Fogpótlásról tapasztalatok! (beszélgetés)
Nekem volt előzmény....
Korona volt felrakva kb 15 éve.Kaptam tőle egy allergiát,vérzett,beduzzadt az ínyem:(
7éve kivizsgáltak,allergia tesztet csináltak,kiderült,hogy nikkel és vas érzékeny vagyok:(
Ekkor le kellett verni a koronáimat és cobalt és cróm ötvözetből készítették el a vázat és arra égették a porcelánt.7ÉVE VOLT 220 EZER FORINT.
PÁR HÓNAPJA VETTEM ÉSZRE,LÖTYÖG A FOGAM A KORONÁVAL EGYÜTT ÉS VÉRZIK AZ ÍNY. :(
NO ÉS AMI BORZASZTÓ ,SZAGA VOLT A SZÁMNAK.EMBEREK KÖZT DOLGOZOK,EZ ÍGY NEM MEHETETT...
Most látom bekapcs. a nagybetű, bocs.
Nem győztem venni a jobbnál jobb fogkrémeket,szájvizeket,de semmi változás nem történt.
Megpróbáltam a lehetetlent.
Most ,minden megszűnt,nem fáj,nem vérzik,nincs szaga.
Az este 2 fogat húztak megint...Alul 4 db maradt,hétfőn azt is eltávolítják:(
De akkorra már kész lesz a fogpótlás.
Jesszusom te szegény de sajnálom:(
És semmi előzmény nem volt?Netán valami ételmaradék aláment?
Én ma voltam de közöltem meg gondoltam nem pótoltatok és kikértem a doktornő véleményét.Azt mondta attól nem kell félni, h leesik vagy romlásnak indul a lecsiszolt fog, viszon ha sokáig van a pótlás használva meglazúlhat.Na de, h ez mit takar? Sokáig 1 vagy 11 év:)És ha meglazúl kiesik és kezdhetem előlről immáron csonka foggal?
Alul 9 saját volt az enyém,azon vannak/voltak porcelán koronák.Annyira begyulladt az ínyem,elkezdett mozogni a koronával együtt a jobb oldalt.
Ekkor készült a röntgen,ami semmi jót nem mutatott.Pénteken 3 húzás volt,ma este 7 -re kell mennem,újabb húzás 2 db.Félek nagyon.Alul középen 4 db ideiglenesen megmarad,de majd azt is kiszedi.
Az alsó 4-hez lesz ideiglenesen a pótlás kapcsolva.Aztán jön az implantátum:(
Az aztán zsebbenyúlós lesz.Azt mondta a doki 1 db műgyökér 90 ezernél kezdődik...tiszta ideg vagyok:(
Jujj hát én sem:(
És ezek már pótlások voltak?
Én egyszer már elmentem maszekhoz, h szeretnék egy pótlást.És meglepődtem mert lebeszélt pedig neki érdeke lett volna.Azt mondta a mellette lévő kettő egészséges és ne bolygassuk meg mert lehet, h romlásnak indul.Lehet, h inkább hallgatok rá és nem csináltatom meg mert pár év múlva ugy is kipereg mind és kezdhetem előlről.
Én nyakig vagyok a sz....n:(
Kaptam egy ínygyulladást és a panoráma felvétel alapján az alsó fogaimat ki kell szedni:( elhagyta a fog a csontot és meg lötyögősödött,vérzett az ínyem.
Szájsebészhez küldött a fogorvosom,ez sajnos ez maszek.Alul porcelán fogaim vannak,/voltak,mert már 3 db ki lett szedve.Hétfőn újabb húzások lesznek:(
Köszi de szerintem nem bonyolódom bele ilyenbe.
Még nem biztos, h megcsináltatom de ha igen biztos, h sztk-ba megyek.Én nem fizetek több 100 ezret.Nem gondoltam, h a maszek ilyen drága és hallottam én már olyat is, h a maszek is jól elcseszte.Anyu sztk-ban csináltatta és semmi problémája nincs vele.
Adójóváírás, ilyet még nem hallottam.
Milyen rossz tapasztalatod volt? Nem jól dolgoznak az sztk-ban?
Pedig nekem ez sem olcsó még ezt is emésztenem kell maszekhoz biztan nem megyek.100-et nem dobok ki legfeljebb majd óvatosan mosolygok:)de köszi.
És mindenképp egyszerre kell megcsináltatnod mindkét helyen? Mert ha nem, akkor válaszd a fontosabbat, a másikat meg elhalaszthatod egy későbbi időpontra, addig pedig gyűjtögetsz.
De választhatsz egy egészségpénztárba való csatlakozást, akkor az éves egyéni befizetésed után 30 % adójóváírást kaphatsz a következő adóbevallás után.
Nekem annakidején csak rossz tapasztalatom volt az SZTK-ban, úgyhogy én régóta csak maszekhoz járok, ugyanis nincs már annyi felesleges fogam, hogy azon kísérletezgessenek.
Szerintem kérdezd meg, hogy mit tartalmaz ez az ár. Én a maszek fogorvosnál is úgy szoktam, hogy nehogy nagy meglepetések érjenek.
Igen így van és sajnos jó a számítás:(
Viszont ezen ár felül is kell még fizetnem?
Egyáltalán sztk-ban ez, h zajlik?
Bocs, lehet, h. én értettem rosszul. Ezek szerint nem egymás mellett van a két hiány, hanem különböző helyen?
Akkor sajnos jó a számítás!
Szerintem teljesen a technikustól függ, hogy mennyire fog hasonlítani a leendő fogad az eredetihez. Keress olyan ismerőst, akinek valamelyiknél már jó tapasztalata volt.
Nekem most csináltak koronát, szebb lett, mint az eredeti fogam valaha is volt! :)
Úgyhogy nyugi!