Folytonos ásítás (beszélgetés)
Még egy eset ..szintén a lányommal esett meg , azt hiszem egy másik topikba el is meséltem már ...
Két éve nyáron elesett rollerrel és a lábfeje hátra csavarodott . Sírt , hogy fáj neki , de órákon keresztül semmi nem látszott rajta így betudtuk egy rándulásnak , borogattuk . Estére lilulni kezdett kettő ujja , de rá tudott állni gond nélkül és a fájdalom is jócskán enyhült , de a lilulás nem hagyott nyugodni , mégis csak megkéne mutatni orvosnak, így felsétáltunk a kórház sebészeti ügyeletére ami tőlünk kb 1 km . Az orvos össze vissza csavargatta a lábfejét , nyomogatta , kislány jajjgatott ..majd az orvos megállapította, hogy nincs törés így nem szükséges összehívnia a röntgen timet , mert hogy hétvégén csak a súlyos esetekhez jönnek be , menjünk haza , borogassuk . Annak tudatában, hogy nincs törés szépen haza is sétáltunk . Másnap reggelre már iszonyat lila volt az egész lábfeje és nagyon dagadt ..így akkor már taxival azonnal visszavittem a kórházba és követeltem a röntgent ! A röntgen aszisztens azt kérdezte ..mikor történt a törés ? Mondom ..törés ? Azt mondja igen ..a lábfejen 3 az ujjhoz csatlakozó csonton egyenként 2-2 törés van tehát összesen 6 törést mutatott ki a röntgen ! Azt hittem rosszul leszek .. Mire kérdezi az aszisztens ,hol voltunk eddig ? Mondom neki, hogy itt voltunk a sebészeten előző este , az orvos megvizsgálta méghozzá elég durván és hazaküldött ..Azt mondja ..ez szép ..még jó, hogy nem mozdultak el egymástól a csontok, mert akkor még műteni is kellett volna , de így megússza 6 hét gipszel . Hát így is jártunk már ..és akkor megkérdik az anyukákat , miért aggódnak mindent túl ? :)
Szóval a kérdés nyitott maradt, hogy mi (volt) ez a dolog, de szerencsére minden rendben! Örülök! :)
Akkor további jó egészséget!
Köszönöm az érdeklődést. :)
Tegnap már abszolút nem csinálta, tehát a doki megvizsgálta, meghallgatta, nincs-e a tüdejével baj. Szerencsére mindent rendben talált.
Ha újra csinálná, ugyanazt kell figyelni, amit már írtam.
Bár arra nem kaptam választ, hogy ezt miért csinálhatta, de megnyugodtam. :)
Szia,
Na mi volt??
Nem lesz semmi gond :)
Az ,hogy tudjuk, hogy maga az ásítás oxigénhiány, nem jelent önmagában problémát , hisz természetes folyamat,hogy a szervezet jelez ..
Köszönöm a sok hozzászólást, és a babám nevében a dícséretet is. :)
Felhívtam a dokit, h miért lehet, mondta ha más, azaz levegő kapkodás, remegés, ilyesmit nem észlelek, akkor majd csütörtökön átvizsgálja.
Hát remélem nem lesz semmi gond, mert akkor megőrülök... :(
Még egy mondat ..
Nem kell megijedni , könnyen meglehet , hogy csak vérszegény , ettől fáradékony és jön amit alább írtam . Amúgy nagyon sok csecsemő vérszegény ..
Én is csak azokat olvastam, ami kijön eredményként, ha beírod a gugliba, hogy folyamatos ásítás vagy állandó ásítás.
Nem akarok semmit írni, nem ijesztgetlek, lehet, hogy semmi alapja. A baba is ideges, ha az anyu ideges. Írd majd meg légyszi, hogy a doki mi mondott. Remélem jó dokitok van, aki nem csak legyint mindenre. Ha komolytalannak tartja a dolgot minden vizsgálat nélkül, akkor azért kérdezz rá a neten valami webdokira, hogy mi lehet. Esetleg kardiológusra. Mostanában mindenki csak panaszkodik a gyerekdokijára, hogy legyintenek mindenre. Nekem is erőszakosnak kell lennem néha a dokinkkal.
Lássa csak a gyerekorvos !
Kívánom, hogy legyen egy felesleges utatok ! :-))
Csütörtökön megyünk hozzá, majd akkor megmondom neki.
De kérlek mondj pár dolgot, aminek a jele lehet, had olvassak utána, hátha van más tünet is, csak eddig nem figyeltem.
Visszaszívom azt, hogy gyakorol! :D
Olyan nincs szerintem.
Azért ezt így kijelenteni elég nagy bátorság.
A folyamatos ásítás annak a jele is lehet, hogy nem jut elég oxigén az agyba.
Én elvinném orvoshoz, és nagyon örülnék ha feleslegesen vittem volna és hazaküldenének, hogy semmi baja sincs, csak unatkozik...
6 hónapos a kisfiam, és pár napja, folyamatosan ásít. Tuti nem álmos, mert rengeteget alszik, és a levegő is jó, hiszen mióta csinálja, óránként szellőztetek egy nagyot, hátha az elhasznált levegő miatt csinálja, de hiába, ugyan az van.
Mitől lehet ez?