Gyomortükrözés. Tapasztalatok! (beszélgetés)
Gyereket sem altatnak???
Az enyémnek is meg akarták csinálni,de azt mondták Őt elaltatják hozzá.Aztán végül is nem volt meg a vizsgálat,mert a 24 órás ph mérést csinálták meg előtte,és azzal igazolták a refluxot.Persze így meg semmit nem kaptunk meg,amit tartós beteg gyerekre igénybe lehet venni,mert ahhoz szükséges lett volna tükrözéssel is diagnosztizálni.De feleslegesen meg nem akartuk elvégeztetni,ha már így is biztos volt a diagnózis.
crohn beteg vagyok:(
Neked miért csinálják?
A legegyszerűbb eljárás a gyomor állapotának megvizsgálásához. Szeptember végén újra hivatalos vagyok egy kis szondanyelésre. Már alig várom...
Rötön látja, hogy tumor, fekély, polyp, milyen a nyálkahártya, (reflux), stb.
Mert akinek probléma van a gyomrával,így tudják ellenőrizni rendben van e.Nekem volt nyombél fekélyem,sokszor tükröztek már.Nálunk nem bódítanak,csak lidocaint fújnak a torokba.De nem is hallottam,hogy ehhez bárhol bódítanának vagy altatnának.A vastagbél tükrözés sokkal rosszabb,ahhoz nálunk is lehetett kérni.
Ne félj,roppant kellemetlen a vizsgálat,de ki lehet bírni,nem fájdalmas ha az orvos szakszerűen végzi,odafigyel a betegre.És nem tart sokáig,nekem utoljára decemberbe volt,7 percig tartott,és még mintát is vettek.
Nekem 4-szer volt gyomortükrözésem. Az utolsó volt az mindent felülmúlt.
Nem kaptam lidokaint, fogta az orvos a csövet és lenyomta a torkomon. Még azt se várta meg, hogy nyeléskor nyomja ....
Kellemetlen, de nem fájdalmas. A nyálad folyik és mivel levegőt fújnak be folyamatosan böfögsz. KITARTÁS!
Nekem mondták, hogy feküdjek az oldalamra és gömbölyödjek össze...
Egyébként viszonyítás kérdése...
Akinek volt része pl. lumbálásban, tudja, miről beszélek...
Ha az ember fél, akkor jobban koncentrál a kellemetlenségre.
Egyrészt kórház-orvos függő!
És persze hogy pontosan mit néznek,keresnek!
Bevallom őszintén az elsőnél nem hatott a bódító (de a vbtükrözés azért gázabb-így az elég rossz volt)
De amikor most vizsgáltak kaptam megint és most a gyomorhoz is mert a vékonybelet nézték!
Na ez úgy néz ki hogy felültem az ágyra, vénásan kaptam a Dormicumot és mikoözben adta be a doki mondta hogy ahogy beadta feküdjek azonnal a bal oldalamra!
Na én arra már nem emlékszem hogy lefeküdtem...:)
Sőt a vizsgálat után kifektettek egy "pihenőhelyiségbe" ahol én felhívtam a párom,aztán 1 óra múlva felhívtam újra hogy miről beszéltünk mert annyira kiütött a bódító hogy nem emlékeztem:)))
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ lesz bódítás??????
Akkor tényleg ne félj!!!!
Az tök jó:DD
Nekem a vastagbéltükrözéseknékl bódítottak!
Szia!
Mit jelent az hogy bódítottak a gyomortükrözésnél? Konkrétan elaltattak?
Légyszi válaszolj mert nekem is lesz és nagyon félek!
Köszi
Előtte min. 12 órával nem fogyassz szilárd ételt.
Kedd délben ebédeltem, csütörtök reggelig...
Igen egy csövet dugnak le a torokba és folyamatosan öklendezik az "ember"!
Ki lehet bírni, nekem már többször megcsinálták, mert csak így írják fel a savszabályzó tablettámat.
Hányni nem csak kicsit öklendezni esetleg de azt sem biztos!
Hidd el nem annyira borzasztó!!
Először lidocaint fújnak a torkodba, amit le kell nyelni... az kissé keserű. Aztán nyeljen, nyeljen, nyeljen... Kellemetlen, az embernek liftezik a gyomra, folyik a nyála...
Ha belegondolunk, néhány perc alatt végig tudnak nézni a gyomrodban... Késő délután már tudtam enni, igaz, csak főtt krumplit és kamillateát, hogy megnyugodjon, mert előtte 2 nap már csak folyékonyat fogyasztottam, illetve csak yoghurtot.
Az ember ugyan nem kéri, hogy ismételjék meg - szó se róla... Az ember vállalja a fogorvost is...
További ajánlott fórumok:
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Milyen érzés a bódításban végzett gyomortükrözés?
- Epekőműtét előtt mindenképpen csinálnak gyomortükrözést?
- Tudja valaki mennyibe kerül a gyomor kapszula, ami a gyomortükrözés helyett alkalmazható?
- Ha valakinek az alsó lábszárában mélyvénás trombózist diagnosztizálnak, akkor az normális, hogy vastagbél-és gyomortükrözést csinálnak?
- Mi történik, ha gyomortükrözésnél nem tudom lenyelni a csövet?