Grimaszol, pislog a kisfiam, szinte megállás nélkül. Találkozott-e már valaki hasonlóval? El fog-e mulni? (tudásbázis)
Szia gabima!
Nyugodj meg nem vagy egyedül az én kisfiam is ezt csinálta.Neki is van mindig valami pótcselekvése mióta iskolás.pedig már 11éves.Ő is grimaszolt,ujjait rángatta,mostanába
pislog,recsegteti a karját.Tudom mit érzel.Háziorvosunk mondta stressz!!Minden jót!
Szia!
Tanár vagyok,ezt azért írom kezdetnek,hogy értsd miért találkoztam már több ilyen esettel.
A gyerekeknél kialakuló tikk,vagy ismételt szemmozgás általában egy folyamat része,és valamit jelez.Ha ez még erőső tendenciát is mutat mindenképpen egy pszichológus látogatásásra van szükség.Ő majd eldönti,hogy hogyan tovább .
minden iskolában van kirendelt iskolapszichológus,kérdezettek utána khol.mikor rendel!!Ne hagyd fejlődni ezt a dolgot,mert kezelni kell,és ki kell nyomozni az okait!
Amikor az en gyermekeim kicsik voltak , sokszor utannuk mentem lathatatlanul az ovodaba,iskolaba es meglestem mi van a szuntetekben ,odafele, hazafele az uton stb
A gyermek nem mindeg akar vagy tud elmondani mindent , ilyenforman is sokmindent megtudhatsz, mert a szulönek kell tudni hogy van a gyermeke es közbelepni ha ugy adodik.
Gyerekorvos is tud tanácsot adni,mert ez idegrendszeri dolog.
Aki stresszes életet él, annak sok magnéziumra és B vitaminokra van szüksége, mert ezeket elhasználja a szervezete.
Én komplex vitamin-ásványianyag készítményt adnék neki, ha az orvos nem mond ellenjavallatot.
Én adtam a gyerekeimnek még lecitint is. Ez az agy tápláléka.
Ezt érdemes szerintem elolvasni:
ne pszichiáterhez vidd, hanem pszichológushoz.
a pszichiáter begyógyszerezi, a pszichológus pedig megpróbálja beszélgetéssel feloldani a problémáit! minden jót!
Nezz utanna hogy , minden rendbe-e van körulötte ,iskolaba , barataival stb ....
Ezek a jelek lehetnek nagyfoku idegesseg jelei , amiket a gyerek nem tud levezetni,megoldani !
En is tic-elek, talan kisiskolas korom ota, mar nem emlekszem pontosan, pedig nem volt kulonosebb stresszhelyzet az eletemben, igaz, mindig idegesebb voltam az atlagnal. Sajnos nem mult el, igaz, orvoshoz nem vittek a szuleim. Vannak idoszakok, amikor jobban tudom kontrollalni, van, hogy kevesbe. Ettol fuggetlenul teljesen normalis ember vagyok:-) Viszont a szemeim sajnos nagyon koran rancosodtak, 10-15 evvel idosebbnek tunik a szemem kornyeke a koromnal.
Szerintem ha 1-2 het alatt nem mulik el, erdemes szakemberhez fordulni, mert azert neki sem lesz ez egy kellemes allapot. Ha folyton raszoltok, annak kicsi az eselye, hogy segit.
gyerekkoromban én is sokat pislogtam, meg forgattam a szemeim, igazából nem tudták az okát, elmúlt...
szemészetre vittek de a mai napig jó a szemem:)
Mennyi idős?
szemészeten voltatok már?