Mi a kedvenc zöldséged a krumplin kívül? (beszélgetés)
Hagymák, mind, paradicsom, bab, sárgarépa, jégsali, uborka, retek, káposzta.
A zöldbab az ősellenségem, annyira utálom.
Sütőtök! Nyami!!!
Cukorborsó!
Gomba, padlizsán. Brokkoli is. Tök is elmegy.
Spárga, karfiol kevésbé. Karalábé?
A krumplit éppen hogy nagyon-nagyon nem szeretem. A kérdésedre válaszolva igen, eszem zöldségeket, méghozzá minden nap sokfélét.A kedvenceim (a teljesség igénye nélkül): a leveles kel, az olajbogyó, a kapri, a pak choi, a brokkoli, a zöld hüvelyű babot, a feketebab, a beluga lencse, a vöröslencse, a csicseriborsó, a padlizsán, a különféle színű cukkinik, edamame, a római saláta, a rukkola, a jégsaláta, többféle paradicsomot kedvelek, a kaliforniai paprika mindhárom színét használom különféle ételekhez, a fürtös vagy mini uborka ...De kedvelem az édesburgonyát, az avokádót (bár ez inkább gyümölcs, de heti többször fogyasztjuk), az articsókát, a paszternákot, a sárgarépát, a sütőtök minden típusát, a zöldborsót, kelbimbót, lila káposztát is. A sonkahagymát, a fehér főzőhagymát, a lilahagymát és az újhagymát is kedvelem, a fokhagymát is használom.
Mosolyogva olvastam, hogy van, aki szerint a gomba zöldség. :)
Ha a paradicsomot a gyümölcsök közé soroljuk akkor az uborka.
De csak az ami olyan helyről származik ahol nem használnak gombaölőt rá. Azt nem bírja a gyomrom. Pl görög, spanyol szigeteken uborkán élek, hámozás nélkül is semmi bajom, itthon - már nem termelünk uborkát - egy falat után is órákig rosszul vagyok, még hámozva is.
Egyértelműen az áfonya!!!!
Tudom, nem zöldség, se minden salátába beteszem, amíg csak van!
Olovabogyó helyett került bele először és azután - már évek óta maradt!
A másik, talán a jégsaláta
És a nyers, bébi cukkini felszeletelve, nyersen is nagyszerű hozzávalója a salátáimnak!!!
A krumplin kívül? :D
Nem is emlékszem, mikor ettem krumplit utoljára, sok sorolasnal nem is veszik már a zöldségek közé.
Nálam a leggyerobb a paradicsom. Aztán a dobozos paradicsom, majd a suritett paradicsom.
Utána jön az uborka, savanyú uborka, kovászos uborka.
Én minden zöldséget megeszek, az az etkezesre alapja, csak a galambbegytol hányok
A brokkolit és a karfiolt nem szeretem azért, mert a leggondosabb tisztítás mellett is maradhatnak benne tetemek. (rossz emlék)
Ezen kívül minden zöldséget szívesen fogyasztok.
Ami nagyon fontos a hagyma, fokhagyma - velük kezdek minden főzést.
További ajánlott fórumok:
- Kinek, mi a kedvenc Receptes oldala, persze a Hoxán kívül :)
- Rántott hús mellé milyen köreteket szoktatok csinálni, a hagyományos sült krumplin/rizsen kívül?
- Kedvenc gyerekeknek szóló dalod? (Halász Juditon kívül, őt ismerjük és szeretjük)
- Tzatzikihoz rántott hús vagy inkább sült hús? És milyen köret, krumplin kivül...?
- Beteg gyereket mivel diétáztassak a főtt krumplin, rizsen és kekszen kívül?
- Van olyan régi kedvenc számod, amit évek óta nem hallottál, vagy épp most bukkantál rá újra, de még mindig kívülről fújod az egészet?