Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Beragadni a liftbe fórum

Beragadni a liftbe (beszélgetés)

25. Sirga (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
tegnap 18:55
Egyszer. Pánik lett rajtam úrrá, de nem nyomkodtam semmit - még annyira se tudtam gondolkodni -, lefagytam. Aztán, mire beindultak volna a gondolataim, a lift is elindult újra. A következő néhány alkalommal megfontoltam, hogy beszálljak-e, de mindannyiszor megtettem. :)
tegnap 10:57
1-2 x de nem volt semmi, elindult és kiszálltam
23. Channa* (válaszként erre: 16. - Elbb)
tegnap 07:04

Van vészlépcső 3 db. Tűz esetén tudjuk használni. Valahogy össze van kötve a tűzjelzővel a nyílás, illetve akkor máshogy is ki lehet nyitni.

Az irodánk egy nagyon régi épület padlásterében van, nagyon kényelmetlenek a vészlépcsők, amit ilyenkor lehet használni. A legfelső fok kb. 50 cm-es legalább, nem tudom, hogy miért így van megcsinálva. Azt mondják, hogy cseléd lépcső volt régen, ezért nem használjuk felfelé.

22. jucika33 (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
tegnap 06:20
Rendszeresen. Régi budapesti ház, amúgy felújították, a liftet is rendszeresen szerelik, mégis már többször volt, hogy nem lehetett kiszállni belőle. Gombnyomkodás, vissza egy másik emeletre. Ott ki bírtunk szállni. Mostanában ott inkább lépcsőzök.
tegnap 02:01
en is 1-szer a 2 emelet kozott ragadtam s akkor meg nem volt mobil sem,szerencsere a baratnom vart es igy az o segitsegevel sikerult hamar hivni a liftszerelot!
tegnap 00:29
igen
tegnapelőtt 23:22
Nem is szállok be liftekbe csak anyumeknál. Inkabb lépcsőn megyek, ha kell a 10.re is....
18. Ildi (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
tegnapelőtt 23:12
Aham még gyerekkoromban,panelben laktunk.2 emelet közt megállt.Jöttek a szerelők aztán megoldódott,utána is liftezgettem,nem viselt meg.
17. timycat (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
tegnapelőtt 22:18
Még nem volt sosem. Mondjuk én ilyen vidéki egyszerű ember vagyunk. Olyan lapos a hely ahol élek, hogy házból se nagyon van 4 szint feletti, oda meg liftet nem raknak.
16. elbb (válaszként erre: 6. - Channa*)
tegnapelőtt 22:14

Ez komoly, hogy csak lift visz fel? És mi van, ha tűz üt ki?

Filmekben láttam már olyat, hogy ilyen luxuskégliknél csak lift áll meg. Mindig az jut eszembe, hogy tűznél mit tesznek? Alap, hogy olyankor áramtalanítanak. Meg hogy tűz esetén nem szállunk liftbe, pont azért mert a zárlat is lehet.

Furcsa kialakítás szerintem.

15. globus (válaszként erre: 10. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 21:06
Mert azelőtt vékony piros fémlemez volt, leamortizálva. Ezt a mostanit nem tudják összekarcolni, beverni homorúra. Hasonló a laminált parkettához, csak vastag, egyben van. Talán firkálni lehetne.
14. Channa* (válaszként erre: 8. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 21:05

Az volt a nehéz, hogy olyanról beszéljek, ami megnyugtatja.

Mondtam neki, hogy örülj, hogy velem ragadtál be és nem egy utálatos kollégával;)

Egyébként locsi-fecsi vagyok, de nem mindig;)

tegnapelőtt 21:02
Üveget, fémet nem használunk és mindig a kiirt 1,5-szorosat használunk. Mert valaki biztosan túlterhelti
tegnapelőtt 21:00

Ilyen szarokat számoltunk a suliban és mi csak desigerek voltunk.

Mondjuk az apám besegitett.

11. Lady Lavender (válaszként erre: 10. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 20:58
Miért lett Boritas?
10. Lady Lavender (válaszként erre: 7. - Globus)
tegnapelőtt 20:57

Miért lett b

Boritas?

9. Lady Lavender (válaszként erre: 8. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 20:55
Megint szarul irok
8. Lady Lavender (válaszként erre: 6. - Channa*)
tegnapelőtt 20:53

Nehéz lehetett agyonpofazni, mert nem vagy egy locsi-fecsi alkat. És ráadásul olyat kell mondani, ami tényleg eltereri a figyelmet.

A volt férjem nem igazán bírta a repülést. Neki az első repülés velem volt. Beugronak 10 órás út... Lett volna, de elleszel hepciasan és 11 óra lett.

Először fel sem fogtam, hogy ő tényleg mennyire fél.

Visszafelé beleelenyomtam két rövidet. Csak Svájc fölött ébredt fel.

7. globus (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
tegnapelőtt 20:41

Majdnem minden héten, már senkit nem érdekel. Ugyanis beborították a belső oldalt valamilyen vastag lemezzel felújítás gyanánt. Ezáltal a szerkezet önsúlya jóval nagyobb lett. Hiába van kifüggesztve táblán a terhelhetőség, már nem szállhat be akkora össztömegű ember. Tehát a súlyautomatika érzékeli, elindul a lift, de nem áll meg a célemeleten, hanem lelassul félúton, és csiga sebességgel, kb.5 perc után nagy huppanással felér. Ilyenkor mindegy, hányadikon vagyunk, mindenki kiszáll, mert a küszöbszint eltér, és másodjára nem rizikózik.

Ha valaki beugrott előttem, nem szállok be. De fordítva előfordul.

tegnapelőtt 19:43

Már többször megtörtént velem. Gyerekként rendszeresen. Egy alkalommal leszakadt a lift velem és a húgommal. Nem tudom, hogy mikor engedte el felül a liftet a szerkezet, de kb. 40 cm-rel lejjebb állt meg a lift velünk. Ez még a 70-es években volt. Legalább 1 órát vártunk, mire kiszabadítottak minket. A szomszédok rendesek voltak, mert aki észrevette, hogy mi történt, az ott maradt velünk, hogy nyugtasson minket. Ő kint, mi meg bent a liftben.

Az egyik munkahelyemen kb. 40 percig voltunk bent a liftben a barátnőmmel, még a villany sem égett. (kiszabadulásunk után, írtam is levelet, hogy legyen vészfény, stb. a liftben). Még nem volt akkor mobilom, így nem tudtunk szólni senkinek. Egy megbeszélésre mentünk, észrevették, hogy nem vagyunk ott, de senkinek nem jutott az eszébe, hogy ezért.

Tudni kell, hogy a barátnőm klausztrofóbiás. Folyamatosan járt a szám, hogy ne kapjon rohamot. Azért is, mert ha neki rohama van, akkor nekem is pánikrohamom lesz:S

A jelenlegi munkahelyemen is többször beragadtam már a liftbe, de ezek csak kb. 10 percesek voltak.

Nem tartok ezek ellenére a lifttől. Gyerekként a 7-en laktunk, így inkább lifteztünk, mint féljünk;)

A mostani munkahelyemen pedig, nem lehet lépcsőn feljutni az irodába, így marad a lift.

5. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
tegnapelőtt 19:05

Én nem használom a liftet, ha nem muszáj,mert szintén parázok a bezartsagtol. Ami érdekes, mert egy 25-os orrában simán aludtam egy másik csajjal. Egyszerűen a tudat, hogy ott van az ajtó, nekem általában elég.

De vegignaszni valamin, amin épp csak elferek, az kihívás.

tegnapelőtt 17:56

Valamikor volt egy ilyenem. Klausztrofóbia + tériszony, mert magasan álltunk meg és valahogy ez is bejött.

Nem vágyom vissza!

tegnapelőtt 17:32
Egy pasi és egy csaj egyszerre… hmm😉
2. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
tegnapelőtt 16:11
Igen, asszem 2006-ban, egy öreg épületben egy öreg liftben... nem részletezem, tök kihalt volt az egész, sötét meg mindig... az volt a szerencse, h volt levegő... sztem 15 évig nem szálltam be sehova, inkább gyalog mentem akár a 10-re is. Kb. 3-4 éve lett jobb ez a szorongásom.
tegnapelőtt 16:08
Ma megállt egy percre a szívverésem, mert bent ragadtam egy liftben. Illetve megállt velem két emelet között 1-2 percre. Komolyan lefutott az életem filmje, annyira megijedtem. Nem szeretem a kis zárt tereket. Ezért elkezdtem vadul minden gombot nyomogatni és erre megindult újra. Ragadtatok már liftbe?

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook