Gyomortükrözés. Tapasztalatok! (beszélgetés)
Nem jó érzés, de nem fáj!
Úgy "menj neki", hogy a saját egészséged érdekében kell elviselned egy kis kellemetlenséget!
POZITÍV HOZZÁÁLLÁS!!!
Én most jövök, volt Lidocain, nem mondanám, hogy élveztem, de azt sem, hogy kibírhatatlan, pedig végigöklendeztem az egészet a sav folyamatosan jött fel, mert túl sok!
Most kicsit fáj a torkom, a jól megrágott kaját is fejbiccentve tudom lenyelni!
Sziasztok!
Túl vagyok ezen az eseményen!Fájni tényleg nem fájt, viszont nagyon kellemetlen volt :S Örülök, hogy túl vagyok rajta, de többet nem szivesen mennék bele. Utána még 2 napig elég nehezen nyeltem és kicsit fájt a torkom , viszont mára már teljesen rendbejött :)
nekem bódítás nélkül... egy örökkévalóságnak tűnt... de kb 15-20 percet tuti bent voltam.
igaz, a nyombélben sokat időzött az orvos.
gondolom, hogy ne úgy történjen a vizsgálat, mint nálam volt.
1. alkalommal itthon kaptam dormicumot, és jött a se kép, se hang... seperc alatt kész voltam.
2. alkalommal a klinikán gyorsak akartunk lenni (utána még mentem vizsgálatra)... hát, azt hittem, ottmaradok :s
de annyira rosszul viseltem, hogy mondta is a doki, hogy ilyet nem csinálunk többet :D
Szia !
Én januárban voltam, és eléggé be voltam gazolva az egésztől-főleg mivel rossz tapasztalatokkal rendelkezőt kérdeztem-mint utólag kiderült.
Kaptam én is lidocain sprayt a torkomba, és még 1 -szerintem nyugtató-injekciót is.
Utána ugyanaz történt mint a 7. bejegyzésben leírtak.
Semmit nem éreztem,és nagyon gyorsan vége volt.
Szerintem nagyon sok függ az orvostól is,aki nekem csinálta az egy megnyugtató,feszültséget oldó,viccelődő -de nem tolakodóan- és rettegésemet megértő orvos volt.
Szurkolok,hogy hasonlót tapasztalj Te is :o)
Egyáltalán nem vészes..én a munkahelyemről ugrottam fel egy dugásra:):) Utána folytattam a melómat. Nekem abszolút nem volt fájdalmas, vagy kellemetlen..
Meg is dícsért az orvosom, hogy ilyen "nyelője" ritkán van:):)
Hiába...gyakorlom..mondtam neki..jót nevettünk, aztán mentem a dolgomra:)
No para!!!!
Ettől?????Még így leírva is borzasztó :(
Pedig nem is nekem csinálják :(
KERESŐ!!!
Gyomortükrözés altatásban?!
Gyomortükrözésre kell mennem, mire számíthatok?Van valami amire különösen figyeljek?
Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
Szia!
Éhgyomorra kell menned, éjféltől vizet sem ihatsz. Van olyan orvos aki a szájüregedbe ad lidocain érzéstelenítőt (de semmit nem jelent)
kapsz egy műanyag valamit amire rá kell harapnod és "kiakasztja" a szád..... a lyukon bedugnak egy hosszú csövet, levezetik a nyelőcsöveden keresztül (majd kell egyet nyelned, ez picit kellemetlen, mert öklendezel, de ha helyesen veszed a levegőt, megkönnyíted a dolgod) szóval utánna szépen halladnak le megnézik a gyomrot....a cső végén kamera van és egy monitoron láthatod magad belülről.....
Nekem volt hogy kellemetlen volt, de váltottam orvost lakóhely változás miatt, és az új orvos annyira ügyes, hogy meg sem éreztem és nagyon gyorsan ment az egész......
Szia!
Nekem októberben volt gyomortükrözésem, nem volt vészes.
Kaptam egy érzéstelenítőt a torkomba (Lidocain-spray), elzsibbadt.
Lefeküdtem a bal oldalamra, a számba nyomtak egy műanyag fogvédőszerűséget, majd lenyomtak egy csövet a torkomon.
Nem fájt egyáltalán, kicsit kellemetlen volt.
Összesen a cső lent volt kb. 1,5-2 percig.
Ehhez képest egy nyelős szívUH-kor kb. 5 percig van lent a transzduktor és a cső.
Tényleg nem fáj, oda kell figyelni a helyes légzésre (orron be, szájon ki a levegő, ritmusban).
Ja, és ne ijedj meg, ezerrel csurog a nyálad, de ez természetes, ne vedd még csak kínosnak sem! A doki se fog kinevetni érte.
Szurkolok Neked! Kérdezz nyugodtan, kicsit siettem. :)
További ajánlott fórumok:
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Milyen érzés a bódításban végzett gyomortükrözés?
- Epekőműtét előtt mindenképpen csinálnak gyomortükrözést?
- Tudja valaki mennyibe kerül a gyomor kapszula, ami a gyomortükrözés helyett alkalmazható?
- Ha valakinek az alsó lábszárában mélyvénás trombózist diagnosztizálnak, akkor az normális, hogy vastagbél-és gyomortükrözést csinálnak?
- Mi történik, ha gyomortükrözésnél nem tudom lenyelni a csövet?