Fogamzásgátló szerek (beszélgetés)
Szia, bocs de szerintem ez is egyénfüggő.
Magam hosszú évekig szedtem fog.gátlót, mégpedig a Marvelont ( abban az időben az volt a legmodernebb) és nem ölte ki belőlem a vágyat tizenkét évnyi szedés alatt sem, csak szép pontosra beállította az előtte össze-vissza jelentkező vérzéseimet. (az örökös vérzészavar viszont tutira kiöli az emberből ( meg a pertneréból is) a vágyat és egy idő után garantáltan idegbeteggé is teszi mindkét felet.)
A kálváriám akkor kezdődött mikor egyszer csak úgy határoztam, abbahagyom az önhormonozást és megpróbálom mi történik. ( bár ne tettem volna, nagyon rossz ötlet volt tőlem).
Majdnem 10 évembe és a méhembe került mire visszaállt a hormonrendszerem (saját magától)--mostanra viszont itt állok a klimax küszöbén, és csak remélni tudom hogy lesz még pár nyugis hónapom.(Évem)
Emberfüggő. A gyógyszert senkinek sem javasolnám. Én a gyűrűt sem bírom, szóval a hormonokat úgy egyáltalán.
Akik már nem terveznek gyereket, azoknak művi sterilizálás (mindegy melyik félnek), más esetben szerintem gumi. Biztonságos, nem tesz tönkre semmit.
Ha valaki nem akar több gyereket akkor a művi sterilizáció, ha még akar, akkor pedig a hüvelygyűrű (Nuvaring ) illetve akinek a szervezete bírja annak a Depo Provera vagy a sokat szdott Mirena spirál.
Amúgy tökéletesen igaza van annak a hozzászólónak, aki azt írta, mindenkinek más módszer válik be, hisz emberek vagyunk, nem pedig robotok.