Gondozzuk közösen kedvenc virágjainkat? (beszélgetés)
Margókám, feltettema kinyílt kaktusz képet, nem egészen olyan, mint a Tiéd.
Szép hétvégét, jó hűsölést Nektek.
Igen ugyanilyen az én kaktuszom is. Nálam most kettő virág nyiílt ki egyszerre, de már kezd nyílni a többi is. A képet majd a férjem felteszi a gépre, utána már be tudom másolni.
♣♣És hol a kép???Szeretnénk megnézni!!Berakom az enyémet a naplómba nézd meg a tied is ilyen??♣♣
Már megtötént a fotózás.
Margókám én nem tudom mi a kaktuszom neve, gyönyörű nagy, tölcsér alaku fehér virága van.
♣♣Sziasztok,most értem haza az orvosnál és befejezem amai naplót mert az darabba maradt.Milyen kaktuszod virágzik most??♣♣
Gyorsan fotózd le,úgy kicsit maradandóbb lesz! :)
Sziasztok, szép napot. Kivirágzott a kaktuszom az erkélyen. Gyönyörű, csak az a baj, hogy egy napíg él.
♣♣Szép napot Mindenkinek.A mai virágom a datolya pálma akit érdekel.♣♣
Üdvözöllek Margóka!
Elvagyok maradva a kerti munkával. Csak a kötelezó fűnyírást és a rózsametszést tudtam megcsinálni. Az időjárás nagyon alkalmas lenne a kerti munkákra, de a rengeteg szúnyog miatt nehéz dolgozni. Nálunk a Tiszaparton szúnyoginvázió van.
♣♣Szép napot Mindenkinek!!A többit is megnézted??Ha visszafelé haladsz minden nap találsz ilyet! ma is lesz,de most palacsintát sütök,majd utánna.Küldöm még ma amit kértél,tegnap nem értem ide.Bocsi!♣♣
Addig amig a kicsi unokám jövetelét vártam a naplómba naponta 1-1 virág általam ismert tudnivalóját beleírtam.Azután,hogy sűrűsödtek dolgaim abba hagytam,de ma újra kezdtem.(2369 bejegyzés)Ha van kedved nézd meg van benne az orchideákról is.(1372 )bejegyzésnél találod.
Pusz.A rózsám/sárga/nagyon kis szép,már második éves.Csak a lakásban van-igaz most félig kint,mert állandóan nyitva rá az ablak-,folyamatosan virágzik.
Az orchideáim viszont,talán a hőség miatt,mindennap produkálnak vmi nekem nem tetsző dolgot.
Nyitottam egy orchideás fórumot,ha érdekel kukkants oda. :o)
A szobarózsát nyugodtan kilehet ültetni a kertbe, mert ha jó talajba van elültetve, szebb lesz mint a lakásban.
♣♣Szia!Az nekem is van,söt volt,de a lakásba mindig tönkre ment.Általában nőnapra kaptam a gyerekektől,igy mivel sajnáltam őket a fagyos szentek után kiültettem a kertbe.Gyönyörüen virágzanak egész nyáron és teljesen azt az ellátást kapják mint a rendes kerti rózsák.Ird le mit szeretnél tudni róla,vagy mi a gondod vele.♣♣
ok, mert felénk a hibiscust is nevezik szobarózsábak, és ezért néha fogalomzavarban szenvedek.:)Nekem sajnos az igazi nincs.
Nem,az egy másik virág.Arra a kis törpe bokros szoba-rózsára,ami a lakásba való.
Sziasztok!Úgy látom "nyaral" a topik :)
Szobarózsás tapasztalatok?
♣♣Hagyd kint és NE nagyon locsold!!Bevinni szeptember végén,picit locsolni,Október végétől intenzin.lágyvizes locsolás,néha tápoldat!!!♣♣
Képzeljétek,én kiraktam a mikulás virágom a kerti lakba,mert már kipusztult.
Nem volt időm,hogy kidobjam és mit láttam?
Kihajtott!
Most mit csináljak vele?
Ott hagyjam kint,vagy hozzam be?
Ha tudtok segíteni,nagyon meg köszönöm!
♣♣a locsolást már visszafogtam,hogy száradjon el a levele,de még kint van a kertben a tuja alatt.szeptember végén leviszem a sötét pincében és december végéig ott marad,akkor hozom fel és kezdem az ébresztést.Nagyon szépek szoktak lenni.
valaki tud segíteni az amarillisz virágot mikor kell pihentetni és hogyan?
Mindenkinek:tettem fel képet a verbénáról a naplómba.Annyira tetszenek!
Szívesen segítenék,mert te is mindig jó tanácsokkal látsz el engem,de sajnos az azáleát nem ismerem.
Szia!Adtál egy jó tippet,ezekután én is megsimogatom.Kösz.
♣♣Szia!Én teljesen el vagyok keseredve,csak most lassan már erre sincs időm.Az azáliám most akarja megadni magát nem tudom mi a baja.Levele elsárgult,potyog nem tudom mit kellene csinálni vele.♣♣
Szia!
Jól tetted, hogy kiültetted
mert ott érzi jól magát.
Én még simogatni is szoktam.
Meghállálja.
Üdv. Ria
Szia!
Jól tetted, hogy kiültetted
mert ott érzi jól magát.
Én még simogatni is szoktam.
Meghállálja.
Üdv. Ria
Sziasztok,de régen nem írt ide senki!Van valakinek verbénája a kertben?Vettünk tavasszal felakasztós cserépbe,de elvirított,megcsúnyult,már ki akartuk önteni.Aztán úgy döntöttünk,inkább kiültetjük a kertbe.Olyan szépen rendbejött,hogy öröm nézni!
További ajánlott fórumok: