Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi a kedvenc zöldséged a krumplin kívül? fórum

Mi a kedvenc zöldséged a krumplin kívül? (beszélgetés)

1 2
41. Cukiboszi (válaszként erre: 37. - .Lottery)
tegnap 18:13
Amit a zöldségesnél árulnak, és nem édes gyümi, az nekem zöldség. 🤣🤣🤣
40. Cukiboszi (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 18:11

Hagymák, mind, paradicsom, bab, sárgarépa, jégsali, uborka, retek, káposzta.

A zöldbab az ősellenségem, annyira utálom.

Sütőtök! Nyami!!!

Cukorborsó!

Gomba, padlizsán. Brokkoli is. Tök is elmegy.

Spárga, karfiol kevésbé. Karalábé?

39. LBO (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnap 17:50
Nem tudnék kiemelni egyet hogy azt jobban, mert minden zöldséget szeretek.
38. lolita2112 (válaszként erre: 36. - Boldogzokni)
tegnap 11:15
nekem 3 kulombozo modon foztek meg es egyik variacio sem tetszett.
tegnap 08:38

A krumplit éppen hogy nagyon-nagyon nem szeretem. A kérdésedre válaszolva igen, eszem zöldségeket, méghozzá minden nap sokfélét.A kedvenceim (a teljesség igénye nélkül): a leveles kel, az olajbogyó, a kapri, a pak choi, a brokkoli, a zöld hüvelyű babot, a feketebab, a beluga lencse, a vöröslencse, a csicseriborsó, a padlizsán, a különféle színű cukkinik, edamame, a római saláta, a rukkola, a jégsaláta, többféle paradicsomot kedvelek, a kaliforniai paprika mindhárom színét használom különféle ételekhez, a fürtös vagy mini uborka ...De kedvelem az édesburgonyát, az avokádót (bár ez inkább gyümölcs, de heti többször fogyasztjuk), az articsókát, a paszternákot, a sárgarépát, a sütőtök minden típusát, a zöldborsót, kelbimbót, lila káposztát is. A sonkahagymát, a fehér főzőhagymát, a lilahagymát és az újhagymát is kedvelem, a fokhagymát is használom.

Mosolyogva olvastam, hogy van, aki szerint a gomba zöldség. :)

36. boldogzokni (válaszként erre: 35. - Lolita2112)
tegnap 06:46
Az articsóka számomra sem kedvenc, de az egyik legcsodálatosabb kinézetű zöldség. Egyszer volt a kertünkben és sokat nézegettem, annyira szép volt.
tegnap 02:29
en imadom az osszeset mindossze az articsokat nem szeretem,de azert megeszem ha eppen ugy jon.
tegnap 00:29
majdnem mindegyik
33. boldogzokni (válaszként erre: 32. - Timycat)
tegnapelőtt 22:22
Ez nekem néha nem egyértelmű. Múltkor vettem avokádót és az önkiszolgáló kasszában egyszerűen nem találtam. Hát mert nem zöldség,hanem gyümölcs.
32. timycat (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnapelőtt 22:09

Ha a paradicsomot a gyümölcsök közé soroljuk akkor az uborka.

De csak az ami olyan helyről származik ahol nem használnak gombaölőt rá. Azt nem bírja a gyomrom. Pl görög, spanyol szigeteken uborkán élek, hámozás nélkül is semmi bajom, itthon - már nem termelünk uborkát - egy falat után is órákig rosszul vagyok, még hámozva is.

31. fokhagyma (válaszként erre: 24. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 22:05
Már hogyne lenne zöldség! Ha a vöröshagyma az, a fokhagyma is.
30. Málnaízű Jégkrém (válaszként erre: 14. - Amaunet)
tegnapelőtt 21:49
Rovartetemek? Erre még nem gondoltam.
29. Málnaízű Jégkrém (válaszként erre: 20. - Judebyjude)
tegnapelőtt 21:48
Hát persze,a gomba! Hogy is felejthettem el!...Imádom.
tegnapelőtt 20:52
Rajongok a zöldborsóért, a csemegekukorica is nagy kedvenc, akárcsak a karalábé (gyermekkoromban utáltam), a karfiol, a paradicsom, a lilakáposzta (párolva nagyon nyami), az uborka, a csillag🎃, a sütőtök, a különféle babok (zöld és száraz formában is), a spenót, a padlizsán... Föl sem tudom sorolni hirtelen, mennyi minden. :)
27. Kacsahercegno (válaszként erre: 23. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 20:41
Én sokmindent megszerettem, amit gyerekként utáltam, de valahogy a cékla az megmaradt. Szoktam neki esélyt adni, ha úgy van, de még nem ettem semmi céklás dolgot, ami ízlett volna. Pedig tudom, hogy nagyon egészséges, de nem csúszik. :D Nem is tudom, van-e még bármi, amit nem szeretek. Még a sóskát is szeretem, pedig az megosztó szokott lenni. :D Talán a karalábé, bár bajom azzal sincs, de nem is hiányzik, magamtól nem szoktam soha semmibe tenni.
26. Anyagi
tegnapelőtt 20:22

Egyértelműen az áfonya!!!!

Tudom, nem zöldség, se minden salátába beteszem, amíg csak van!

Olovabogyó helyett került bele először és azután - már évek óta maradt!

A másik, talán a jégsaláta

És a nyers, bébi cukkini felszeletelve, nyersen is nagyszerű hozzávalója a salátáimnak!!!

tegnapelőtt 19:28
Eleget olvastam, csinálok egy salátát xd
24. Lady Lavender (válaszként erre: 9. - Sirga)
tegnapelőtt 19:26
Én a fokhagymát fűszerek mondanám, nem zöldségek. De érdekes, Hogy így gondolsz rá.
23. Lady Lavender (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 19:23
Gyerekként utaltam a céklát amíg nem lettem vashianyos. Akkor a spenót is finom lett :)
22. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnapelőtt 19:21

A krumplin kívül? :D

Nem is emlékszem, mikor ettem krumplit utoljára, sok sorolasnal nem is veszik már a zöldségek közé.

Nálam a leggyerobb a paradicsom. Aztán a dobozos paradicsom, majd a suritett paradicsom.

Utána jön az uborka, savanyú uborka, kovászos uborka.

Én minden zöldséget megeszek, az az etkezesre alapja, csak a galambbegytol hányok

21. fokhagyma (válaszként erre: 5. - Dominós)
tegnapelőtt 19:03
Kihagytad a fokhagymát. Engem nem szeretsz?
tegnapelőtt 18:12
Brokkoli, cukkini, gomba, sárgarépa, újhagyma, karfiol, spenót, mángold, cékla, mindenféle káposzta...
tegnapelőtt 15:56
Az édes köményen kívül, minden zöldséget szeretek!
tegnapelőtt 14:59
Szinte minden. Most éppen cékla, amiből salátát készítek.
tegnapelőtt 14:45
Burgonyát minimalizálom. Répa, zöldség,hagymák, fokhagyma, tökök, zeller, uborka, karfiol,zöldbab, paprika,paradicsom,spenót,cukkini,káposzta,karalábé,brokkoli,kelkáposzta mint alapanyagok szezonálisan,ezekből főzök. Mind szeretem.
16. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnapelőtt 14:05
Nincs kedvencem, esetleg a padlizsán, de igazából minden zöldséget szeretek!
tegnapelőtt 13:42
Kápia paprika, paradicsom, jégsaláta, sütőtök (akár "nyersen" is 😁)
tegnapelőtt 13:11

A brokkolit és a karfiolt nem szeretem azért, mert a leggondosabb tisztítás mellett is maradhatnak benne tetemek. (rossz emlék)

Ezen kívül minden zöldséget szívesen fogyasztok.

Ami nagyon fontos a hagyma, fokhagyma - velük kezdek minden főzést.

13. globus
tegnapelőtt 12:54
Fürtös uborka, jégsaláta, édesburgonya, fehér hagyma, karalábé, kelkáposzta, savanyú káposzta, sárgarépa, kínai kel. Paradicsomot, paprikát csak szezonban eszünk, télen nem.
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 10. - Boldogzokni)
tegnapelőtt 12:38
Imádom, magában is simán megeszem jóó puhára sütve vagy párolva, valami jó kis szósszal nyakon öntve 🤤
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook