Foltos hajhullás -tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem alopecia areatam van már 9 éve. Most 18 éves vagyok. Szüleim nálam is mindent megpróbáltak, de semmi sem volt hosszabb távon hatásos. Nekem is 1 folttal kezdődött aztán 2-3 és így tovább. Lassan 1-2 év alatt elhullott az összes hajam, persze mindig itt ott növögetett is majd pár hónap után kihullott. Végül átterjedt az egész testemre, kihullott a szempillám szemöldököm.. úgy nézett ki, hogy alopecia universalisom lett.. ami az egész testen szőrzet elhalást jelent. 4 évig jártunk dokikhoz, szinte mindent kipróbáltunk, aztán az én döntésemre abbahagytuk az orvoshoz járkálást (nem volt semmi eredménye és idegesítettem magam az állandó vizsgálatok miatt) 1 évre rá teljesen kinőtt a hajam (nem használtam semmit) és a szempillám szemöldököm is kezdett 1-2 szállal növögetni- ezeknek állítólag, és az én esetemben is sokkal több idő kell a regenerálódásra, sőt.. sokan azt mondták, hogy ennyi idő után a szempilla esélytelen, hogy visszanőljön. A szép hajam kb 3 hónapig tartott aztán újra kezdődőtt minden. Most "speciális" hajam van olyan mint az igazi, "többet tud" mint egy paróka.. nem is szeretem ha parókának nevezzük- ( az olyan öregekhez illő :) Ja és közben a szemöldököm szempillám tovább nőtt a hajammal ellentétben, úgyhogy azok tényleg szépek most :D.
4 éve mindenki azt hiszi, hogy meggyógyultam csak a családom tudja az igazat.
Így én is olyan tudok lenni mint bármelyik 18 éves. Nem néz senki rám furcsán az utcán, nem nevetnek ki, nem sajnálgatnak és kérdezgetik, hogy rákos vagyok-e. Mostmár csak az elismerő pillantásokat látom, ami nagyon nagyon jól esik ezek után :P mégha nem is minden olyan tökéletes, de a külvilág számára az.
Én nem számolom, de minden tele van a hajammal. Na meg a foltról ne is beszéljünk!
Én sem vágom ezeket az eredményeket, mi hogy jó, azt tudom csak, hogy minden megfelelő értékű, mert itt van a papíron az is, hogy mik a referencia tartományok, meg mondta a doki is, hogy ez teljesen megfelelő.
:(
Lh:3.2 FSH:2.9 Prolactin: 193 Tesztoszteron: 1.80 Cortisol: 233. Oestradiol: 701 TSH: 0.623 FT4:12.14
Ez az eredmény már jó régi, 2005ös. Nekem DHEA eredmény nincs, azt nem nézték!
Egy vizsgálattal kapcsolatban lenne kérdésem még: a másik fórumon volt szó arról, hogy belső parazita gomba vizsgálat. Ez mi pontosan? Ki végzi és milyen vizsgálat ez? Mert nekem csak olyan vizsgálat volt, amikor a hajas fejbőrről vettek le mintát, és azt nézték meg, nem -e vmi fertőzés, gomba okozza a hajhullást.
Tigris: Én egyébként az Alpecin termékeket tudnám neked ajánlani (Alpecin Doppel Effekt sampon, és koffeines hajszesz). Ez a férfias hajhullásra van, nézz utána nyugodtan.
Nálam a hormonvizsgálatnál a következők voltak: LH, FSH, Prolaktin, Oestradiol, Tesztoszteron, TSH (ultraszenzitív), FT4, Cortisol.
Igaz most nem volt ilyen vizsgálatom, lehet érdemes lenne ezt azért megcsináltatni újra, hiszen ezek mindig változnak.
Szerintetek?
Most egy foltom van, de legelöl, és iszonyatosan zavar,sajnos még nőtt kicsit, így már marad a hajpántos trükk.
Azt mondjátok meg nekem, hogy hormonvizsgálatnál milyen hormonokat vizsgáltak nektek? Most azon gondolkodom, lehet az nem volt nálam elég részletes.
Hello!
Ha egyenlőre csak 1 foltod van, akkor még nincs elveszve semmi :) Én sajnos rosszabbul jártam.
A hajhullásra állítólag nagyon jó, ha ricinus olajos pakolást teszel a hajadra minden hajmosás után. Vagyis ricinus olaj+ tojás fehérje összekeverve- ez megerősíti a hajhagymákat és fényesebbé, erősebbé teszi a hajat. Sajnos nekem már ez sem segített, de nem árt kipróbálni.. olcsó és ha még hatékony is akkor annál jobb.
Hát az is nagyon frankó. Most nekem egy foltom van, szerencsére elég kicsi, de remélem nem lesz nagyobb és több se, viszont úgy általában véve is nagyon hullik a hajam, ami lehet attól is hogy még szoptatok, ráadásul nemrég műtöttek, altatószer, ilyesmik miatt. Most vettem Bánfi termékeket, meg Biovannét, remélem ezek használnak majd.
Házi csalánfőzetet próbáltad már? Nem tudod, hogyan kell elkészíteni?
Majd valószínű megcsináltatom, de majd a kórházban. Jövő hét pénteken megyek a hőtérképesre. Nagyon kíváncsi leszek. Igaz, már semmitől nem várok túl sokat, de hátha...
Neked egyébként állandóan fennáll a problémád vagy időszakos?