Fogyókúrás fórum. Csatlakozol? (beszélgetés)
Igen az orvoslexikonra gondoltam :)) Én is onnan lőttem be. Szerencsére! Mert érdekes, hogy amíg én is elhittem a ch csökkentést, addig úgy étkeztem előző életmódváltásomnál, ami még jócskán terhességem előtt volt, hogy ch alacsonyan tartva max 120 g, fehérjét feltoltam 120-140-re, zsírt azt valahol 50-60 g körül fogyasztottam, és ahelyett, hogy fogytam volna, inkább híztam! Ezt hetekig, sőt lehet, hogy hónapokig követtem, amikor is rám szólt egy itteni aktív fórumozó, hogy mi a francnak eszek ennyi fehérjét, az az ok, amiért hízok, mert a felesleget nem tudja a szervezetem felhasználni! Nem hittem neki, de belőttem az orvoslexikon alapján a fehérjét 50 g köré, a ch-t 150-200 közé, zsír maradt 50 g körül. És lám: elkezdtem fogyni! Na én azóta tudom, hogy a fehérje nem olyan ártatlan, a ch meg nem olyan rossz.
Egyébként nem feltétlen válik ez be mindenkinek, ami nekem, hiszen mind mások vagyunk. Ezért is nem szeretem, ha általánosítanak, vagy a ch-t ellenségnek nevezik. Mindenkinek ki kell tapasztalni, mi a jó neki :) Szerintem az 1300 kcal teljesen rendben van, és is akörül eszem, és 3 hónap alatt 6 kilót ledobtam. És még messze a vég, lassan haladok, de kitartóan, mert van eredmény :)
Az ember a low-carb diétára van eredendően "kitalálva".
Ez most komoly? :) Hiszen szerepel is a cikkben, hogy a szénhidrát adja elsődlegesen az energiát. Ez a cikk eléggé ellentmondó, Violet-tel értek egyet. Aki eladni akar, az sajnos sokat hazudik, bármiről is legyen szó.
Szendivel nem érdemes törődni. Egy-egy szelet rozskenyér vagy korpás kenyér igenis nagyon egészséges.
Szendi azért nyomja ezt a szöveget, mert a paleo biznisze nélkül nem tudna megélni.....rengeteget hazudik ez miatt, de persze vannak okos cikkei is...sok orvos mondja róla, hogy scientológus és frusztrált, amiért nem találta meg a helyét klinikai pszichológus létére....
Jól él mások hülyítéséből....én több könyvén is végig rágtam magam, néhány után már eldurrant az agyam...
A tánc nagyon jó sport! Én is jártam régen, na jó az tényleg régen volt, mert 14 éves voltam, de imádtam, és bármikor újra kezdeném!
Nálam most épp elaludt a gyerkőc! Kihasználom és veszek egy forró fürdőt, utána megfőzök. Rakott káposztát csinálok! Aztán ha apa hazajön és nem esik az eső, akkor délután elmegyek futni egyet.
Szép napot mindenkinek ;)
Jó reggelt csajok!
Húha, mindig bebizonyosodik, hogy az ember, amikor azt gondolja, hogy "sportos" akkor nagyrészt csak egy adott sportágban sportos.
Képzeljétek, én heti háromszor járok táncolni, és bár lehet, hogy a tánc nem a "legsportosabb" sport, simán végig tudok ugrálni 50-60 perceket úgy, hogy nem fulladok ki.. persze, megy az izzadás meg érzem, hogy fáradnak az izmaim, de teljesen rendben van a dolog. Na mondom, ma kipróbálom az új biciklimet. Mivel eléggé dimbes-dombos helyen lakunk, gondoltam jó lesz kicsit a combomnak... HÁT... nem kicsit fáradtam el :D Pedig basszus "csak" 30 percet tekertem, de volt olyan, hogy egy emelkedő után meg kellett állni egy fél percre levegőt venni meg vizet inni :D Így már rég fulladtam ki, pedig mondom, másféle edzésből a dupláját, vagy többet is simán megcsinálok... hát azthiszem ezt érezni fogom holnap :D
Kinek mi a terv mára? Evés, mozgás?
Örülök, hogy jól sikerült, szerintem ki fogom próbálni! Egyszer csináltam a gyereknek főtt édeskrumplit, de nem ízlett neki. Az ára viszont rohadt sok volt, a főzési idő is a kétszerese, ezért nem vitt rá még egyszer a sors.
Én sosem teszek olajat a sima krumplira, ha sütőben sütöm. Sütőpapírra teszem. Mindenesetre ha mégis száraz, akkor inkább sima olajat, én a kókuszolajat nem ajánlom, kb. 90 %-a telített zsírsav, ennyi erővel disznózsír se sokkal jobb :) Bár igen, lehet magas az ásványi anyag tartalma, de csak a hidegen sajtoltnak, a sima kókuszolaj rosszabb, mint a napraforgóolaj. Aki jó olajat akar, az inkább extraszűz olivaolajat, vagy hidegen sajtolt olajak közül tud válogatni. Én ezeket egyelőre nem tudom magamnak megengedni, de mivel nem sok olajat használok alapból, maradok a sima napraforgónál, árban az a legjobb :)
Húúúúú halljátok, megcsináltam. Hát nagyon el voltunk tőle ájulva, kár hogy nem tudok képet mutatni, rendesen SZÉP lett a szemnek és nagyon finom :) Végül csak simán betettem a sütőbe, és mikor kész lett egy kis joghurttal meg zöldfűszerekkel meglocsoltam, illetve volt mellette csirkemell, salátának pedig paradicsom és bébi spenót. Elég magas valóban a szénhidrát benne, de az egész tál 340 kalória volt, szóval teljesen belefért a mai étkezésembe.
Ebédre szendvicset csináltam két szelet "fitt" kenyérből, avokádóval, spenóttal, paradicsommal és répasalátával, az egy picit magasabb volt, 380 kalória, reggelire pedig étcsokis zabkását ettem. A napi kávékkal teákkal együtt is csak 1014 kalóriánál tartok, úgyhogy nagyon jó volt a ma - mivel 1300 körül szoktam enni, még lehet estére egy kis dinnye nassolás is belefér, bár most állítom, úgy tele vagyok hogy el is tudnék aludni :D
Nektek hogy ment a nap?
Rtm-et. De jó rá a kanga meg a loveyourbelly torna is. Én csak az rtm-et próbáltam, így csak arról tudok nyilatkozni. 11 nap alatt köldök-alatt felett 1 ujjnyiról kb fél ujjnyira visszaállt az egyenes hasizmom. Köldöknél még nem, annak még idő kell, mert ott 2 ujjnyi.
Ami nem ajánlott, az a hasprés, felülés, lábemelés, meg az ehhez hasonlók, amíg minimum 1 ujjnyira nincs "zárva", különben csak rontasz a helyzeten. De utána is szabályosan. A hasprést sokan rosszul csinálják. És nem azért, mert nem emelik meg a lapockát. Hanem mert nem húzzák be hozzá a hasat.
Egyébként tegnap kezdtem el kocogni, meg szobabiciklizek néha. Ha a hasizmom rendbe lesz, nekiállok a súlyzózásnak és a saját testsúlyos edzéseknek. Ez még minimum 1 hét, de lehet 2, majd pocak eldönti :D
Nekem sem jött be a sokszor keveset módszer. Ezért utálom, amikor sokan általánosítanak, hogy "egyél sokszor keveset, mert úgy kell". Hát igen, valakinek beválik, pl. neked is. De én jobban elvagyok a kevesebbszer nagyobb adagokkal. Így nem vagyok folyton éhes, jobban kibírom, és nem várom, hogy végre ehessek.
Amúgy nekem meg sem jeleníti a hangulatjeleid, csak kockák jelennek meg, szerintem valami nekem nincs telepítve :D
Na és vegyesen fiúk-lányok? :) Biztos nagyon szép családod van.
Azért kérdeztem a hasizmot, mert a hastornákkal vigyázni kell, ha szétnyílva maradt a hasizom. És 4 gyerek után erre elég nagy esély van. Dobok ide egy linket, így tudod megnézni, hogy mi a helyzet:
Addig nem írok róla többet, mert nem biztos, hogy nálad is fenn áll a probléma, bár a szülés és a túlsúly nagy rizikófaktorok. Meg ha volt császár, akkor az is.
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- 2013 január 1-től fogyókúra. Ki tart velem?
- 2010.01.01-től fogyókúra indul! Aki akar csatlakozzon!
- Holnap kezdem a fogyokurát, lenne kedve valakinek csatlakozni?
- "Túl Súlyos" ez a fórum (vagyis minden, ami fogyókúrával kapcsolatos)