyd ki, idegesítő. a lényeg, hogy ne stresszelj! arra vigyázz nehogy megfázva menj köhögni stb. tilos. egy jó tanács, sosem szoktam megizzadni, de mire végeztünk (pedig cseppet sem fájt) tiszta víz lett a ruhám és a hajam, nem árt ha (lévén most tél van) viszel egy hajszárítót és egy váltás ruhát. nem fog fájni ne félj!!
2016. nov. 25. 17:52

Szerintem orvosa válogatja!Nekem egy brutál nagydarab bunkó dokinő volt.Nem fújt érzéstelenítőt a torkomba,ezért folyamatosan öklődtem a csőtől,az a tuskó meg ordibált,hogy ne öklődjek!Ez egy reflex,nem igazán tudtam visszafogni.Egyszóval nekem nagyon-nagyon rossz élmény volt!(Pedig volt 3 szülésem,alatás nélküli mandula-és arcüreg műtétem,de messze ez volt életem legpocsékabb "élménye"!)

Állítólag ha normális doki csinálja,akkor annyira nem rossz,de semmiképp se kellemes!Nekem többet nem csinálnak ilyet,ezt megfogadtam!(2009-ben volt.)

206. Vessla
2016. nov. 25. 17:35
Sz@r. Bővebben? Nagyon sz@r.
205. Sirga
2016. nov. 25. 17:34

Kellemetlen, az biztos.(Nekem nem sokkal később volt vastagbéltükrözésem, azt sokkal rosszabbnak éreztem.)A legfontosabb, hogy NE NYELJ!!!

Az elején érzéstelenítőt fújnak a torkodba. Nekem sok kicsi fújás volt, ami kellemetlenné tette. Aztán jön a szádra egy műanyag keret, azt oda is rögzítik - így nem tudod becsukni a szádat -, aztán a cső. Nem kellemes, de sokat segít, ha nem nyelsz, mert nyeléskor köhögési roham jön Rád a cső miatt - de köhögni se tudsz igazán a csőtől. :/

Pár perc, és túl leszel rajta! Ne félj! :)

2016. nov. 25. 16:40
Kiváncsi lennék kinek mi a tapasztalata ....
2016. nov. 25. 16:35
Volt már valaki Gyomotükrözésen? Én még sohasem voltam és nem altatásban kerem mert sajnos nem tud senki elkisérni. Kíváncsi len
202. paki1968 (válaszként erre: 201. - Tina87)
2016. ápr. 9. 14:46
igen,nekem ugyanezek a tapasztalataim.Most újból megyek,mert muszáj megnézni megint ,mi a helyzet,ugyanis ismét infarktus szerű rohamaim vannak,amik iszonyú fájdalommal járnak.Remélem,most sem lesz rosszabb.
201. Tina87
2016. márc. 10. 15:33

Ha esetleg valaki erre téved, leírom én is :)

Ma voltam a Jahn Ferenc kórházban.

nem kell kertelni elég kellemetlen vizsgálat d nem fájdalmas inkább a folyamatos büfögés meg öklendezés volt kellemetlen, a végén a szemem is könnybe lábadt de az az egész miatt inkább, meg már napok óta paráztam rajta fölöslegesen.

Szuperül csinálta a doktor nő, pedig szövetmintát is vett gyomorból és vékonybélből de azt nem is éreztem. Folyamatosan kedvesen beszéltek hozzám, mondták ügyes vagyok nagyon szuper stb. Ez nekem sokat segített :)

Refluxot állapított meg így helyben, remélem a gyógyszer majd segít.

Remélem másnak is hasonlóan könnyen megy majd.

2015. nov. 12. 07:43

Sziasztok..olvasgattam az eddig leirtakat...én hétfőn megyek gyomortükrözésre a rókus kórházba,Dr.Török Attilához...nagyon félek...Nem volt valami bizalomgerjesztő amikor nála voltam..

Tudom túl kell esni rajta de félek nagyon...

2015. nov. 9. 08:39
Ha van pénzed menj maszekhoz.Nekem nem volt igy a rendelőbe mentem,de ha az orvossal eggyütt működsz és azt csinálod amit mond nem lesz vészes és előbb is kész vagy.
198. paki1968 (válaszként erre: 197. - Tyutyu25)
2015. okt. 20. 16:45
Nekem elsőre sikerült.de nekem nem dugtak le csak egy csövet és nem volt szövettan sem.Az eredményt is megkaptam egy órán belül.
2015. okt. 15. 18:15

sziasztok,nekem tegnap volt gyomortükrözésem...

én nagyon megszenvedtem sajnos vele,3 xorra sikerült,megerőszakolni a nyelőcsövem,az első kettőnél annyira bokákoltam,és öklendeztem hogy visszajött,és elrántottam a fejem,utána négyen fogtak le..nekem a testalkatom miatt is nehezebb ügy volt...örökké valóságnak tűnt,nekem annyi kérdésem lenne hogy a csövön még egy csövet ledugtak nekem,amivel mintát vettek,és szövettanra küldték..ez valami rutin? nektek is volt,vagy csak indokolt esetben vesznek mintát???nekem nem mondtak semmit..a papíromra meg annyi van írva h 3 hét mulva lesz eredmény keressem fel háziorvosomat...tapasztalatok???előre is köszönöm

196. youlcsi (válaszként erre: 195. - Juice66)
2015. márc. 11. 14:12
szerencsés vagy :) leginkább a 2 perccel...
195. juice66
2015. márc. 11. 13:23

Csak az utókornak, ha valaki még előtte áll és ide tévedne :)

Ma reggel voltam, eléggé tartok minden ilyesmitől, még a vérvételtől is :))) De azt kell mondanom, hogy "kellemesen" csalódtam, szinte semmit nem éreztem, és kb 2 perc alatt megvolt! Szóval +1 vélemény a "nem vészes" kategóriában. :)

194. kristo_f (válaszként erre: 191. - Nola1983)
2014. szept. 27. 13:04

Így van ahogy írod!

Bóditás csak a nagy majrésoknak kell. Én még a monitort is figyelgettem hogy mi van bennem

Azért a legjobb amikor felálsz már az asztalrol :)

193. jucko33
2014. szept. 27. 10:48
Sziasztok! Én két napja voltam gyomortükrözésen és azt mondhatom hogy egyáltalán nem olyan rossz mint ahogy sokan mondják vagy gondolják! Persze egyaltalan nem mindegy hogy ki csinálja. Én kértem bódítást amit mindenkinek ajánlok. Hónapokig húztam a vizsgálatot mert nagyon féltem. Állami intézménybe semmiképpen nem akartam menni így hosszas keresgélés után megtaláltam azt a doktornőt aki szakmailag és emberileg is fantasztikus. A vizsgálat pár perc volt de semmire sem emlékszem mert a bódító injekciótól kiesett, aminek nagyon örültem! Utana kb 30perc múlva már teljesen képben voltam és mehettem haza. Persze kísérővel. Utána még otthon aludtam egy nagyot és jól teleettem magam. Nem fájt a hasam sem a nyelőcsövem, semmi! Pedig én tényleg nagyon tartottam tőle. Ha bárkinek kérdése lenne ezzel kapcsolatban én nagyon szívesen segítek!! ;)
1 2 3 4 5 6 7 8

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook