Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Francia bulldog fórum

Francia bulldog (beszélgetés)

3385. Edja (válaszként erre: 3384. - Mumeen)
2010. szept. 2. 17:53
Szia! Én azt javaslom, hogy inkább drágábban, de megbizható helyről vegyél kutyust. Mi tapasztalatlanul hat éve egy szaporitótól vettünk egy kis angol bulldogot, viszonylag olcsón, törzskönyv nélkül,később kiderült, hogy francia is van benne. Még ez sem lett volna baj, mert imádtuk, semmiért és senkiért sem cseréltem volna el. De szegénykém állandóan betegeskedett és végül öt éves korában egy szörnyű betegség elvitte. Azt hittem belehalok.Egyértelműen az össze-vissza szaporitás miatt volt. Most van egy Yoda babám, egy éves kisfiú francia bulldog. Nagyon megnéztük honnan hozzuk. 80000-be került,törzskönyvvel, chippel, oltásokkal, szerződéssel, teljesen korrekten. Vidám, boldog, egészséges, és ezért én is boldog vagyok. Persze nem azt mondom, hogy az én esetem törvényszerű, de azért vigyázz nagyon A törzskönyvben vezetik végig a felmenőit, kiállitásra stb. enélkül nem viheted.Persze nem kell törzskönyv ahhoz, hogy imádjuk őket, mert ha egyszer megveszed és együtt élsz vele, soha többet nem tudod elképzelni az életet nélkülük. Úgyhogy sok sikert és örömöt!
3384. mumeen
2010. szept. 1. 19:51

Köszönöm a segítséget!

Még egy nagyon hülye kérdésem volna:a törzskönyv mire jó?

3383. Lili mamája (válaszként erre: 3382. - Mumeen)
2010. szept. 1. 19:14

Szia!

Mi Lilit 25ért vettük 3 hónaposan télen. 35ért kettőt adott volna.

picike volt, oltása 1, de az is kétes.

megfelelő törődéssel szépen felnőtt (szerintem gyönyörű:-)), megkapta az oltásait, egészséges. nem egy kiállítási példány, de mi nem tudtuk volna azt megfizetni. törzskönyv nélkül 20-50 között van az áruk, 85ért már tv-nek kell lenie. jó tanács: írjatok papírt a vételről, mert ha gond van akkor jól jöhet.

és ha lakásban lesz, az évszak szerintem nem számít, mert bent melegvan, kintre meg lehet rucit venni (nekem anyum kötött pulcsikat)meg persze kicsi sétákkal elkerülni a betegséget. és szerintem amíg nincs meg az első 3 oltás addig se télen se nyáron ne vidd ki, mert nincs kellő védelme. nekem lett így parvós a kutyim sok sok évvel ezelőtt.

asszem vásárláskor a szemen látni lehet beteg e, de már nem emlékszem a doki mit mondott, mit nézzek, asszem a belső szemhély színét kellett,

3382. mumeen
2010. szept. 1. 18:54

Már csak az ára felől szeretnék érdeklődni.

Én ugye egy pár hónapos,kan kölyköt szeretnék,amit láttam már 85.000-ért,de láttam 20.000-ért is.Az volna a kérdésem,hogy egy valóban egészséges,"normális" fr.bulldog mennyibe kerül?

Valamint én úgy gondoltam,hogy tavasszal,vagy nyár elején venném,mert ha télen veszem,akkor még nagyon picike,sérülékenyebb,és könnyen megfázhat.Valamint az is egy idő,míg megkapja a kötelező oltásokat.

3381. mumeen (válaszként erre: 3380. - Drdd)
2010. aug. 31. 17:18

Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszodat:D

Hát igen,:azt már a képekről gondolom,hogy haragudni nem lehet rá:D

Most anyagi okok miatt nem mernék belevágni,de ha javul a helyzet,akkor mindenféleképpen veszek egy mopszot,vagy fr.bulldogot.Bár mopsznál úgy ovlastam,hogy nagyon sok szembetegségük van,és úgy vettem észre,hogy a fr.bulldogok azér' szívósabbak.

Am lakásba szeretném venni,csak azért kérdeztem,hogy nagyon rágcsálós-e,mert bútorok miatt nem mindegy:D.A kezemet rághatná,azt még élvezném is:D

Mégegyszer köszönöm.

3380. Drdd (válaszként erre: 3377. - Mumeen)
2010. aug. 31. 16:55

Szia!Remélem tudok segíteni, igaz nem minden kérdésedre tudom a választ, de megpróbálok válaszolni. 1 hónapja már én is francia bulldog tulajdonos vagyok.Az én kis Majám most lesz 3 hónapos, szóval még nincs sok tapasztalatom, de ami van, azt szívesen megosztom :)

A kötelező oltásokat, kb 3 hónapos koráig meg kell kapnia.Az első oltást kb 6 hetes korában kapja meg, amit általában a tenyésztő adat be a kutyusnak.Durván 2 hetenként kell oltásra vinni, amíg nem kapja meg a kötelező 4 oltását, a főbb betegségek ellen. Ezután lehet utcára és más állatok közé vinni (legalábbis nem ajánlott,mert nincs védettsége a picinek)Találtam egy linket, itt minden oltás le van írva amit meg kell kapnia egy kiskutyának.

[link]

Az oltások ára szerintem változó, a dokitól is függ.De eléggé húzós, legalábbis nekem.Ja, és persze a féregtelenítés...az is nagyon fontos (de bent van a táblázatban)Maja tegnap kapta meg az utolsó oltását, már csak a veszettség elleni van, és így kb ha csak az oltásokat számolom, olyan 17000Ft-ba van benne+6000Ft volt a chippeltetés.(plusz a férgtelenítő, szemmosó folyadék, fültisztító folyadék)Hát nagyjából így az oltásokról és az árakról ennyi jutott eszembe. Nekem a doki azt emelte ki,hogy fontos nagyon,hogy a kis redők a fejükön,szemüknél tisztán legyenek tartva, és tisztítva legyenek, mert egy idő után begyulladhatnak.Meg a fehér szőrű kutyáknál el is szineződik a szőr, ha nem tisztogatjuk rendesen. én betegségről még nem igazán tudok mit mondani szerencsére, de ha olvasgatod a hoszzászólásokat, akkor sok okos dolgot tudhatsz meg belőle.Ahogy én kivettem, leginkább az allergia jellemző rájuk, ill nagyon sok kutyusnál kijön, pl a csirke allergia.De ismerősöm kutyájának pl por ellergiája van.De szerintem bármilyen fajta kutyát vásárolsz, mindegyiknek megvan a "maga" betegsége. Az utolsó kérdésedre:ha rendesen válaszolnék, szerintem több oldal sem lenne elég. Csak jót tudok róla mondani.Tüneményes, vicces, bujós, kedves, okos, stb... Nagyon elevenek, és néha olyan, mintha felhúzták volna,és nem akarna lemerülni, de annál nincs jobb érzés, mikor odabujik hozzád, és szuszog a füledbe...Vagy horkol és pukizik :) Mert ez is jellemző a fajtára :)) Ettől csak még szerethetőbbek :)) Rágcsálni rágcsál, legalábbis a Maja.Amit tud a szájába vesz, és megkóstol.Nagyon kell rá figyelni,és fegyelmezni, de nagyon hamar megtanulja, ha valamit nem szabad csinálnia. Maja most lesz még csak 3 hónapos, de már most megtanulta hogy első szóra leül.Szobatisztaság is hamar ment/megy neki, de szerintem ez változó.Tegnap maradt egyedül itthon reggeltől délutánig, és egyszer pisilt csak be a pelenkára. Este levisszük, reggelig alszik, és be sem pisil.De lehet csak szerencsém van vele :)) Szóval én csak pozitív dolgokat tudok neked mondani, és hogy én belevágnék a helyedbe, mert el sem lehet képzelni, mennyi örömet tudnak okozni ezek a kis "szarosok".Nekem az első 2 hét volt nehéz, nagyon sok türelem kellett hozzá, még megtanulta mit szabad és mit nem.Rágni most már csak a játékait rágja...(lekopogom) Mert nagyon szerette a kezünket rágni, és játékosan megtámadni minket.MOst már azt is tudja,hogy nem szabad, és elég ha rászólunk hogy "nem szabad".Szóval nagyon okos kutyák, és gyorsan tanulnak.Na de többet nem írok,mert már így is sok voltam, nem ömlengek többet :) Én csak ajánlani tudom, mert az ember első látásra beléjük szeret :)) (minden túlzás nélkül)

3379. Lili mamája (válaszként erre: 3377. - Mumeen)
2010. aug. 31. 16:42

JAj, a lényeget elfelejtettem. Hangosan horkol, röfög, és folyamatosan büdiket pukizik. Ezek a legfőbb jellemzők.

Mégis életünk legjobb döntése volt a kisasszony!!!!!!! első látásra szerelem:-)

3378. Lili mamája (válaszként erre: 3377. - Mumeen)
2010. aug. 31. 16:38

Szia!

Én azt javaslom ha nincs állatorvosod akkor keress egyet, mert ő megmondja pontosan hány hetesen, hónaposan milyen oltást kell kapnia. Sajnos sok tenyésztő, kereskedő nem oltja be őket, mert nem akar arra is költeni és a kölykök mégis annyiba kerülnek mint az oltottak. Mi is így jártunk. És ha megvetted az az első hogy megmutasd neki.Mi a jellemzőket is a dokitól kérdeztük meg, bár mikor megnéztük pl a fogakat nem igazán láttam mit is kell látni. bár mindegy volt mert nem kiállításra szántuk, így nem is számít hogy nem jó a fogai.

Első évben a kötelező kombinált oltások és rendszeres féreghajtás mellett a veszetség oltások fontosak, de a doki előre szól majd mikor vidd legközelebb oltásra.

Az életkort nem tudom, de remélem örökké fog :-), mert annyira imádjuk Lilit, mint a lányunkat.

érzékeny kutyafaj, sokminden kijöhet rajta. ha visszaolvasgatsz sok betegségről, jótanácsokról, nevelésidolgokról találsz infókat, mi mielőtt elhoztuk Lilit itt végigolvastuk az írásokat, nagyon sok jó dolgot találtunk.

Nagyon okos kutyák, csak speciel Lili még iszonyat makacs és önfejű is, nem tom a többiek mit írnak a kutyikról, de Lili nevelése nem egyszerű, fontos a következetesség és a kitartás :-) de így is minden percet élvezünk.

K_utyaoviba járunk, ott sokat tanult, és ott mindent meg is csinál bárki kéri, csak ha én kérem akkor nem szokta az ül fekszik stb parancsszavakat meghallani. de nem rág, a lakásban jókislány. szeret játszani,ügyes, aktív, úgy szalad, mint a nagy kutyik.

Szóval összegezve, mindenképpen javaslom a korábbi írásokat végigolvasni, nagyon sok infót találsz, amiből megismerheted ezt a fajtát.

sok sikert.

3377. mumeen
2010. aug. 31. 13:04

Sziasztok!

Én majd a közel,vagy távoli jövőben egy kan francia bulldogot szeretnék venni,lehetőleg pár hónaposat.

Volna pár kérdésem:

-Komárom-Esztergom megyében,agy annak közelében van valahol fr.bulldog kennel?És ha igen,akkor szerintetek melyik a "legkorrektebb"?

-Egy pár hónapos kan fr.bulldog mennyibe kerül,ha megkapta már a kötelező oltásokat?

-Ha nem kapta meg a kötelező oltásokat,akkor azt természetesen nekem kell beadatni.Ezeknek összesen hány forint körül van az ára?

-A kötelező oltásokat leszámítva van olyan oltás,amit rendszeresen kell neki beadatni?

-Mik a leggyakoribb betegségek nála?

-Mire kell figyelnem,hogy ezeket elkerüljem?

-Mennyi az átlag életkora?

És legutoljára az volna a kérdésem,hogy nektek mi a véleményetek erről a kutyafajtáról?Értelmes?Nagyon aktív?Nehéz betanítani valamire?Nagyon szétrágja a dolgokat(bár ez gondolom neveléstől is függ)?

A segítségeket,válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.:Márk

3376. kata2475
2010. aug. 29. 09:44

Sziasztok!

Felháborító, de az állatorvosunk mondta, hogy a környéken nagyon lopják a kutyákat, állítólag Gyáli piacon lehet őket visszavásárolni.Nem szabad őket őrizetlenül elöl hagyni!

Üdvözlettel: Kata Yoda-Csöpike egyik gazdija

3375. Benybulldog (válaszként erre: 3374. - Bono01)
2010. aug. 28. 19:52
Egyetértek Veled! Jajjj,remélem meglátja valaki!!! A plakát nagyon jó ötlet!
3374. Bono01 (válaszként erre: 3373. - Benybulldog)
2010. aug. 28. 19:45

Köszönöm!!!

Remélem meglesz, és újra mosolyogni látom a gazdiját. Főbb csomópontokban kitettük a plakátokat, h keressük..

Bizakodó vagyok és remélem, hogy ráébred aki elvitte, annak a kis ebnek is van lelke, és hiányolja a gazdiját..

Másodsorban.. HA megtudnám ki tette.. AGYONVERETNÉM!

3373. Benybulldog (válaszként erre: 3371. - Bono01)
2010. aug. 28. 19:30
A vecsési ismerősöknek szólok,hátha:((( kérlek írj ha meglenne a drága! Drukkolok!!!
3372. Drdd (válaszként erre: 3371. - Bono01)
2010. aug. 28. 16:43
Remélem megkerül a kicsike, nagyon szorítok...
3371. Bono01
2010. aug. 28. 14:58

Köszönöm mindenkinek!

Sajnos még nincs meg... :-(((

3370. Marcell1
2010. aug. 28. 14:25
Én is kiteszem.
3369. H.Ancsi (válaszként erre: 3368. - Bono01)
2010. aug. 28. 12:30
kiteszem az iwiwre
3368. Bono01
2010. aug. 28. 10:23

Sziasztok!!

S.O.S szeretném a segítségeteket kérni!!!

A képeim között látható egy fekete-fehér bulldog szuka képe.

Ma reggelre eltünt Vecsésről!!!

Jellegzetes ismertetőjele, hogy a szemei borostyán színűek, ill. a fogai már hiányosak.

A kiskutya Judy névre hallgat.

A gazdija nagyon várja haza, kérek mindenkit aki tud valamit róla, vagy látott hasonló kutyát ÍRJON!

Köszönöm!

B

3367. Vigyorex6 (válaszként erre: 3365. - Marcell1)
2010. aug. 28. 09:51
Mihamarabb gyógyuljon meg! Puszi pofijára! Neked pedig kitartást!!!!
3366. Lili mamája (válaszként erre: 3365. - Marcell1)
2010. aug. 27. 19:09
Jobbulást a kis drágának!!!!!!!!!!
3365. Marcell1
2010. aug. 26. 18:26

Sziasztok.

Yoda baba még mindig küzd a nátha ellen egyszer úgy néz ki hogy jobban van aztán másnapra visszaesik es megint bágyadt nem eszik csak alszik fekszik. még játszani sem akar. Orra csorog mint a Niagara, sárgászöld trutyi. Most viszem megint dokihoz.

3364. Lili mamája (válaszként erre: 3363. - Marcell1)
2010. aug. 23. 08:49
Lehet érdemes dokitól megkérdezni. a veseproblémáról még nem hallottam a kutyiknál, de volt egy kandúrom akinek veseköve volt és véreset pisilt ha nem urinás, márkás drága tápot vettünk neki és vihettük dokihoz drága szurikra, így gyorsan rááltunk arra a drága tápra, mert egy két hét kajálás és már gond volt. a mostani két macskánknak viszont semmi baja más kajáktól. gondolom ez is egyede válogatja, melsyik állat hogy reagál. de egy jó állatorvos többet tud mondani mint én. kérdezd meg ha van rá módod. az a biztos.
3363. Marcell1 (válaszként erre: 3362. - Lili mamája)
2010. aug. 22. 20:01
Mert az állat kereskedő azt mondta hogy a veséje fog neki leállni 1-2 éven belül ha rendszeresen adok neki cica konzervet.
3362. Lili mamája (válaszként erre: 3360. - Marcell1)
2010. aug. 22. 11:15

Szia!

én csak annyit hallottam hogy nagy a fehérjetartalma, más a táp összetétele ezért ha a kutyi rendszeresen eszi elhízhat. de csak szóbeszéd szinten hallottam, nem tom mennyi az igazságalapja. de nem egy kutyit ismerek aki macskatápot eszik mert csak azt eszi meg, kutyit nem, és semmi bajuk,, pedig években mérhető.

3361. Drdd (válaszként erre: 3360. - Marcell1)
2010. aug. 22. 10:07
Nem tudom biztosra mondani, mert én is csak hallottam, de elméletileg tényleg nem szabad nekik cica tápot, vagy konzervet adni, mert káros nekik.Az orvostól kellene megkérdezni, ő biztos tud ebben segíteni.A Taurinról ezt találtam a neten: az epesavak alkotórésze,az inzulinhoz hasonlóan elősegíti a glükóz sejtekbe áramlását ezáltal nő a fizikai teljesítőképesség, csökken a vércukorszint. Sajnos többet én sem tudok erről a dologról...
3360. Marcell1
2010. aug. 21. 15:19

Ugyanezé ki kezd javulni Yoda. De majd akkor nyugszom meg ha már semmi tünete nincs neki. Napi 3x kap Stodal köhögés csillapodni.

Abból mi igaz hogy a kutya nem ehet hosszú ideig cica konzervet? Ahol veszem a tápot ott azt mondták hogyha huzamos ideig kap cica konzervet vesebeteg lehet a kutya, mert a cica konzervekben sok a taurin és ez károsítja a kutyust.

De taurin az nem egy fájdalom csillapító?

3359. Drdd (válaszként erre: 3356. - Marcell1)
2010. aug. 20. 11:45
Remélem hamar meggyógyul :) Szorítok neki!!
3358. Drdd (válaszként erre: 3356. - Marcell1)
Remélem hamar meggyógyul :) Szorítok neki!!
3357. Bono01 (válaszként erre: 3349. - Lili mamája)
Igeeen, Dog in Black :-)))
3356. Marcell1
2010. aug. 20. 11:05
Sajnos Yoda megint beteg. Megfázott mert tegnap óta nagyon csúnyán köhög 5percenként és olyankor átlátszó habosat köhög fel, meg ma már az órából is folyik valami sárgás trutyi. a doki adót neki valami injekciót meg gyógyszert 2 napra ha nem javul holnap visszaviszem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook