Fogpótlásról tapasztalatok! (beszélgetés)
Hasonló elven működik,mint a rendes imlant.
Már mindent végig gondoltam,de fém allergiám is van.A titánra azt mondják,nem allergizál,de ha Én mégis az leszek?
Az is begyulladhat és akkor oda lesz az állcsontom:(
Marad a rugalmas fogsor,vagy a hagyományos,ami jól el van készítve.
Nekem alul voltak húzásaim, ezért a 9 -re porcelán koronát tettek 6 éve.De most mind odalett:(
A gyógyszer ínygyulladást csinált,vérzett, meglötyögősödött a híd és ezét kellett kiszedni.
Nagy gondba vagyok,milyen fogsort csináltassak,mert a mostani ideiglenes és enni nem tudok vele.
Én már nem is nagyon számolom, mennyi a sajátom, ami megmaradt, mert azok nagy része is le van már csiszolva. Alul még az első fogak megvannak, amikhez még nem kellett hozzányúlni, a rágófogak egy kivételével már kidobva. Azt hiszem a Te eseted még mindig jobb, hiszen a felső fogsor, ami esztétikailag nagyobb hangsúlyt kap (nem tudom, csak a kettő hiányzó pótlását kellett megoldani?) Nekem felül pont az első 5 frontfog hiányzik és még persze a hátsó rágókból is néhány. Szóval nem sok maradt, ami meg megvan, abban sincs sok köszönet. Bár nem lazult meg soha fogam, de a szuvasodás az betett rendesen, hiába mosom, sikálom, egyszerűen nem tudtam kivédeni. Persze a felső frontfogakat azért nem kellett volna kihúzni annak idején, mert nem volt annyira rossz a helyzet, de akkor és ott éppen egy ilyen fogorvost fogtam ki (már több, mint 30 éve).
Mindegy, azzal vigasztalom magam, hogy az már nem fog fájni többet. Így is azon stresszelek mindig, hogy még mennyi bajom lesz a maradék fogaimmal, míg élek.
Más bajod nem is volt a fogaiddal, csak ez a gyógyszer miatti kilazulás?
Jólesik a biztatás,de nagyon nehéz feldolgozni:(
Neked hány fogad maradt?
Nekem fölül 2 db hiányzik a többi megvan.Alul 0 :(
Szörnyű,hogy a vérnyomáscsökkentő milyen mellékhatást csinált...
Kivehetős lesz?
Úgy tudtam maradt fogad...
Sajnos az injekció sem kellemes,nekem is fájt.
Tegnap levágta a híd egy részét, hogy ki tudja húzni a szemfogat. A sok érzéstelenítő injekció közül kettő bizony nagyon rosszul esett. A húzás már nem volt olyan vészes, de ahogy utáni kikaparta az üreget, az már annál rosszabb volt. Ezután még két fogat a korona alatt gyökér kezelt, kiölte az ideget, hát ez még jobban fájt. Nem tudom, általában azt mondják, hogy ez nem fáj, de nekem ez bizony elég éles fájdalommal járt. Lehet, hogy gyulladásban van, vagy én vagyok sokkal érzékenyebb az átlagnál?
Aztán mintát vett, és valószínű holnap megkapom az ideiglenes kivehetőst. Kíváncsi vagyok, hogy fogom bírni.
júúúúújjj,akkor elhiszem,hogy el vagy keseredve...
Lehet ki kell szedni mindet:(
Ha elérzésteleníti,akkor nem fog fájni.A 9 fogamat 3 felvonásba húzta ki.Lelkiekbe sokkal jobban megviselt...
Majd írd meg,mire jártál.Szorítok érted!
Ne is siess vele, igazából hónapokat érdemes várni a végleges fogsor mintavételéig a foghúzások után. Addig legalább szokod az ideiglenest és már sokkal jobb kell hogy legyen a végleges megoldás.
Én már kész idegroncs vagyok a gondolatától is, hogy holnap megyek hidat leszedetni és húzatni. Szeretnék már ennek a tortúrának a fájdalmas részén túl lenni, nagyon be vagyok sz..va. Aztán már talán az sem érdekel, ha egy viszonylag jól rögzülő, normálisan kinéző kivehető ajtóst kapok.
Én már nem tudom mitévő legyek...
Nehéz dönteni.Nem akarom elkapkodni,még 6 hetes leszek hétfőn.2-3 hét múlva valamit lépek,nem bírom ezt a mostanit:(
Először ebben gondolkoztam...
Az ára 4-500 ezer.Békéscsabain gondolkoztam...
Most vagyok 5 hetes,még elég érzékeny elől:(
Most a rugalmas fogsoron gondolkodom,hogy azt csináltatok, 2-3 hét múlva.
Ezt nem lehet megszokni,csak dísz:(
Megértelek nagyon...Nehéz döntés...
én már teljesen letettem az implantátumról.Annyira vegyes tapasztalatokat olvastam,félek a sok pénzt is kidobni ,no meg a következményektől...
Nem tudom mi lenne igazán jó. A mostani koronát másik doki csinálta, viszonylag nem drágán. Nem könnyű orvost találni, aki tutira beválik. Általában mások tapasztalata és ajánlása alapján mentem fogorvoshoz, aki ezt a hidat rakta fel, őt is dicsérték mások, de nekem már menet közben gyanússá vált a szakértése, mert a váróban sokan mentek hozzá vissza a továbbra is fájdalmat okozó problémákkal. Nekem is betömött egy fogamat, pár hónap után vissza kellett mennem hozzá, hogy kihúzza, mert állandóan fájt. Most meg itt van ez a híd.
Akihez tegnap mentem, már régebben is ismertem, csinált már ő is hidat nekem, de elköltözött Pestre, ezért voltam hűtlen hozzá. Ennek ellenére nehéz döntenem, mert ha az implantátumot választom, majd az összes tartalékunk rámegy, ráadásul még állásom sincs, még kilátásban sem. Félek mindenféle beavatkozástól is, nem tudom mennyire lehet tartós, és probléma mentes ennek a megoldásnak az alkalmazása. A műtétet ő maga végzi, a régi ismeretségre és munkanélküliségemre való tekintettel 75 ezerért az impl. darabját. Én nem zárkóznék el a kivehető pótlástól sem, tudom nem nagy boldogság, de azt is meg lehet szokni és a szervezetnek sem okozhat úgy gondokat, mint a bent maradó ócska fogak és a beépített implantátum. Én inkább már annak örülnék a legjobban, ha nem kellene ezeket a fájdalmas beavatkozásokat elviselni, mert rettegek a fájdalmaktól, ha a húzásra gondolok, egy csomóba ugrik a gyomrom már előre. Főleg, hogy gyulladásban lévő fogat kell húzni, amire az érzéstelenítő sem hat eléggé.
Hát,a dokinak is a pénz dominál,azért akarja az implantátumot...Te tudod...
Milyen pótlást ad?Koronát?
Nem sokáig bírta a koronád:(
Tegnap voltam a fogorvosnál, elég szar a helyzet.
A négy éve felrakott porcelánhidat le kell venni, egyet biztos ki is kell húzni, a többit kezelni, aztán már rögzítettet csak implantátummal lehet csinálni. Ehhez én már nem is ragaszkodnék nagyon, de a doki erre bíztat inkább. Ha leveszi a hidat és kihúzza a gócot jelentő szemfogamat, pár nap múlva adna egy ideiglenes kivehető pótlást, amit legalább három hónapig kéne használnom, és csak azután lehetne a véglegeset betenni.
Valami nincs rendben a fogaddal.Korona alatt lehet baj:(
Sürgősen menj orvoshoz,mentsed ami menthető!!!