Gyermek fegyelmezés (beszélgetés)
én adnék egy sokkal jobb ötletet a pofozkodásnál, persze ha csak megfogadod mindenesetre egy próbát megérne szerintem nálatok is....
Nálunk van büntető fotel....ha rossz a Lányom mivel 2éves 2percre ültetem le oda miután leültettem elmondom neki miért kell itt ülnie és csak akkor jöhet el mikor szólok, ha megszegi további 2perc a bünti...ezt 4x játszottuk el és azóta kellett leülnie a büntető fotelre, ez lehet büntető lépcső vagy büntető szék büntető puff az a lényeg hogy legyen egy ilyen...hidd el sokkal jobb és hatékonyabb a verésnél, az első 2öt végig sírta és csak úgy jöhet el a fotelről miután bocsánatot kért....ha nem kér még 2perc....
hidd el hatásos!
Néha nekem is szalad a kezem a gyerekek arca felé, de szerencsére 99%-ban megállom, az az egy meg elcsattan félévente egyszer...:S Nehéz egypár makacskodó huncutsággal egyedül egész nap - bár igaz, döntés volt és döntöttünk, és így döntöttünk. :) Én azzal védem magamat, hogy az állatvilágban is megbosszulják a szófogadatlanságot, így az embernél is természetes érzés, de azért a verést mint olyat elítélem, még nevelési célzattal is.
Igaza van annak, aki azt írta, hogy gugolj le a gyerek elé, és komolyan és mondjad ....stb.stb....Nálunk is beválik, a büntihely viszont már nem annyira, 5 perc múlva ugyanaz a helyzet. Én olyankor próbálom a beszédemmel elgondolkoztatni a gyereket, hogy vajon jó úton halad-e ezzel a viselkedéssel, amit éppen produkál.....és elgondolkoznak általában. Néha duzzognak, de az esetek többségében azért szótfogadnak, ha duzogva is. ;)
Nem vagyok szuperanya, mivel nem vagyok még anya. (igen, most jön nekem a "dugó van") tuddddom, de az arcon ütés lenne az utolsó amit alkalmaznék ha végképp nem bírnám a kölykeimet megnevelni.
Nekem nem volt rá szükségem gyerekként. Tudod miért? Mert nagyon jól értettem egy nézésből is.
Úgy látom itt mindenki szuper anya és senkinél nem szakad el a cérna.
akiknél meg néha igen és megteszik,ohgy picit odacsapnak hát ők a rosszak.
Gratulálok a szuper és mindig kipihent anyukáknak.-
Nálatok ez a helyzet?
Jajajjj
Nyilván nem katasztrófa, de hatástalan, ráadásul azt fogja megtanulni a gyerkőc, hogy ha valamilyen problémája van valakivel, azt később így kell majd megoldania.
A kiabálásról meg a röhögésről meg szépen lassan leszokik majd, ha folyamatosan megbeszéled vele a neked nem tetsző tettét.
Joe Frost szuperdadának volt (van?) egy tévés sorozata is, ha még nem láttad, ajánlom, nagyon jó nevelési tippek vannak benne, és a könyve is jó.
Tőle tanultam meg én is, hogy mennyire hatásos, ha szépen leguggolok a gyerkőc elé, hogy egy szintben legyünk, és úgy beszélem meg vele a dolgokat komoly és szigorú arccal. (Plusz a büntipad/büntipárna ötlete is nagyon tetszik és hatásos - ha gondolod nézz utána)
Soha nem ütném arcon a gyereket. Meg senkit.
Nem mondom, hogy a fenekére sosem csaptam rá, de az arc nálam tabu. Az olyan megalázó...
Az arculütés megalázás gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Ha szomorú arcot vágsz vagy hátat fordítasz neki, sokkal inkább érzékelhetőbb.
Ha valami nem tetszene másoknak és arcul legyintenének "csak finoman", mit szólnál hozzá???
szerintem nem, én is odacsapok a fenekére- kezére időnként, ha az nem használ, h előtte 1000x szóltam, elmagyaráztam, kértem.
De van aki ezt elítéli, készülj fel, h lesz, aki "megköpköd".
További ajánlott fórumok:
- Hogy fegyelmezitek a 2 éves gyereketeket?
- Hogyan fegyelmezitek 1 éves gyereketeket?
- Milyen fegyelmezési módokat használnak az iskolákban?
- Iskolai fegyelmezés "hány képecske marad péntekre" módszerrel
- Hogyan lehet fegyelmezni egy hiperaktív kiscicát?
- Az aikido segíthet 4 éves kisfiamnak hogy türelmesebb és fegyelmezettebb legyen?