Gazdag emberek (beszélgetés)
Amúgy pedig, ez a tipikus újgazdag... lásd pl a hyppolit című film. A másik véglete, amikor pénze van, sznob, mint az állat, 8 nerc lóg a szekrénybe, a kapa meg kilátszik anyuci szájából is. (pl sok ilyen megy az operabálba)
Aki eredendően gazdag, tehát már a felmenői is azok voltak, azt te nem fogod suttyóskodni látni.
A pénzhez nem mindig adnak eszet és jóízlést....ritkán jár a kettő együtt....
DE! Mi közöd van Neked más 20 milliós autójához?
Nyáron mentünk a szántódi révvel tihanyba. Azok az emberek, akik ott ovltak, mind egytől-egyig vízba akartak minket fojtani, csakis az autó miatt!
Cáfolj meg ha akarsz,de az a gyanúm,hogy ez a topic azért nyitódott,hogy kibeszélhessük,mocskólódhassunk a "gazdag" embereken,mikor az egész nem más mint irigység.Nem mindegy az,hogy valaki kemény munkával vagy lopással szerezte meg a millióit?NEKEM nem mindegy?Nekem attól jobb lesz?Vagy rosszabb?
Az meg hogy ki milyen,nem pénzfüggő...
Bocsánat, az általánosítás elkerülése érdekében... "aki még az anyjától is elkéri a 200ftot, ha vett neki egy kiló kenyeret." Erre értettem, hogy szívemből szoltál. Sajnos ismerek ilyet is.
De való igaz az is, hogy nem szabad általánosítani, és mielőtt elkezdünk itt sztereotípizálni, először fektessük le a "gazdag" fogalmát.
Mások - akik éheznek, vagy hónap végén nincs pénzük, azok - szemében én is gazdag vagyok, pedig nem.
Na ezaz! Mi sem élünk rosszul,de a párom 3 helyen dolgozik és elég sok időt tölött annó az iskolapadban,azért,h olyan helyeken dolgozhasson,mint most!És nem kér senkitől semmit kölcsön,sőt,mélg banki hitelünk sincs.
Olyan nehéz elképzelni,hogy van aki megérdemli azt,amilye van?
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Nehezített szólánc híres emberek neveivel, az utolsó két betűvel kell írni a következő nevet
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- Mindig a kisemberek segítenek? Hol vannak ilyenkor a gazdag milliárdosok?
- Szerintetek, mennyire látszik ránézésre az embereken, hogy szegényebb vagy gazdagabb családból származnak?