Gyakori kérdések a 90 napos diétáról (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
Igen megint belekezdtem.
Ott a mérlegelőmben olvashatod milyen sikerrel :-(((((((((((((
ja, kcal számlálás az egyébként nem rossz dolog. Csinálta egyik ismerősöm és elég jól haladt vele. Nekem ha mennyiségi kérdés van pl egy jó kaja láttán szerintem nem bírnám.
Sok sikert neked, menni fog!!!
Sziasztok!
Rá kell jönnöm hogy nagyon lassan telik ez a nap! Ettem egy kis leves levét mert már nem bírom az éhséget.
Valami már ötlet?
Szia :)
Neked is szép napot :) és kitartást :)
:D akkor nem vagyok egyedül :)
Te is csinálod a 90 napost?
Jó Reggelt!
Mindenkinek szép napot, ja gyümi napom van. KIRÁLY
Én pont igy vagyok :-))) !
De főleg az csokikát szeretem sajnos.
Sziasztok. Kicsit mesélnék magamról :) Tavaly elég nagy sikerrel megcsináltam a 90 napos diétát, nagyon boldog voltam,hiszen csinosnak és szépnek éreztem magam :) de mióta a párommal együtt vagyunk folyamatosan szedem fel a kilókat, újra kezdek befordulni, és takargatni magam, igénytelen ruhákba járni(nem koszosan, meg szakadtan, csak olyan silány és összekapkodott, ami még rám jön ruhákban) és sötét színeket használni :( és elegem van ebből :(
Arra gondoltam,hogy most megpróbálnám a 90 napost,de kalória számlálással és ha letelik a 90 nap, utána folytatnám a számolgatást.
De szeretnék kicsit többet megtudni erről a kalória számlálásról és szeretnék véleményeket hallani az ötletemről :)
Előre is köszönöm :)
Angi
Miért nem fogysz a szuper diétáktól?
2008. február 4.
A zsír nem hízlal. A szénhidrát nem hízlal. A fehérje nem hízlal. Természetesen a kalóriák sem hízlalnak. Ami hízlal, az a te szervezeted képtelensége arra, hogy bizonyos fajta táplálékokat megfelelően dolgozzon fel, és energiává alakítsa azokat.
Vajon miért van az, hogy amitől a barátnőd gyönyörűen lefogy, az az étrend nálad szinte semmi eredményt nem produkál? Mitől hatásos egy táplálék-kiegészítő valakinél, amikor a másik embernek semmire sem jó? És miért beszélnek össze-vissza a szakemberek arról, hogy mit kell enni? Van válasz: meg kell értened milyen fogyókúra típusba tartozol.
„Az egyik ember gyógyszere a másiknak méreg” – szól az ősrégi görög mondás, és a táplálkozás összekuszált adattengerében ez helytálló megállapítás.
Nem létezik egyetlen általános, mindenkire érvényes táplálkozási program sem. A genetikus és biokémiai jellemzők, az öröklött hajlamok és a környezet rád gyakorolt hatása mind meghatározó abban, hogyan reagálsz bizonyos ételekre. Csak akkor tudsz eredményesen, tartósan lefogyni, ha a saját szervezetednek, anyagcserédnek megfelelő táplálékokat fogyasztod. Ez valójában nem is fogyókúra, ez arról szól, milyen üzemanyaggal működik rendesen a szervezeted, mik azok az ételek, amitől egészséges leszel, energikus és sugárzó. És ha a testedben egyensúlyba kerülnek a biokémiai folyamatok, magától értetődő módon áll be a neki megfelelő testsúlyra, tehát a fogyás elkerülhetetlen lesz.
Ami minden ésszerű táplálkozási irányzatban közös, az a finomított szénhidrátok, valamint a vegyszerekben dúskáló feldolgozott élelmiszerek mellőzése az étrendből, hiszen ezek annyira felborítják az anyagcserét, hogy miközben számos betegséget megalapoznak, még gyorsan el is raktározósnak zsír formájában. A kiegyensúlyozott diétákban sosem szerepel a somlói galuska, az instant kakaó, vagy a grízes tészta.
De honnan lehet tudni, hogy kinek mire van szüksége? Bizonyos alapvető jellemzők alapján különböző típusokba sorolhatjuk a fogyni vágyókat. A legegyszerűbb csoportosítás a tápanyagok alapján történik, aszerint, hogy hogyan hasznosítja szervezetünk a fehérjét, a szénhidrátot és a zsiradékot. Ez alapján megkülönböztethetünk úgynevezett fehérje-típust, szénhidrát-típust és a vegyes típust.
A fehérje-típus
Könnyen lesz szénhidrátfüggő (tehát délutánra már ölni tudna egy szelet csokiért és nem bírja kenyér nélkül), ugyanakkor ha húst fogyaszt, energikusabbnak érzi magát. Nem tudna salátákon élni, gyakran kívánja a zsíros ételeket is, és a léböjtnek a gondolata is komoly aggodalommal tölti el. Könnyen hízik, viszont ha sportol, izomzata is könnyen fejlődik. A túlzott cukorfogyasztás depressziót, hangulatingadozásokat vált ki nála.
Milyen diéta: ha a fentiek rád illenek, az erősen szénhidrátszegény diétákkal tudsz a legjobban fogyni, és ezek az egészségedre is jó hatással lesznek. A fehérje-típus akár az Atkinst is bírja, ezen kívül más, ketogén diétákat is viszonylag könnyen alkalmaz (South Beach, Protein Power). Fogyás után sem térhetsz vissza a kenyérhez, tésztához, gabonákhoz, viszont nyugodtan eheted a zsíros ételeket és a vörös húsokat is. Fontos, hogy ha fogyni akarsz, fogyassz elegendő zsiradékot és egyen gyakran.
Szénhidrát típus
Közöttük találhatóak azok az irigyelt emberek is, akik úgy tűnik, bármennyi édességet ehetnek, mégsem híznak. Ám az egészséget nem kilókban mérik, és nekik különösen oda kell figyelni erre. Ez a típus nem tolerál annyi állati fehérjét, nem kívánja a zsíros, fűszeres ételeket. Szívbaj nélkül megeszik egy ültő helyében hat palacsintát, és fél órával később nem nyitogatja a hűtőajtót, mert a szervezete egész jól tolerálja ezt a cukor-ingadozást. Nem képezi életének központi részét az evés, és viszonylag kis adagokat eszik.
Milyen diéta: Ha magadra ismertél, neked való a vegán-, nyerskoszt-, húsmentes-, makrobiotikus-, és bármilyen más diéta, amely kevés zsiradékot és sok zöldséget, gyümölcsöt tartalmaz. Jól hasznosítja szervezeted a gabonát is. Oda kell figyelned azonban, hogy minden tápanyagot megkapjon a szervezeted, és elegendő legyen a fehérje beviteled vagy fehér húsokból vagy tejtermékből, illetve hüvelyesekből, gabonákból..
Vegyes típus
Azt hihetnénk, hogy nekik a legkönnyebb, pedig nem. A vegyes típus csak bizonyos fajta szénhidrátokat és bizonyos fajta fehérjéket tud jól hasznosítani, ezért meg kell tanulnia, mire hogy reagál a szervezete. Egy ideig folyamatosan figyelnie kell, mitől esik le az energiaszintje, vagy mi vált ki farkaséhséget, ez alapján tudja szortírozni a számára megfelelő ételeket. Ebbe a típusba tartoznak azok, akik azért szívesen eszik a husikát, de vigyázniuk kell a csokival, ide sorolhatók akik könnyen híznak, ha elengedik magukat, de a sporttal könnyen vissza is fogynak.
Milyen diéta: Ha ide sorolod magad, a Mediterrán-, South Beach-, Zóna-, Perricone-, és az úgynevezett „kiegyensúlyozott diéták” passzolnak hozzád. Ugyanakkor a vegyes típusnak nem szabad teljesen a megadott ételekre hagyatkoznia, azon belül is érdemes válogatni a test visszajelzései alapján.
szia!
kitartás, kitartás,kitartás...és ha megindulnak lefelé a kg könnyebb lessz!
:)
Sziasztok!
Új nap új lendület. Komolyabban veszem ezt a 90 naposat. Meglátjuk mire megyek vele.
Elszánt és kitartó vagyok!!! :-)
Tippek???
Jó gyümölcs evést ma reggelre!
Szia Drága!
Végre feltetted az én kedvenc képemet, s mostmár nemcsak a Te kedvencedet láthatom :-)))))))!
:-))))))))))) ez tetszett!
Ütős volt :-)!
Ma kedden sem volt benne, akkor talán holnap? :-)
Köszönöm :)
Kitartás,ügyes vagy!
Anisz,csini vagy nagyon!
csajok ma ügyeskedtem. elszörnyedtem tegnap a mérlegtől, úgyhogy most kicsit figyelnem kell, hogy tényleg betartsam a diétát. segítsetek,adjatok erőt. most jó vagyok,ma már nem eszek semmit,időben lefekszem.
contant,szlia,hogy haladtok, fogytatok mostanában?
most én vagyok a gyenge láncszem köztetek.de megpróbálok ügyeskedni.
a napokban elcsábultam a mil...csokitól.