Gazdag emberek (beszélgetés)
Még írni is elfelejtettem a nagy lendületben. Aki nem érti, annak javítok:
a sztereotípiák
maradnak
rendszerváltáskor
Semmi sem változik, ezek asztereotípiák örökek maradnka, egyesek nem tudnak megállni semmit szó nélkül:
ha gazdag vagy és fiatal: apád pénzel
ha gazdag vagy és középkorú: rosszhírű vállalkozó vagy
ha gazdag vagy és idősebb: biztos a rendszerváltákos loptad össze
Szerintem meg te lovagolsz az elképzeléseden.
Nyitottál egy topicot gazdag emberek címmel,ami egy elég tág fogalom.Én honnan tudjam hogy a te gazdag ismerőseid miért kicsinyesek?Szerintem mert vagy nem is gazdagok,vagy egyszerűen hülyének néznek,de miért nem kerülöd el akkor őket?
Lehet egy gazdag ember is kicsinyes,de hogy nem tőled fog cigiket lenyúlni,az biztos...
Én szeretem Dagobert bácsit.
Igaz, nem ember.
Mikor az ominózus eset volt A8-assal voltunk.
Két fiatal, egy harmincas pasi meg agy 22-nek kinéző szőke csaj (én). Féltem a réven, komolyan.
Nincs rosszabb az irigy embereknél.
Nem is értem minek indítanak ilyen topicocat, se eleje, se vége, a szegény utálja a gazdagot, a gazdag lenézi a szegényt (mindenhol ez megy....miközben a szegényebb sokszor önmaga gondolja, hogy le van nézve, aztán úgy is viselkedik, mint aki alsóbbrendű közben meg egyáltalán nem)
"Miért van az ,hogy egyes emberek eladnák az anyjukat 2 forintért?"
Így lenne ,helyes,és nem általánosított verzió,mert ,ez a "jellemvonás" szerintem független az anyagi helyzettől.
Mert utálják a feltűnést.
Mondjuk itt megint felvetődik a kérdés, hogy kinek mi a gazdag?
Ne haragudj, hogy beleszólok, de nekem úgy tűnt, mintha azt akarnád mondani, hogy aki gazdag, az megérdemli. De akkor a szegény is megérdemli a sorsát?
Pl. a párom nem ezt érdemli. Nem tehet róla, hogy nem támogatták a szülei a tanulásban. Nem tehet róla, hogy nincs jó munkahelye. Ha lehetne 3 helyen dolgoznia, akkor megtenné. Akkor mi ezt érdemeljük?
:(
Amúgy meg totál felesleges az egész topik, mert arra úgysem fogunk választ kapni, hogy néhányan két fillérért még az anyjukat is...stb.
Nekem is az irígységet juttatja eszembe az egész.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Nehezített szólánc híres emberek neveivel, az utolsó két betűvel kell írni a következő nevet
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- Mindig a kisemberek segítenek? Hol vannak ilyenkor a gazdag milliárdosok?
- Szerintetek, mennyire látszik ránézésre az embereken, hogy szegényebb vagy gazdagabb családból származnak?