Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
sziasztok.
Rövid hajam van de nem ártana valami hajpakolás néha vagy hajápoló mert elég sok hajhabot,hajlakkot használok emiatt eléggé száraz a hajam(viszont gyorsan zsírosodik sajnos)Balzsamot nem szeretnék mert attól még hamarabb bezsírosodik...
Tudna valaki valami jó hajpakolást ajánlani? Lehetőleg olyat ami boltokban kapható mert fodrászkellékes nincs sajnos a közelünkben..:(
Én még mindig tanácstalan vagyok. Sőt, minél többet olvasgatom a tapasztalatokat, annál inkább.
Sötétbarna (majdnem fekete) hajam szeretném világosítani -nem drasztikusan-, legújabb ötletem szerint melírozással, de nem találom a megfelelő színt. Igazából nem is vagyok tisztában a színekkel, hogy melyik milyen. Azzal meg pláne nem, hogy hogyan illik az enyém mellé. Sajnos nem találok képeket a neten. :(
Színskála van esetleg a neten?
Kérdésem az lennem, hogy az Oxy reload kizárólag a festéket szedi le a hajról világosítás nélkül? Tehát ezt otthon én is megcsinálhatnám, és utána rögtön mehetnék a fodrászhoz a természetes színemmel? Befolyásol ez valamit?
A fodrászkellékes nem állt a helyzet magaslatán. Igen, lehet lila meg zöld a haj, de nem a tied, az ehhez túl sötét.
Zöld akkor lenne, ha mondjuk egy nagyon világos szőkére ken az ember hamvasat. Mivel nincsenek meleg pigmentek a hajban, ezért érvényesülne csak a zöld. Ugyanez érvényes a lila változatra.
Sőt továbbmegyek, ha valaki a színtelenített (esetleg ősz) hajára keni a kékesfeketét, akkor meg szép világoskék lehet az eredmény.
hát szerintem egy JÓ fodrász ki tudja választani azt az árnyalatot amitol nem lesz zold. csak magadnak ne kezdd szokiteni, mert tonkrevágod a hajad, lehet le kell majd vágni, igy is rákoltesz majd egy csomo pénzt mert elsore 99% hogy nem lesz jó, és még azse biztos hogy nem jársz ugy mint én, hogy a végén mégis fodrásznak kell kijavitani.
szerintem kezdj el érdeklodni hogy ki tudná megcsinálni, hangsulyozd ki hogy neked ez nagyon fontos, hogy nem akarsz sárga hajat és ha elvállalja és nem sikerul, akkor szeddossze a bátorságod és mondd meg neki, hogy nem ez volt megbeszélve, tehát te sem tudod érte adni ami meg volt beszélve. Régen énis nyuszi voltam megmondani ha nemtetszett amit csináltak de miota láttam, hogy tok máshogy is lehet az ugyféllel/vevovel viselkedni, tuti le mernék állni vitatkozni :D egyáltalán nem szégyen ha nem mindegy mit kapsz a pénzedért
Csak akkor mire van a hamvas festék? Mert a többi (arany, natúr) a színskálán, ahamvas pedig olyan szép.
Hát,mondták,mások is,hogy miért fizettem ki,de én olyan nyuszi vagyok,nem mertem volna leállni vitatkozni, biztos nagy konflikus lett volna belőle,és ki tudja,hogy végződött volna.
Inkább nem mentem hozzá többet,és nem is megyek.
nekem lett mar naturaltol is meg hamvastol is zold. hamvastol rondabb zold volt, a naturaltol enyhebb... de lattam mar kékes barnát is szokére festve máson, gondolom ois hamvassal probálta. szerintem keress neten olyan fodraszt akirol vannak velemenyek irva vagy érdeklodj, hogy mit tudnának tenni. én utolag azt mondom bár soha az életben nem nyultam volna hozzá... tonkretettem a hajam, a hosszának a nagyrésze odalett.
amugy nemtudom én szerintem nem fizettem volna már ki ha megvolt beszélve hogy nemlesz arany és elvállalta igy és mégis arany lett. akkor mondja meg hogy nem tudja megcsinálni és te meg kereshetsz mást.
Oké,így már értem. Néztem ma szinezőket is,ebből is minőségit szeretnék,de nagyon sok kellékes nem árul szinezőt,sajnos.
A wellának megnéztem a szinező árnyalatait,sajnos csak arany és natúr barna van,de ettől vöröses barna lennék,azt nem akarom.
amiket a DM-ben láttam,túl sötétek.
Majd még körbenézek.
Sziasztok!
Ma elmentem egy Pesti kellékeshez,hogy vegyek fodrászfeséket,és rendbe hozzam a hajam.
Hát nem sikerült,a tanácsoktól úgy össze zavarodtam,hogy nem vettem semmit.
A lényeg,hogy mivel vörös a hajam,hamvas és vagy nagyon hamvas (../11)festéket nézegettem,de azt mondta a hölgy,zöld lehet a hajam. Én eddig úgy tudtm,hogy a hamvas jó a vörösödésre. Akkor a gyöngyöt nézegettem (olvastam,a hamvas és gyöngy üti a vöröset),erre,hogy az még rosszabb,mert lila lesz.
Nem akartam túl világos ferstéket,10-est,csak 8 vagy 9-est. De azt nem ajánlotta,csak a 10-est,de 3% oxival,mert akkor így szinező lesz,és tartósabb mint a hajfesték.
Na,így nem vettem semmit.
Úgy tudtam,zöld a natúrtól lesz,ezért kell bele pici arany. Túl hamvastól inkább szürke szokott, valakinek a Wella 12.11-től lett szürke haja,és nem zöld.
Na mindegy,majd kitalálok valamit.
A DM-ben láttam szőkítőket, lOreal, Uil, ebből 3 féle,attól függ,mennyit szeretnénk világosítani, a legerősebb (uil +)6-7 árnyalatot világosít, ez után kell festeni.Nézegettem,de még nem mertem megvenni,majd meglátom. Láttam Loreal Feria szőke festéket 3 színben,ami állítólag barna hajból szőkét csinál,mert van benne bizonyos color boost.
Még gondolkodom,de Karácsonyig muszáj valamit csinálnom.
Sziasztok!
Megoldható szerintetek, hogy a szőkített tincseimre otthon kikeverjek pinket, tudom, h lehet kapni eredetileg is de az 3000Ft és nekem most a legolcsób megoldás kell! Kérlek segítsetek!
Nagyon köszönöm!
turelem. meg fogja csinalni a fodrasz a szoket, de egyik naprol a masikra nem megy. emlekszem ra mikor a vorosbol csinaltunk szoket tobb eve, az is honapokba telt, de a vegere mar majdnem feher tudott lenni, es hamvas volt, semmi sarga vagy voros. de az elso alkalommal sirtam, olyan szine lett :D
en most a 8as szokenel tartok, de nemsokara indulok fodraszhoz, mert kicsit elcsesztem, es most szepen fogalmazva pisztaciaszinu a hajam: zold, kis barnaval :D
de en nemhogy leirni, belegondolni se merek mennyibe fog kerulni, ezek itt rablok :D csak legalabb csinalja meg valahogy..
na mindegy a lenyeg hogy adj idot a dolognak, tudom magamrol is meg baratnoimtol is hogy ezen at kell menni mikor rosszul vagy a hajszinedtol. par het es tok jo lesz. tenyleg :)
Hát én nem imádok hajat változtatni,több évig voltam csokibarna,6 évig fekete,most csak szőkét szerettem volna,de nem akar összejönni. Én már hanyagolnám a festést legszívesebben,csak 4-6 hetente,mikor lenő,de először egy normális színt kellene kapnom.
A szinezők nem károsítanak annyira mert 3% oxival működnek és elvileg ammónia mentesek, mégis mikor a wellát feltettem,utánna éreztem,hogy most többet nem kellene, akkor lett érezhetően száraz a hajam. Ha meg többször is meg kellene csinálnom, nem tudom mire gondolsz,(két hetente?)
akkor már jobban járok egy festékkel amihez 6% oxi kell, nem?
Ez szimpatikus amit írtál, de miért csak a szinezés után jó a festés?
"2-3 alkalom után már nem dobja le, akkor jöhet a festék."
nem vagyok fodrász, de imádok hajszínt változtatni, akárcsak te. Sokat olvastam a témában, többek között itt is, ebben a topikban, amikor Naguál még írt ide. (Remélem nem történt baja, csak nem ér rá:D)
Az olvasottakból kiindulva ilyenkor szinezővel rá lehet menni az elrontott hajra, mert az kívülről vonja be a hajszálakat, nem bontja meg az amúgy is roncsolt szerkezetét. Ha ledobja, újra fel kell kenni. 2-3 alkalom után már nem dobja le, akkor jöhet a festék. Az biztos, hogy a vöröstől csak úgy tudsz szabadulni, ha sötétebbet kensz fel.
Még felhívhatod a Hajas szalont, ott adnak tanácsot. (Egyszer nekem is adtak tanácsot, amikor hennával mentem rá szőkített hajra és letörte.)
Most már úgyis sokat fizettél érte. Még mindig megteheted, hogy keresel egy jó referenciákkal rendelkező (drága) fodrászt, aki rendbe hozzá és ellát jó tanácsokkal...
Ja,és félek,nagyon átütne a vörös,valószínüleg egy vöröses barnát kapnék.
De az nem jó.
Láttam a Wellának nagyon szép barna szinezői vannak (color touch plus), és gondolkoztam is rajta,csak félek,nagyon hamar ledobná a szőkített hajam.
Múltkor tettem rá egy ezüstös szürkét, ami csak a nagyon világosakat fogta meg,de a tegnapi hajmosás óta már nem látom. Ez is Wella volt,8.81
a ricinus ad egy vöröses árnyalatot a hajnak.
Tudom, hogy szőke akarsz lenni, de a legjobb megoldás, hogy ne legyen se háromszínű, se vöröses csak az, ha áthúzod egy barna szinezővel, például 6-al. Neked jól állt a fekete, jól állt a barna, ha most ráteszed a barnát, akkor egy darabig elég, ha pakolod és pihenteted. Közben biztos találsz egy jó fodrászt, aki fokozatosan kiszőkíti.
Sajnálom, hogy így jártál, és el tudom képzelni, mibe került mindez. Ha egy kicsit is megnyugtat: mindegyik szín nagyon szépen állt Neked, tehát ne legyél annyira elkeseredve! Te máshogy látod magadat.. Még mindig örülnék, ha tennél fel képet!
Épp az a bajom nekem is, hogy mindjárt itt a karácsony (is), és már nem akarok "szürke" egér lenni. De félek, hogy a kapkodásom esetleg a vesztemet okozza. Ha nem érzem azt, hogy a szín "én" vagyok, képes vagyok hetekig zokogni. :)
Én nem nagyon ajánlom, hogy Te festegesd a hajad otthon, még ha csalódtál is a fodrászokban, és a gatyód is ráment. Lehet, hogy jóidőre elrontod, nem?
Ezt a képet is vittem a fodrászhoz legutóbb (19-én).
Ilyet akartam,hogy felül szőke,alul barna, de mondta, a lapmelír is jó lesz,látszani fog benne a szőke. Egy héttel előtte a 7.13-tól nagyon barna lett, alig volt benne szőke.
Még jó,hogy nem így festette, hogy az egész teteje szőke,mert a szőkém sem szép, tök fura,sárgás vöröses színe van.
Mondjuk alul csak barnával festette, a tarkómnál, 6-ossal,de tökre lekopott már azóta.Gondolom ledobta a szőke. Szóval hiába festetek bele barnát, nem sokáig marad barnán.
Szia!
Emlékszem. Eléggé el vagyok keseredve. október 4-én volt az első "beavatkozás" és azóta még nem sikerült normális színt festeni,amivel jól érzem magam, és nem érzem égőnek kimenni az utcára.
10.04 és 11.26 között pontosan hétszer lett festve, vagyis ebből kétszer színezve a hajam.
Kezdek rájönni,hol rontottam el.
Azt kellett volna csinálni,hogy amikor a fodrász leszedi a feketét,és szőkít,ekkor egy szép,nagyon hamvas barnával kellett volna festeni,hogy fedje jól a vöröset,ami szőkítés után lett,pl.6.11,7.11. Néhányszor átkenni még ezzel, mert a szőkítette haj gyorsabban ledobja a festéket,tehát a többszöri festéssel egy szép világosbarnás alapot adni,és abba mehetett volna a melír,úgy,hogy szépen leszívja a fóliában a tincseket,és az egészre egy szinezőt dob.
Szeritnem ezt kellett volna.
Az a baj,hogy a melíromnak már lőttek,már az egész hajam teljesen más színű, világosabb sokkal mint a saját,így amiért melírt akartam (lenövés ne legyen olyan feltűnő) már nem működne. Már egy hét lenövés is látszik.
Már csak azt akarom,hogy normális színe legyen a hajamnak,és ne vörös. Pénteken rátettem egy Wella ezüst hamvas szinezőt,nem fogott rajta semmit.
Most azon agyalok,milyen színt vegyek (csakis fodrász festék),hogy fedjem a vöröset,az egészet be kell festenem. Azért nehéz,mert kb. 3 színű a hajam, mindárom más színmélység. A legsötétebb kb.7-7,5 lehet,és még van benne a szőke,ami 8 és 9 is. Ha erre teszek pl.8-as festéket, nem tudom, a 7-est fedné-e,de félek,a szőkéket (vagyis világos vöröseket) nagyon besötétítené.
Szóval most itt állok,mindjárt Karácsony, szeretnék már végre túllenni ezen. A hajam totál kész van,szerencsére nem ment tönkre,de nagyon száraz,keményebb tapintású,pedig szép puha volt.
Most heti 2X ricinus olajos pakolás, és pihi. Venni készülök hajszerkezet javító ampullát is.
Muszáj még egy festés,de remélem az már jó lesz.
Ja,és fodrásznál nem fetetek többet. Azt nem is írom,mennyibe került mindez.
A te hjaddal nem hinném,hogy baj lenne,ha nem szőkét akarsz elsőre. Egy szép hamvas barnával,ami fed, szépnek kell lennie.