Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gondozzuk közösen kedvenc virágjainkat? fórum

Gondozzuk közösen kedvenc virágjainkat? (beszélgetés)

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
202. nagyi57
2008. júl. 12. 16:57
♣♣Sziasztok.Mindenki kertészkedik,vagy talán pihen??Mindent elkészítettem,reggel megyünk az unokámért!!!♣♣
201. 0292fff612 (válaszként erre: 200. - Kiss Ildikó)
2008. júl. 11. 17:17
Most már én is megtanultam egy életre,hogy kártékonyak.
200. Kiss Ildikó (válaszként erre: 199. - 0292fff612)
2008. júl. 11. 16:34

Nagyon király!!! Jó sztori. Igazi állatbarát vagy. Persze, hogy nem akartad őket megölni, nem vagy te gyilkos. Alappól abból indultál ki, hogy milyen hasznosak lesznek a virágok között.

Ezek szemetek, megesznek minden levelet, ez a táplálékuk. Ki kell őket irtani. Nincs mese. Kártékonyak. Ez tuti.

199. 0292fff612 (válaszként erre: 198. - Kiss Ildikó)
2008. júl. 11. 16:13
Az kellemetlen!Elmesélek neked valamit,hogy milyen butaságra vagyok képes néha.(Pedig amúgy nincs baj az eszemmel.) Valamit hallottam a csigákról,meg a virágokról.Úgy emlékeztem,hogy a csigák jót tesznek a virágoknak.Na,én eső után összeszedtem jó 100 darabot,és be a virágok közé!De aztán gyanús lett a dolog,utánanéztem,láttam milyen bajt csináltam,és elkezdtem őket összeszedni.Még éjszaka elemlámpával is szedegettem.Most szólj hozzá!
198. Kiss Ildikó (válaszként erre: 197. - 0292fff612)
2008. júl. 11. 15:36
Meg tudod hogy még kik szeretik? Hát a csigák. Tegnep szedegettem össze őket. Még egy csupasz csigát is találtam. A tűzliliom szárán pihengettek.
197. 0292fff612 (válaszként erre: 196. - Kiss Ildikó)
2008. júl. 11. 13:22
Biztosan szép lehet a kerted,főleg mert nagyon szereted.A miénk most nem túl szép,pedig 23 féle virág nyílik benne.
2008. júl. 11. 10:51

Üdvözlök mindenkit! Szép napot, kellemes időtöltést!

Tegnap este a virágágyást szépítgettem. Elvirágzott a tűzliliom és levágtam a szárait. Szépen látszik a trombitavirág tölcsérei, pár nap és kinyílnak. Lefogom fényképezni. A rózsák is hozzák az új hajtásokat.

195. imolaviola (válaszként erre: 194. - Nagyi57)
2008. júl. 10. 13:04

Gratulálok kedves Margó!

A jó Isten éltesse sokáig, és a szülőket, nagyszülőket is, hogy boldogságban felnevelhessék a kis csöppséget. Nagyon sok egészséget kivánok.

194. nagyi57
2008. júl. 10. 12:52

♣♣Itt az igazolás a hiányzásomra!!

Megszülettem!! Zentay Balázs György 10. 25-kor, 3710g és 56cm!♣♣

2008. júl. 10. 08:57

Üdvözlök mindenkit!

Tegnap este jót gazoltunk a kertbe. A sövény bokrokat szépítgettük. Örültem nagyon, mert volt segítségem. A szomszédból átjött Erzsike segíteni. A párja meg a gáton összeszedte a szénát és ma reggel lekaszálja megint a lucernát. Egyedül nem haladok ilyen látványosan. :-)

A tűzliliomaim olyan hamar elvirágoznak, az eső meg egy kicsit megfektette a kardvirágot.

192. nagyi57
2008. júl. 10. 04:04
♣♣Az élet fontos dolga miatt a virág rész is kimarad ma biztosan a naplómból.♣♣
191. era06 (válaszként erre: 190. - 7934d1ac97)
2008. júl. 8. 19:25
cikászom nekem is volt, de a panel kikébzést nem bírta. Van aki a fürdőszobában tartja.
190. 7934d1ac97 (válaszként erre: 188. - Era06)
2008. júl. 8. 18:58
azon kívül hogy locsolom vizzel, ráadásul nem is minden nap még a szárazságba se, semmit se csinálok vele és vagy 40 cm mélyen lelóg olyan dús virága van. piacon vettem őket.
189. 7934d1ac97 (válaszként erre: 186. - Kiss Ildikó)
2008. júl. 8. 18:56
Köszi, nagyon rendes vagy csak az a bajom ezzel, hogy ezt a cikket már vagy 20-szor biztos átolvastam és sajna nem vagyok tőle okosabb. Nekem olyan tanács kellene akinek van saját cikásza, az érdekelne, hogy ki mit csinál vele. Mert abból többet lehet tanulni jó kis házi praktikákból. De azért köszi.
188. era06
2008. júl. 8. 14:26

sziasztok!

Adjatok valami tanácsot, mivel tudnám virázásra bírni a futó mukátlit. Úgy irigylem akiknek olyan szép hosszú, dúsan virágzó muskátlijuk van. Nekem pedig nem sikerűl. Évek óta begóniát veszek az erkélyre, soha semmi gondom nem volt vele. Az idén "elcsábitott" a muskátli, pedig még tápot is vettem neki.

187. Kiss Ildikó (válaszként erre: 178. - 7934d1ac97)
2008. júl. 8. 14:14
Találtam a cikászról szép képeket. Gyönyörű pálma. Ez csodálatos növény! Hol szerezted a tövet?
2008. júl. 8. 14:11

A pálmák királya! Cikász

Cycas revoluta

Hazánkban is egyre elterjedtebb modern dísznövény a cikasz pálma vagy másik nevén szágó pálma. Ismerjük meg a pálmák királyát.

A szágó pálmák az ősidők növényei, a régi időkben szágó pálma erdők borították a földet, amelyek hatalmas méreteket öltöttek.

Csak néhány nemzetségük maradt fent, de a trópusi országokban és tenger partok szálloda kertjeiben gyönyörű cikasz pálmákat találhatunk.

Szobanövényként tartva otthonunkban csak 1-2 méter magasra nő, de így is különleges impozáns látványt nyújtat. Egyszerű szárnyalt levelei az ananászéhoz hasonlóan a középső gömbből nőnek ki. A növények hím- vagy nőneműek. Ahhoz, hogy ősszel vörös magot hozzanak, mindkét nemből kell egy-egy növényt tartanunk, és a virágokat kézzel kell beporoznunk.A szágó pálma remekül mutat hűvösebb szobában vagy üvegházban.

Miközben az új leveleket hozza, a régiek folyamatosan lehullnak, így növesztve vastag fás törzsét.

Igen lassan nő, ezért ideális növény a lakásokba.

A növény télen pihen, tavasszal kezd el új hajtásokat növeszteni.

Levele mérgező valamint elég szúrós, ezért kisgyermekek, és háziállatok közelében ügyeljünk erre.

Átültetés: 3-4 évente laza tőzeges földbe ültessük át.

Vízigény: Nyáron, mérsékleten öntözzük, de ne hagyjuk a földjét teljesen kiszáradni.

Télen csak annyi vizet kapjon, hogy a földje ne száradjon ki.

Fényigény: Világos helyre tegyük, de óvjuk a tűző napsütéstől.

Hőmérséklet: Nyáron kedveli a napos meleg klímát, ezért érdemes kitenni a szabadba, kertbe, vagy teraszra. Óvjuk a huzattól.

Télen 12-15 fok az ideális számára.

Páratartalom: Szereti a meleg párás környezetet, télen érdemes párásítani a levegőt.

Tápanyag igény: Tavasztól őszig kéthetente egyszer öntözzük meg tápoldatos vízzel.

A fiatal növényeket kb. 1 éves koráig ne tápozzuk.

Növénybetegségek:

Sárgult levelek: Túl száraz meleg a levegő, párásítsunk.

Nem fejlődik a növény: Fényhiány az oka, tegyük világosabb helyre.

Hullik a levél: Túl öntözés.

185. nagyi57 (válaszként erre: 183. - Kiss Ildikó)
2008. júl. 8. 13:51
♣♣Az a kínai horoszkópom,ma találtam rá,hiszen éjfél óta megint nem alszom.♣♣
184. nagyi57 (válaszként erre: 183. - Kiss Ildikó)
2008. júl. 8. 13:50
♣♣Szia.Nézd már meg a 178-as bejegyzést,Te tudod az milyen virág??Köszi M.♣♣
183. Kiss Ildikó (válaszként erre: 182. - Nagyi57)
2008. júl. 8. 12:23
Megnéztem! Ügyes vagy! Szépen szerkeszted a naplód. Tetszik a cicás sikk.
182. nagyi57
2008. júl. 8. 10:51
Akit a mai virágom a hibiszkus a naplómba van.szép napot Mindenkinek.
2008. júl. 8. 10:47

Üdvözlök Mindenkit!

Tegnap este kimentem a kisházhoz. Locsolni nem kellett mert jött az eső. Füvet nyírni így nem tudtunk. Vacsoráztunk a teraszon és pihiztünk. Kellemesen telt az este. :-)

180. nagyi57 (válaszként erre: 178. - 7934d1ac97)
2008. júl. 7. 09:45
♣♣Szia!Nézd meg e leander levelének fonákját,nincsenek rajta apró fehér pettyek?Egyébként ez e tetvesedés jele szokott lenni,de csinálja akkor is ha kevés a víz számára.A másik virágot én ilyen néven nem ismerem.♣♣
179. rohiani (válaszként erre: 177. - Kiss Ildikó)
2008. júl. 6. 22:09

Szia Ildikó!

Közben már valaki mondta, hogy valószínűleg hozatot kaphatott a fikuszom. Csak az a furi, hogy egyhelyen vannak mind és csak ez a egy ilyen.

Átültetni nem most ültettem át, már régebben, az csak azért írtam, mert ugyan úgy és ugyan ott van, ahol a másik két fikusz és azoknak semmi baja.

Azt tudja valaki, hogy ezek után mit kellene csinálni, hogy rendbe jőjjön?

2008. júl. 6. 21:17

Sziasztok!!

Jaj de jó hogy rátok találtam! :) Van egy kis problémám a cikászommal és a leánderemmel, mindkettőnek sárgulnak a levelei, tud nekem valaki segíteni? Köszönöm!

2008. júl. 6. 21:03

Üdvözlök Mindenkit!

Kint voltam ma is a kertben. Nagyon jól éreztem magam. Nyírtam a füvet, gazoltam, szépítgettem a virágokat. Csodálatos idő volt ma. Tegnap esett az eső, de jót tett a növényeknek. Most minden nagyon szép zöld.

Szia Anikó!

Üdvözöllek a fórumon. Én nem sok mindent tudok a benti virágokról, de anyukámtól mindíg azt halllottam, hogy ha a virágok hullajtják a levelüket, akkor megfáztak, vagy huzatot kaptak. Vigyázni kell ebben a melegben az ültetéssel és tusolással. Meg persze a hely változtatással! :-)

Változékony nagyon az időjárás. Anyu tegnap említette, hogy ilyenkor nem szabad virágot ültetné. Késő van már hozzá. Nem marad meg biztosra és nem úgy fejlődik.

176. rohiani
2008. júl. 4. 18:19

Sziasztok!

Remélem valaki tud nekem segíteni.

Az a helyzet, hogy van 3 fikuszom, ugyan akkor és ugyan olyan földbe ültettem át őket, kb. egy helyen is vannak, de az egyiknek pár napja nagyon hullonak a levelei, mint ősszel a falevelek, igaz ezek nem sárgák, még zölden lehullonak. Nem tudom mi lehet az oka, és mit kellene tennem. Valakinek valami ötlete? A másik kettőnek semmi baja. És ezen az egyen sem látszik semmi sem.

A másik gond az orchideával van, egyik napról a másikra lehullott az összes virág róla, pedig direk ilyen orchideáknak való tözeges földben van és eső vízzel van locsolva. Ötlet?

Előre is köszike.

Üdv: Anikó

175. imolaviola (válaszként erre: 174. - Nagyi57)
2008. júl. 4. 04:58
Igen, én is mentem volna a reggel, de a kisfiam későn kel és most már 12 óra van, és igy elmarad estére.:)
174. nagyi57 (válaszként erre: 173. - Imolaviola)
2008. júl. 4. 04:53
♣♣Én is vásárolni indulok párommal,de most reggel,mert napközben nem birom sem a tömeget,sem a hőséget bár azt mondták ma már enyhülni fog egy kicsit.♣♣
173. imolaviola (válaszként erre: 172. - Nagyi57)
2008. júl. 4. 04:37

Szia Margó! Itt is a légkondival van szerencsénk, bár már csak akkor inditom el amikor már a zuhany sem segit, mert nem igazán egészséges.

Ma el kellene mennem a közelben van egy csorgó, friss vizet kellene hoznom, mert ami a csapból jön az nem jó inni, de azt hiszem csak este megyünk mert ebben a melegben kész öngyilkosság lenne.

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook