Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Az aikido segíthet 4 éves kisfiamnak hogy türelmesebb és fegyelmezettebb legyen? fórum

Az aikido segíthet 4 éves kisfiamnak hogy türelmesebb és fegyelmezettebb legyen? (tudásbázis kérdés)


19. tirinke (válaszként erre: 1. - Petiandi)
2013. jan. 23. 16:03
Nálunk sajnos csak 6 éves kortól járhatnak a gyerkőcök, nálatok?
2008. nov. 4. 06:12
Igen.
17. rasza
2008. nov. 3. 23:34
Én 9 évig kick-boxoltam versenyszerűen gyerekkoromban.Én azt mondom hogy előbb az edzőt nézd meg hogy hogyan viselkedik általában és a gyerekekkel.Nézz meg egy edzést.Az se árt ha megfigyeled kikkel fog együtt járni a gyermeked az edzésekre.De azt mondhatom hogy ha jó az edző és az edzőtársak akkor jó esetben pár hónap alatt /vagy egy év/rá se fogsz ismerni a gyerekedre.Jó értelemben.
2008. nov. 3. 20:34
Sziasztok! Férjem aikidozik. Azért jó ez már kicsi gyerekeknek is, mert nem verekedni tanít, ez abszolút védekező harcművészet. Az ellenfél energiáját használja a támadás elhárítására.
2008. nov. 3. 18:09
van egy kollégám,ő 18 éve aikidozik és nála türelmessebb,megfontoltabb,fegyelmezettebb embert nem ismerek...
14. katácskák (válaszként erre: 7. - Blackphoenix)
2008. okt. 28. 00:16
Ismimnek a Gyermekének is jót tett. Hála-Istennek nagyon jó, türelmes stb. Mestert kapott " ki ".Az egész jellemfejlQdését pozítivan befolyásolta.
13. Dorka29 (válaszként erre: 12. - Petiandi)
2008. aug. 14. 08:30
ok, köszi, figyelni fogom:)
12. petiandi (válaszként erre: 11. - Dorka29)
2008. aug. 14. 07:11
szombaton lesz egy bemutató a falunapon. Tamásiban ez már megy egy ideje, és jönnek a gyerekek és bemutatják hogy miről is van szó. Kíváncsi leszek, hogy tetszik-e majd a Tomikámnak. Nagyon remélem. A naplómban majd megírom milyenek a tapasztalataim (persze csak szeptemberben :)) ).
11. Dorka29 (válaszként erre: 10. - Petiandi)
2008. aug. 13. 21:14

Értem. Nem tudtam, hogy van kifejezetten ennek a korosztálynak kialakított változat, nagyon tetszik az ötlet.


Remélem, hogy be fog válni nektek, majd írjál róla, mert tényleg érdekelne.

10. petiandi (válaszként erre: 9. - Dorka29)
2008. aug. 13. 21:05
Azt mondják, hogy ovisoknak nem elsősorban a harcművészet - vagyis a verekedés - részét tanitják, hanem mozdulatokat, mozgásformákat, szoval szépen lassan elkezdik alapozni a dolgot. Azt várom ettől, hogy mitán lesz egy rendszeres elfoglaltsága, ahol oda kell figyelni fokozottabban mint az oviban másokra, és saját magára, ezáltal megtanul uralkodni az érzésein. amugy a kisfiam hihetetlen okos gyerek, minden érdekli, nagyon tud szeretni, hizelegni, csak az érzésein nem tud uralkodni. helyesebben nem mindig. és ez is inkább itthon jellemző. tehát még sose hisztizett pl. a boltban mert nem engedtem neki valamit. szoval nem könnyű vele néha.
9. Dorka29 (válaszként erre: 8. - Petiandi)
2008. aug. 13. 13:28

Szia!:)


Bevallom, meglepődtem, hogy ovisoknak indítanak ilyesmit.


Változó a szakemberek véleménye arról, hogy ennyire kicsi korban hasznosak-e a harcművészetek vagy sem.


Nem a Te fiadról, hanem általánosságban:


Az a gondolat, hogy egy agresszív gyermeket ilyesmivel esetleg fegyelemre lehet szoktatni már kevéssé helytálló, pontosan azért, amit előttem is írták, hogy a küzdősportoknak a szellemisége az, ami ezt elősegíti, és egy ekkora gyerek még nem, vagy csak nagyon nehezen érti ezt meg.

A szellemiség nélkül ami marad: az a verekedni tanulás - így viszont sokszor az ellenkezője történik annak, amit a szülők el akartak érni.


Viselkedési- és magatartásproblémákkal küszködő gyerekekkel foglalkoztam, nekem ez a tapasztalatom, ami természetesen nem jelenti azt, hogy nem történhet máshogy.

8. petiandi (válaszként erre: 7. - Blackphoenix)
2008. aug. 13. 06:33
köszi az infót.egy barátnőm sokáig aikidozott, nagyjából ismerem a sportág lényegét.ez a csoport kifiejezetten ovisoknak indul, remélem hogy nem lesz kudarc élménye és nem lesznek nagyon bonyolultak a mozgások. Mára csak abban bízom, hogy a kisfiam szeretni fogja. nem nagyon bírja a kötöttséget.
2008. aug. 12. 22:29

Az aikido biztosan nagyon jót fog tenni neki. Nem csak a mozgás miatt, hanem maga a dolog szellemisége is sokat segíthet a kisfiadnak abban, hogy türelmesebb és fegyelmezettebb legyen.

Talán már tudod, hogy ez a harcművészet az ellent nem állás művészete és az a lényege, hogy a gyakorlói a támadó energiáját használják fel a vele szemben való védekezésre.

Az egyetlen nehézséget az jelentheti, hogy a technikák elég bonyolultak egy négy éves gyereknek. Persze ettől függetlenül még beválhat a dolog. Nem tudom, milyen egy gyerekcsoport, én tizenöt éves koromban kezdtem el aikidozni. Mindenesetre drukkolok nektek.

2008. aug. 12. 21:42

Minden sport segít abban, hogy fegyelmezett/ebb/ legyen a gyerek.

Fegyelem, kitartás, stb.

Minden gyereknek kéne sportolnia.

5. petiandi (válaszként erre: 4. - Andita1)
2008. aug. 12. 21:39
Tudod épp ez a baj, hogy most van kedve, aztán ha rosszabb napja van már nincs kedve. neki nem mondhatom hogy ha nem leszel jo nem jöhetsz ide vagy oda, mert nem érdekli. akkor inkább itthon marad. Ha mérges, akkor nem szeretlek, elköltözök a mamához stb duma van, és csapkodja a keze ügyébe akado dolgokat. Már spk mindent megprobáltam vele, de egyszerűen elfogyott a tudományom, nem tudom hogyan kezelhetném ezt a dolgot. ugy gondoltlam hogy nem engedek a hangulatának, hanem viszem. a barátnőmmel megdumáltuk, hogy ő is viszi a kisfiát - a fiam legjobb barátja. hátha segit egy kicsit
2008. aug. 12. 21:34
Én 6 éves koromtól kezdve karatéztam. Megtanított a fegyelemre és nagyon jó volt a mozgáskoordinációra is. Bármire járjon is, az szerintem csak jót tehet neki, persze csak akkor ha van kedve hozzá.
2008. aug. 12. 21:31
Nálunk a gyerekek az oviban jógáznak .Sokat változik a viselkedésük közben kissé lenyugszanak .
2008. aug. 12. 21:29
AIKIDO tanfolyam indul szeptembertől. Arra gondoltam, hogy talán jot tenne a kisfiamnak. Az a baj, ha valami nem a kedve szerint alakul (akár én mondok nemet, akár ő ront el valamit) mindjárt csapkod, dobálozik, és néha káromkodik is. szerintetek tanulhat egy kis önfegyelmet?
2008. aug. 12. 21:26
Az aikido segíthet 4 éves kisfiamnak hogy türelmesebb és fegyelmezettebb legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook